The Beguiled
The Beguiled

Een remake door Sophia Coppola The Beguiled #trailertip

Op het filmfestival van Cannes gaan er verschillende films in première. Een van die films is de oorlogsfilm The Beguiled van regisseur Sofia Coppola. Een remake uit de jaren ’70 met in de hoofdrol o.a Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning (20th Century Women) en Colin Farell.

Waar gaat de film over?

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog wordt een soldaat van de Union gevangen gehouden in een meisjesschool van de Confederatie. Hij begint langzaam de harten te veroveren van deze vrouwen.

Benieuwd naar de remake van The Beguiled? Bekijk hieronder de trailer:

Volg Girls in Film op Facebook voor meer trailertips.

Remake, maar dan anders.

De film is gebaseerd op het boek van Thomas P. Cullinan uit 1966. Dit boek is ook de basis voor de film met Clint Eastwood uit 1971. In een interview met The Hollywood Reporter vertelt Sofia Coppola dat Anne Ross (production designer met wie Sofia werkte voor de film Lost in Translation) haar tipte om The Beguiled uit 1971 te kijken en er een remake van te maken. Hoewel Sofia dit aanvankelijk niet zag zitten, raakte ze toch geïnteresseerd. Ze wilde de remake maken, maar wel meer vanuit het perspectief van de vrouwelijke personages. In de oorspronkelijke film komt ook het personage van een slaaf voor. Slavernij wilde Sofia onder geen enkele voorwaarde in haar film terug laten komen.

Nicole Kidman

The Beguiled is één van de maar liefst vier films die in Cannes in première gaan en waarin Nicole Kidman een rol speelt. De 22e ging de film The Killing of A Sacred Deer van regisseur Yorgos Lanthimos. In deze psychologische thriller/horror film speelt zij de echtgenoot van een chirurg (Colin Farrell). Ook speelt ze in How to Talk to Girls at Parties; een punkfilm met buitenaardse wezens waarin ze ook weer met Elle Fanning speelt. En tot slot heeft ze een rol in de serie Top of the Lake 2, onder regie van haar landgenote en vriendin Jane Campion.

The Beguiled gaat op 24 mei in première op het Filmfestival van Cannes. In Nederland is The Beguiled vanaf 7 september te zien in de bioscopen. 

Trailertip The Beguiled
Nicole Kidman in The Beguiled (2017) © Focus Features

Afbeelding boven artikel: Elle Fanning in The Beguiled (2017) © Focus Features

Lees verder