Emma Stone
Emma Stone

Emma Stone; de enige vrouw die Ryan Gosling kan weerstaan

Miljoenen vrouwen over de hele wereld zijn méér dan jaloers op haar. Emma Stone is nog te zien in de musicalfilm La La Land als de geliefde van Ryan Gosling. En is daarvoor genomineerd voor een Oscar voor ‘Best Actrice in a Leading Role’. Niet heel erg vreemd als je kijkt naar de waanzinnige chemie tussen de hoofdrolspelers. “Ik denk dat ik de enige vrouw ben die Ryan Gosling kan weerstaan”, lacht ze haar kenmerkende hese lach als ik haar ontmoet in LA.

“Daarom krijg ik al die rollen, ik ben de enige persoon die niet flauwvalt als hij zijn shirt uittrekt.” Het gerucht gaat dat dhr. Gosling haar tijdens hun eerste samenwerking al de slaapkamer in probeerde te kletsen, een roddel die La Stone niet ontkent. “Waarom zou ik zo’n prachtig verhaal de wereld uit helpen, het staat goed op mijn cv”, grinnikt ze. Om daaraan toe te voegen: “Ik zie ook wel hoe knap Ryan is, al moet ik zeggen: zijn brains zijn nog sexier dan zijn body…” Sure Emma! Zullen we het nu eventjes over jouzelf hebben?

In La La Land ♥ Is everyone excited for the new film?

A post shared by xoxo (@emmastone) on

1. Regisseurs noemen jou ‘the real deal’, is dat iets wat je zelf belangrijk vindt?

“Absoluut, het is mijn no.1 streven om mijn authenticiteit te behouden, zowel op het witte doek als in het echte leven. Of ik daarin ga slagen, weet ik eerlijk gezegd niet, want Hollywood verandert mensen: het stompt je af en dwingt je om een olifantshuid te ontwikkelen. Het is moeilijk om fris te blijven als je leeft in een gouden kooi waar iedereen je adoreert en ‘ja’ en ‘amen’ zegt. Mijn grootste angst is om de connectie kwijt te raken met de buitenwereld, want hoe kan ik echte personen spelen als ik leef in een fake wereld.”

2. Is jouw leven zo erg veranderd?

“Ja, als actrice leef je eigenlijk achter ‘poorten’.

Ook interessant

GiF kijkt La La Land en loved it!

Ik ben bewust in New York gaan wonen, waar ik nog enigszins kan opgaan in de massa, maar aan de paparazzi ontkom ik ook hier bijna niet. Het ergste zijn de types die je uitschelden en je zo onvoordelig mogelijk op de foto proberen te zetten en vervolgens deals met je proberen te sluiten. ‘Ik delete de foto’s als jij mij de volgende keer belt wanneer je op stap gaat’, dat soort bizarre voorstellen doen ze dus. Ik ga daar natuurlijk niet op in en denk alleen maar: Waarom laat je mij niet gewoon lekker met rust?”

3. Ga je daarom ook nooit naar Hollywood-feestjes?

“Klopt, ik voel me op die feestjes heel ongemakkelijk. Al dat gestaar, het lijkt net of ik Pino ben. En ik weet ook nooit of mensen met me praten omdat ze me aardig vinden of omdat ik een bekende actrice ben. Sowieso mijd ik LA waar ik kan. Als je in een restaurant zit, is iedere ober acteur en om je heen hoor je alleen maar mensen praten: ‘Ik ben een script aan het schrijven’, of: ‘Ik ben dit ding aan het produceren.’ Hou op zeg, kan het ook een keertje over échte dingen gaan?”

4. Waarom heb je dan toch voor dit vak gekozen?

“Acteren is het enige wat ik kan haha. Nee serieus, ik hou er ontzettend van om me te kunnen verschuilen achter een personage. Van mezelf ben ik vrij neurotisch en ik heb gemerkt dat ik meer zelfvertrouwen krijg als ik sterke vrouwen speel. Zodra ik in de huid van een ander kruip, kan ik de hele wereld aan. Vroeger op school was ik heel onzeker en dacht ik dat iedereen me stom vond. Maar ik leerde al snel dat ik me uit lastige situaties kon redden door de clown uit te hangen. Mijn humor gebruiken is dus ook een soort overlevingsstrategie geworden.”

5. Voel jij druk om aan de top te blijven in Hollywood?

“Zeker wel. Het grootste deel van de tijd heb ik het gevoel dat ik aan het hallucineren ben, omdat ik niet kan geloven wat ik allemaal meemaak in mijn carrière. Ik heb de neurotische eigenschap dat ik na iedere film denk dat het vast afgelopen is met mijn carrière. Ik weet dat ik meer zou moeten genieten van alles wat ik meemaak, maar dat lukt niet altijd, daarvoor is het allemaal te onwerkelijk.”

LaLa Land
Met Ryan Gosling in LaLa Land

Emma Stone is vanaf 22 december te zien in LaLa Land

Lees verder