All You Need Is Love
All You Need Is Love

Eindeloze feelgood in All You Need Is Love (***)

Het openingsbeeld van dé nieuwste romcom-rond-de-feestdagen voelt direct aan als een warm bad. Een compilatie van All You Need Is Love fragmenten, die van het ene verliefde stel in de andere valt. Daar wordt zelfs het grootste ijskonijn warm van. En ik al helemaal, want ik ben een sucker voor dit genre.

Er is nog geen AYNIL-aflevering geweest waar ik níet een traantje bij heb weggepinkt. Maar goed, nu draait het even niet om de serie maar om de film. En hoewel ik bij deze ‘verfilming’ geen tranen gelaten heb, was de feel good net zo lekker.

Regie: Will Koopman | Scenario: Paula van der Oest | Cast: Fedja van Huêt, Bracha van Doesburgh, Rop Verheijen, Peter Paul Muller, Yannick Jozefzoon, Waldemar Torenstra, Anniek Pheifer, Trudy Labij, Ilias Addab, Eva Laurenssen, Jasha Rudge, Frank Lammers, Susan Radder, Janni Goslinga, Malou Gorter, Annet Malherbe | Duur: 113 min. | IMDb: – | Rotten Tomatoes: 

Dokter Looove

Maarten ter Horst (Fedja van Huêt) is presentator “Dokter Loooove” van het populaire TV-programma All You Need Is Love. Maar het geloof in de liefde, dat is Maarten al een tijdje kwijt. Dus verdwijnt hij op de vooravond van de beroemde kerstspecial naar de Schotse Hooglanden. Zijn voltallige redactie in rep en roer achterlatend. Assistent Japie (Rop Verheijen) en producer Olav (Peter Paul Muller als John de Mol look-a-like) zoeken wanhopig naar een nieuwe host terwijl de rest van Nederland zich klaar maakt voor de feestdagen en hoopvolle brieven naar de redactie stuurt. Lukt het om ook zonder Dokter Love gebroken harten te lijmen en geliefden te herenigen?

All You Need Is Love

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Makers

All You Need Is Love, geschreven door Paula van der Oest, zou geregisseerd worden door Job Gosschalk. Will Koopman (Gooische Vrouwen) nam de regie over toen de regisseur/castingdirector bekende zich schuldig te maken aan grensoverschrijdend gedrag. Een goede zet want Will Koopman blijkt de perfecte vervanging voor een film als deze.

Lees ook het interview dat wij eerder dit jaar hadden met Paula van der Oest.

Diverse verhaallijnen

All You Need Is Love is een leuke romantische mozaïekfilm geworden met een gemengde cast van jong talent en vedettes uit het vak. Van iedereen spande Trudy Labij toch wel de kroon, als de volkse Rotterdamse Tilly die na een operatie hulp in huis nodig heeft.

Het is ook wel de charme van de film, dat de verhalen zich eens niet alleen binnen Amsterdam afspelen maar juist door het hele land én alle lagen van de samenleving. Zo dirigeert Ernst (Frank Lammers) een koor en orkest in Limburg, moet Romano (Yannick Jozefzoon) zijn Overijsselse accent afleren en komen Sandra en Gerco (Anniek Pheifer en Waldemar Torenstra) uit Twente. Als klap op de vuurpijl komen al die verhaallijntjes samen in de – hoe kan het ook anders – televisiestudio van All You Need Is Love voor een spetterende finale.

De film op zich is verder niet fantastisch vernieuwend maar dat hoeft ook niet. Liefde is tijdloos en op een happy end hopen we allemaal zo rond deze donkere dagen aan het einde van het jaar. All You Need Is Love is een fijne kerstfilm die je gegarandeerd goed laat voelen.

GiF eindoordeel (***)

Met welk gevoel verlaat je de bioscoop? Verliefd, of je het nu bent of niet.

Met wie ga je naar deze film? Lekker met de meiden. Of je verkering.

Welke snack eet je bij deze film? Chocoladekerstkransjes.

All You Need is Love is vanaf 6 december te zien in de bioscoop.

Lees verder