interview Eva Laurenssen
interview Eva Laurenssen

Interview Eva Laurenssen: ‘Ik wil mijn horizon verbreden richting Spanje’

Vijf persoonlijke vragen, dat is de nieuwe opzet van het Girls in Film naked truth-interview. Dit keer actrice Eva Laurenssen (bijna 29), die een van de hoofdrollen speelt in de komedie Bella Donna’s.

Vanaf deze week is ze te zien in Bella Donna’s, waarin ze een van de drie BFF’s speelt die de bucketlist van hun overleden vriendin Bella gaan afmaken. Een rol die Eva Laurenssen op het lijf geschreven is.

Eva en Teun bij de première van Bella Donna’s

“Mijn personage Sasha is lekker direct en een echte daredevil. Ze heeft haar hart op de tong en kan soms grof uit de hoek komen. Daar hebben we heel veel lol om gehad op de set.

Ik ben zelf net zo avontuurlijk als zij, en soms ook wel lomp. Alleen ben ik niet zo’n losbol qua mannen, want ik heb een heel leuk vriendje (acteur Teun Luijkx, red.)” vertelt Eva. “Ik vond het te gek om al die bucketlist-dingen echt te mogen doen. Hoe vaak krijg je nou de kans om parachute te springen, aan een illegale straatrace mee te doen, in een mooie jurk naar een Renaissance-feest te gaan of met een Shetland pony door de drive van de KFC te gaan?”

1. Wat staat er bovenaan jouw eigen bucketlist?

“Ik ben niet zo van de bucketlisten, want als ik iets heel graag wil, dan doe ik het eigenlijk meteen. Het enige wat ik niet één, twee, drie kan doen, is verre reizen maken, maar ook dat heb ik voor volgend jaar op de planning staan. Ik wil eigenlijk met mijn vriend een maand of drie op reis. En als het kan, wil ik op den duur heel graag een huis in Spanje hebben – daar liggen mijn roots en woont mijn familie. Dat huis is nog wel écht een bucket list-dingetje.”

2. Wat is je belangrijkste focus voor het komende jaar?

“Door blijven werken zoals nu, ik ben heel blij dat het zo lekker gaat en hoop dat volgend jaar net zo vruchtbaar zal zijn als dit jaar. Ik wil ook wel mijn horizon verbreden richting Spanje. Eens kijken of ik daar wat audities kan doen; ik spreek vloeiend Spaans. Hier heb ik het ook moeten opbouwen, dus ik heb niet de illusie dat iedereen denkt als ik daar aankom: Oh op jou zaten we precies te wachten. Maar het lijkt me in ieder geval leuk om het eens te proberen.”

Carolien Karthaus-Spoor, Eva Laurenssen & Kiki van Deursen in Bella Donna’s

3. Welke superpower zou jij heel graag willen hebben?

“Kunnen vliegen, dat lijkt me fantastisch. Als er geen zwaartekracht bestaat, wordt je wereld drie keer zo groot, of eigenlijk nog groter. We hebben een soort van gevlogen toen we mochten parachutespringen voor Bella Donna’s, al was dat eigenlijk meer vallen. Ik was de hele tijd zo misselijk en dacht alleen maar: ik kan niet out gaan, want er zit een camera op mij. Je ziet echt pure paniek in onze ogen, maar dat heeft wel heel grappige beelden opgeleverd.”

4. Van welke beslissing in je leven zal je altijd spijt houden?

“Ik doe niet aan spijt. Je kunt wel denken: Dat had ik nu anders gedaan, maar het heeft je ook gebracht waar je bent. Bepaalde dingen die niet zo slim waren, moet je jezelf gewoon vergeven; het zal op dat moment wel het beste hebben gevoeld, denk ik altijd. Ik heb ook geen rare excessieve uitspattingen gehad: geen mensen bedrogen, geen mensen vermoord… dus dat scheelt haha.”

5. Wat is de laatste film of serie die veel indruk op je heeft gemaakt?

“Ik heb net Love gekeken van Judd Apatow, die serie is ontzettend mooi en grappig. De rollen zijn zo eigen en het verhaal is echt prachtig, totaal niet gepolijst. Het blijft totaal weg bij de filmwetten van liefde, die eigenlijk nooit waar zijn. Dan heb je een romantische scène en gaat er gewoon een auto doorheen toeteren, dat zou in het echte leven ook kunnen gebeuren. De rol van Mickey, de vrouwelijke hoofdpersoon had ik ook wel willen spelen. Ze is getroebleerd, maar ook heel liefdevol en nergens cliché neergezet. Langzaamaan leer je haar kennen zoals je dat ook zou doen als je een relatie met haar zou hebben.”

Paul Rust als Gus & Gillian Jacobs als Mickey in Love

Check Bella Donna’s vanaf 14 september in de bioscoop. 

 

Lees verder