Esmee van Kampen Gek van Oranje
Esmee van Kampen Gek van Oranje

Esmée van Kampen over Gek van Oranje #video

Gek van Oranje is de nieuwe feelgood film die nú in de bioscoop draait. En nee, die gaat -gelukkig- heus niet alleen over voetbal, maar juist ook de romantiek daaromheen. De film speelt zich af tijdens het WK in de zomer van 2010 wanneer Nederland helemaal opgaat in de totale oranjegekte. Ik sprak Esmée van Kampen, over haar rol en over de film.

Gek van Oranje

Gek van Oranje is een mozaïekfilm over verschillende personages in zeven verhaallijnen. Esmée speelt Janice die op het punt staat te trouwen met Michael de Boer. Twee voetbalfanaten ten top, wat al direct duidelijk is aan de pompeuze oranje bruidsjurk waarin Esmée haar entree maakt in de film. Maar van trouwen komt het niet, want tijdens het ja-woord krijgt Michael het aan zijn hart. Op doktersadvies moeten de twee het WK vermijden, dus vertrekken ze naar Lapland. Maar wat blijft er voor twee voetbalfans nog over als je het niet over voetbal mag hebben?

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Outfit keuze

Die oranje bruidsjurk, of ‘oranje gevaarte’, is niet per se haar eigen stijl. “Ik heb ‘m ook ritueel verband hoor, daarna,” grapt Esmée. De jurk was dan ook een bewuste keuze. “We hebben echt gekozen voor het creëren van een personage. Ik vroeg aan de regisseur Pim (van Hoeve, red.), is het niet leuk om die vrouw alles aan te trekken wat je niet aan moet doen bij een volle vrouw? De witte capribroeken, de shirtjes met een mouwtje eruit, wat sexy lijkt maar het is het allemaal net niet.”

lees verder onder de foto

foto: Pief Weyman

Meer dan voetbal

Esmée speelt een personage dat ‘gek is van oranje’, maar hoe zit dat eigenlijk bij haarzelf? “Ik zeg altijd: voetbal is oorlog. En ik ben ook heel blij dat ik een vriend heb die geen voetbal kijkt.” Een verschil met haar personage Janice dus, maar daar ben je actrice voor. En waarom moeten we allemaal massaal naar deze film gaan? “Het is gewoon een hele zonnige film met veel goede acteurs. Het gaat niet alleen over voetbal, maar er wordt ook humoristisch gekeken naar liefdesdrama’s. Dus, gaan!”

De trailer van Gek van Oranje bekijk je hier.

Lees verder