De favoriete films en series van <i>Kimberley Klaver</i>
Kimberley Klaver

De favoriete films en series van Kimberley Klaver

Ze is op dit moment te zien in seizoen 2 van de BNN-serie Vechtershart als Kirsten Volgers. Ook hoor je haar elke werkdag met Stephan Bouwman op Qmusic. Welke films en series kijkt Kimberley Klaver zelf graag?

Alltime Favorite

Schindler’s List is een film die ik keer op keer kan kijken. Hij grijpt me elke keer weer: door het verhaal, de manier waarop het gemaakt is, de manier van spelen en de emoties die ‘t oproept. Een andere film die ik al meer dan eens heb gezien, is The Wolf of Wallstreet. Hij is grappig, goed gemaakt en Leonardo DiCaprio zet een heerlijke rol neer. Verder vind ik Cruel Intensions ook altijd goed, een bewerking van het boek Dangerous Liaisons. De acteurs spelen zo goed, je voelt continu de spanning en de muziek is te gek.”

Schindler’s List kijk je oa op iTunes, Netflix en Pathé Thuis of koop je bij bol.comThe Wolf of Wallstreet oa op Netflix, Videoland en on demand bij Ziggo of koop je bij bol.com. En Cruel Intentions oa op iTunes en Netflix of koop je bij bol.com.

Favo Romkom

“Dat is natuurlijk Love Actually, die film is zo lekker gemaakt. En alles klopt: de acteurs, de muziek, de humor en hoe het allemaal samenkomt. Ik kan ‘m elke keer weer kijken terwijl ik de scènes inmiddels kan dromen.”

favoriete films en series van Kimberley Klaver
Hugh Grant, Billy Campbell en Martine McCutcheon in Love Actually (2003)

Love Actually kijk je bij iTunes of koop je bij bol.com.

Love Actually is niet alleen de favoriete omkom van Kimberly, maar ook van Loes Haverkort en Chantal Janzen

Favo Nederlandse film

“Ik vind Zwartboek een heel goede film. Hij is groots gemaakt met internationale allure en het verhaal is erg goed en spannend. Maar ik hou ook van kleinere Nederlandse films, zoals Schemer, waar mijn zus Melody in speelt. En ik heb laatst de Telefilm Vind die Domme Trut en Gooi Haar in de Rivier gezien en die vond ik ook heel goed.”

Zwartboek kijk je oa op Netflix en Videoland en koop je bij bol.com. Schemer kijk je bij iTunes, Netflix en Pathé Thuis of koop je bij bol.com.

Gelachen om:

“Ik vind de humor in de Sex and the City tv-serie nog steeds heel erg goed. In elke verschillende levensfase die je doormaakt, herken je wel weer iets nieuws. Het is echt episch.”

Lees ook: Wat extra pit nodig? 8 levenslessen van Samantha uit SATC

Gehuild om:

“Ik huil best wel snel bij films, maar er is één film die ik nooit kan zien zonder in tranen uit te barsten: Hachi. Bij het begin ga ik al huilen en mijn Bas, mijn man, zegt dan: Je mag ‘m niet meer zien, het is altijd hetzelfde. Ik raad mensen trouwens wel aan om deze film te kijken, want het is een prachtig verhaal over de eeuwige trouw van een hond.”

Hachi kijk je bij Netflix en Videoland.

De favorieten van nog meer acteurs en makers vind je hier.  

Favo film uit jeugd:

Splash. Ik wilde ook dat mijn benen als ze nat waren zouden veranderen in een zeemeerminnenstaart, maar dat gebeurde nooit, wat wel teleurstellend was haha.”

favoriete films en series Kimberly Klaver
Daryl Hannah in Splash © 1984 – Touchstone Pictures. All rights reserved.

Favo serie:

“Ik vind Homeland fantastisch, daar heb ik me mega in verloren. Het is een mix van dramatiek, liefde en spanning en Claire Danes zet zo’n vette rol neer. Narcos vind ik ook goed, over Pablo Escobar. De sfeer is zo lekker broeierig en ik hou wel van series die zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen.”

Homeland kijk je bij Netflix of koop je bij bol.com. Narcos kijk je bij Netflix. 

Volg Girls in Film op Facebook om ook de favorieten in je timeline te zien. 

Vechtershart seizoen 2 is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO3.

Lees verder