Bracha van Doesburgh
Bracha van Doesburgh

De favoriete films en series van Bracha van Doesburgh

Wat zijn films en series waar Bracha van Doesburgh voor thuisblijft? De actrice, die nu te zien is in het tweede seizoen van Nieuwe Buren, verklapt het aan Girls in Film.

All time favorite film

“Ik heb niet één specifieke favoriet, maar La Vie en Rose, over het leven van Edith Piaf, vond ik ontzettend mooi en ik heb daar ook wel erg om moeten huilen.”

Favo romkom

“De Bridget Jones-films vind ik altijd lekker om naar te kijken, al moet ik de nieuwste nog gaan zien. Ik houd sowieso heel erg van romantische komedies en Hugh Grant is wel een van mijn favoriete romkom-acteurs.”

Hard gelachen om

“De serie Extras van Ricky Gervais, dat is zo goed en grappig gedaan, ik moet er elke keer weer enorm om lachen.”

Beste Nederlandse film

“Dan blijf ik toch aan de klassiekers denken, zoals Turks Fruit. Vroeger was het veel baanbrekender wat er gebeurde, en dit blijft gewoon een heel goede film.”

Turks Fruit

Beste thriller

Ook interessant

Fedja's Film Favorieten

Fedja’s Film Favorieten

“Ik kan me herinneren dat ik vroeger The Entity heel eng vond, een film met geesten die een vrouw aanranden. Ik ging destijds met een vriendinnetje naar de videotheek en we zeiden: ‘We willen echt een heel enge film.’ Die jongen antwoordde: ‘Ik heb er wel eentje, maar ik ben de voorkant kwijt’, dus kregen we een zwarte video mee. Ik weet nog dat we heel bang waren, vooral toen de film eindigde met: Dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Mijn vriendin zei: ‘We moeten ‘m niet terugspoelen, want dan begint alles weer opnieuw.’ Dat hebben we dus ook niet durven doen.”

MV5BNWRjMzhmYjQtMjNmNC00MTYyLThlYmEtMjExNzQ3Y2MxN2VjXkEyXkFqcGdeQXVyMjUyNDk2ODc@._V1_
The Entity

Kijkt met haar kinderen

“Ik heb mijn dochter laatst Mary Poppins voor het eerst laten zien, die was nog steeds zo leuk.”

It's Supercalifragilisticexpialidocious!

Mary Poppins

Favo serie

House of Cards vind ik heel leuk om te kijken, al zijn niet alle seizoenen even sterk, en Breaking Bad vond ik ook heel goed. Sowieso ben ik dol op series kijken.”

Photo by Lewis Jacobs
Photo by Lewis Jacobs

Nieuwe Buren 2 is te zien bij Videoland en op maandag om 21.30 uur op RTL4.

De favorieten van nog meer acteurs en makers vind je hier. Volg Girls in Film op Facebook, dan mis je niets. 

Lees verder