De eerste GiF-gids van 2017

Het nieuwe jaar beginnen we fris en fruitig (lees: brak en dik). Niet getreurd, deze week zijn er nog de hele week veel films in de ochtend en middag voor de kids. De Harry Potter fans onder ons vallen helemaal met hun neus in de boter; deel 4 t/m 8 is op TV bij SBS6.

Woensdag 4 januari

22:25 NET 5 – Het Schnitzelparadijs (2005)

schnitzel

Met Mounir Valentyn, Bracha van Doesburgh, Mimoun Oaïssa, Yahya Gaier

De 18-jarige Nordip is een goed student en daardoor de belofte van zijn gemeenschap. Nordip wil echter niet aan de hoge verwachtingen voldoen en neemt een baantje als afwashulp in motel ‘De Blauwe Gier’. Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenaar. Het is de bedoeling dat Agnes ooit ‘De Blauwe Gier’ gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet.

20:30 RTL8 – Martha Marcy May Marlene (2011)

Met Elizabeth Olsen, John Hawkes, Sarah Paulson, Hugh Dancy, Brady Corbet

Martha heeft zich kunnen losrukken uit een sekte, waar ze gedurende twee jaar door het leven ging als Marcy May. Haar zus besluit om haar in huis te nemen en haar te helpen. Maar Martha heeft moeite om haar dromen van de realiteit te onderscheiden en wordt achtervolgd door herinneringen uit haar verleden.

Donderdag 5 januari

20:30 RTL5 – Gooische Vrouwen (2011)

Met Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga, Lies Visschedijk, Koen Wauters

gv

Cheryl, Claire, Anouk en Roelien, vier hartsvriendinnen uit de residentiële buurt het Gooi, komen voor een keerpunt in hun leven te staan. Ze worden elk geconfronteerd met een persoonlijke crisis en zoeken steun bij elkaar. Ze willen even afstand nemen van hun beslommeringen en trekken richting Frankrijk. Daar realiseren de vrouwen zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Met vriendinnen en een fles wijn de donderdagavond vieren. 

Vrijdag 6 januari

22:00 CANVAS – Birdman (2014)

Met Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton

Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson (Michael Keaton). Ooit wereldberoemd door zijn rol als een iconische superheld, nu worstelt hij met een toneelstuk op Broadway. In de aanloop naar de première gaat hij de strijd aan met zijn ego en probeert hij zijn familie, zijn carrière en zichzelf weer op de rails te krijgen.

Grote winnaar van de Oscars in 2015.

22:40 NPO2 – Still Alice (2014)

Met Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart

Alice Howland (Julianne Moore), gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.

Ook een film met een Oscar. Voor beste vrouwelijke hoofdrol in 2015.

Zaterdag 7 januari

20:00 RTL 4 – Gooische Vrouwen 2 (2014)

Met Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga, Lies Visschedijk

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert, maar haar geluk is van korte duur. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

gv22

23:00 NPO3 – Riphagen (2016)

Zie zondag voor de beschrijving van deze film.

Zondag 8 januari

20:25 NPO3 – Riphagen (2016)

Met Jeroen van Koningsbrugge, Kay Greidanus, Sigrid Ten Napel

Film gebaseerd op het leven van Andries ‘Al Capone’ Riphagen: bokser, zwarthandelaar, souteneur, maar vooral fervent Jodenjager, die in de Tweede Wereldoorlog onmetelijk rijk werd met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers. Hij waant zich onaantastbaar, totdat de jonge politieagent Jan van Liempd verbeten de jacht op hem opent…

 

Volg Girls in Film ook op Facebook en Instagram en ontkom zo nooit aan je dagelijkse portie movies!

Foto boven artikel: Julianne Moore in Still Alice

Bron: tvgids.tv & filmvandaag.nl 

Lees verder