De favoriete films en series van Dakota Fanning

Deze week bracht Dakota Fanning een bezoekje aan Nederland voor de film Brimstone van Martin Koolhoven, die vanaf deze week in de bioscoop draait. “Ik vond het heel bijzonder om met Martin te mogen samenwerken. Hij is een regisseur die heel duidelijk weet wat hij wil zien, dat is fijn als acteur. Bovendien heeft Martin een heel goed gevoel voor humor, dus we hebben veel lol gehad samen, ondanks het heftige verhaal”, vertelt Dakota. Het was voor de 22-jarige actrice de eerste keer in Amsterdam. “Ik ben gisteren even rond gaan wandelen en zou willen dat ik meer tijd had om te stad te zien. Ik kom zeker nog een keer terug in de zomer.” Gelukkig had ze wel de tijd om haar film-favorieten te delen met Girls in Film.

All time favorite

What’s Eating Gilbert Grape. Alles is goed aan deze film: het verhaal, het acteerwerk, en het is bovendien een film die ik keer op keer kan kijken zonder ‘m zat te raken.”

Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis, Darlene Cates, Laura Harrington en Mary Kate Schellhardt in What's eating Gilbert Grape @ 1993 Paramount Pictures
Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis, Darlene Cates, Laura Harrington en Mary Kate Schellhardt in What’s eating Gilbert Grape @ 1993 Paramount Pictures

Hard gelachen om

Bridesmaids, ik kan niet stoppen met lachen als ik die film kijk.”

Gehuild om

“Dan moet ik weer What’s Eating Gilbert Grape zeggen. Al moet ik ook elke keer weer huilen als ik Almost Famous kijk.”

Favo romantische komedie

How to Lose a Guy in Ten Days. Ik ben wel een fan van Kate Hudson. Ze is een vriendin van me, en ik ben gek op haar.”

© 2003 - Paramount Pictures
© 2003 – Paramount Pictures

Eerste film ooit

“Ik ben opgegroeid met de prinsessenfilms, dus dat moet Cinderella of The Little Mermaid zijn geweest.”

Favo serie

“Ik ben helemaal into tv-series op het moment, mijn favoriet is The OA op Netflix. Maar ik ben ook verslaafd aan The Crown, dat is zó goed.”

Brimstone draait vanaf 12 januari in de bioscoop. Hieronder zie je de trailer:

Alle favorieten vind je hier.

Volg Girls in Film op Facebook en mis niets!

Foto boven artikel: Dakota Fanning in Brimstone (2017)

Lees verder