De favoriete films en series van Karina Smulders

Ze is nu te zien in Nieuwe Buren 2 op Videoland. Voor Girls in Film vroeg Jill aan Karina Smulders naar haar favorieten films en series. Van Jim Carrey tot Wilde Mossels. Lees alles over de filmsmaak van deze Girl in Film.

All time favorite

The Sound of Music. Er zijn heel veel mooie films, dus ik heb niet echt één favoriet, maar dit is een film die ik al mijn hele leven steeds weer opnieuw kijk. Verder vind ik Kaos van de gebroeders Taviani ook ontzettend mooi.”

Lees ook: Waarom kijkt niemand in Oostenrijk The Sound of Music?

Beste Nederlandse film

Wilde Mossels vind ik een van de mooiste Nederlandse films die ik ooit heb gezien. Fedja (redactie: man Karina) zit erin en speelt een prachtige rol.”

Gehuild om

“Bijna om alle films, ik huil heel makkelijk. Ik was in tranen om Dombo, maar ik huil ook om de Merci-reclame, dus ik ben een heel makkelijke prooi.”

Volg Girls in Film op Facebook en mis niets!

Hard gelachen om

“Eigenlijk moet ik altijd heel hard lachen om alles met Jim Carrey erin.”

Kijkt met dochter

“Ik vind alle oude Disney-films zoals Jungle Book te gek. En op dit moment is mijn dochter helemaal weg van Minoes en Wiplala, dat zijn ook zulke goede Nederlandse films.”

Favo serie

Six Feet Under, ik vind het zo erg dat ik daar alles al van gezien heb, want ik vond alle seizoenen zo goed. Verder vond ik Californication ook een erg goede serie.”

Benieuwd naar de favorieten van Fedja van Huêt, Birgit Schuurman, Lies Visschedijk, Dan Karaty en nog veel meer? Klik dan hier! 

Foto boven artikel: Sound of Music © 20th Century Fox

Lees verder