Wijn met Pip met Elise Schaap
Wijn met Pip met Elise Schaap

Elise Schaap: een droomstart van een carrière #wijnmetpip #video

In onze talkshow Wijn met Pip drinkt Pip Pellens een wijntje met tien bekende vrouwen uit de filmwereld over hun persoonlijke ervaring en het vak.  In de allereerste aflevering van Wijn met Pip: actrice Elise Schaap.

Zij was dit jaar al te zien in het derde seizoen van Familie Kruys. Later dit jaar is zij te zien in de serie Soof: Een Nieuw Begin. Momenteel is zij bezig met de opnames van de Belgische misdaadserie Undercover. 

Over Elise

foto: Romy Treebusch

Elise Schaap is op 21 september 1982 geboren in Rotterdam. Na de middelbare school studeerde ze Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna studeerde ze aan de Toneel en Kleinkunstacademie in Amsterdam. Tijdens haar studies speelde ze al verschillende rollen oa in de film Bride Flight (2008)Elise heeft een relatie met acteur Wouter de Jong (o.a. bekend uit GTST). In juli 2015 beviel ze van een dochter, Ava.

Abonneer je op ons YouTube kanaal voor meer video’s over vrouwen en films zoals bijv. In her Shoes.

Haar carrière

In het derde jaar aan de Toneel en Kleinkunstacademie wordt Elise gecast voor een hoofdrol in de film Bride Flight. Net na haar afstuderen in 2009 wint ze de Golden Nymph op het internationale televisiefestival van Monte Carlo voor haar rol in de Italiaanse serie Le regazze dello swing.

De award deelt ze met Lotte Verbeek en Andrea Osvart. Voor haar rol in de film Afscheid van de Maan werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor de beste vrouwelijke bijrol. Voor dezelfde rol won ze een prijs voor Best Actress bij het Comedy filmfestival in Cluj. In 2015 speelde ze een hoofdrol in de Nederlandse film Ja, Ik wil. Elise is al drie seizoenen te zien als de Roemeense internetbruid Ruxandra in Familie Kruys en speelde ze diverse typetjes in tv-series als Koefnoen en De TV-Kantine.

Vanavond komt deze nog een keertje voorbij 👑👑👑#hetbestevankoefnoen #npo1 #kingsspeech #sceneuitdeouwedoos

A post shared by Elise Schaap – Official (@elise_is_here) on

Soof: Een Nieuw Begin

Elise is één van de nieuwe gezichten in de serie Soof: Een Nieuw Begin. Ze speelt Josien, de bouwkundige die helpt bij het splitsen van het huis en de nieuwe love interest van Kasper.

Meer over de serie ‘Soof een Nieuw Begin’ lees je hier

Shooting Soof! ☀️

A post shared by Elise Schaap – Official (@elise_is_here) on

Met de groeton van #fed #ja #soofeennieuwbegin

A post shared by Elise Schaap – Official (@elise_is_here) on

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Wijn met Pip met Elise Schaap

 

Lees verder