Emma Branderhorst – regisseur

In 2019 is Emma Branderhorst afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze liep meerdere stages al regieassistent bij grotere Nederlandse filmproducties zoals Kapsalon Romy van Mischa Kamp en Billy van Theo Maassen. Emma is enthousiast, vol passie en vecht voor het verhaal dat haar aan het hart ligt.

Emma is een vooruitstrevende feministe. Ze is gefascineerd door de thema’s jeugd en opvoeding, met een vrouwelijke interesse en perspectief. Haar stijl is sferisch en realistisch. Haar korte film ‘Onderhuids’ ging in Internationale Premiere op de Berlinale Generation 2020. Ze won de Wildcard ter waarde van 50.000 euro voor een nieuwe film op het Nederlands Film Festival. Haar vorige korte film heette Femme (2017). Naast films en commercial werkt Emma 5 jaar als casting director voor verschillende films en commercials.

Volg Emma op Instagram.

Welke girl in film inspireert je en/of met welke girl in film zou je nog wel willen werken?

Op dit moment zou dat het assisteren van Greta Gerwig dat zijn. Ik vind haar stijl van regisseren heel fijn, ze is ontzettend persoonlijk met de acteurs en dit zorgt voor een hele mooie interactie. Ik zou dit graag van dichtbij willen zien, om te leren en haar willen assisteren bij een grote speelfilm.

Meer Girls in Film vind je hier.

Ben je ook een vrouwelijke filmmaker? Schrijf je dan hier in voor onze database.

Lees verder