serie- en film favorieten van Achmed Akkabi
serie- en film favorieten van Achmed Akkabi

De serie- en film favorieten van Achmed Akkabi

Hij is nu te zien als de charmante kok Bauke in Soof 2. Girls in Film was benieuwd naar wat deze acteur zelf nou de moeite vindt om voor te gaan zitten en vroeg Achmed Akkabi naar zíjn favoriete films en series.

All Time Favorite Film

The Godfather-trilogie, dat zijn toch wel de ultieme films.”

Favoriete romantische komedie

Soof 2 natuurlijk, dat mag ik zeggen, toch, haha?”

de cast van Soof geeft liefdesles

Meer lezen over Soof 2? Klik hier!

Hard gelachen om

“Ik lach vaak het hardst om heel flauwe films. Napoleon Dynamite vond ik bijvoorbeeld heel erg grappig. En Freddy Got Fingered met Tom Green was zo ongelooflijk slecht, flauw en ranzig, dat ik op de grond heb gelegen van het lachen.”

Gehuild om

“Ik huil nooit echt om films, behalve van het lachen. Tuurlijk word ik wel eens gegrepen door een sterke scène, maar ik ben me er altijd van bewust dat het een film is. Ik kijk ook altijd half als kijker en half als acteur die allerlei technische dingen ziet in het beeld.”

Beste Nederlandse film

Rabat. Ik zeg dit niet omdat ik er zelf in zit, het is gewoon écht de beste Nederlandse film.”

rabat

Film die ik keer op keer opnieuw kijk

Inside Out van Pixar, omdat ik neefjes heb die ‘m steeds weer willen zien, maar ook omdat het een erg goede film is. Dit is wel een tranentrekker trouwens.”

Deze film is te zien op Netflix. Leuk voor tijdens de kerstvakantie!

Favoriete griezelfilm

The Ring en natuurlijk IT, die vond ik vroeger zo eng.”

Favoriete serie

“Ik kijk nu Atlanta, dat is fantastisch, maar mijn all time favorites zijn The Sopranos en The Wire.”

The Sopranos is te zien op HBO
The Sopranos is te zien op HBO

Foto boven artikel: Achmed Akkabi in Soof 2

Lees verder