7x Fedja van Huêt on demand
Fedja van Huêt on demand

7x Fedja van Huêt on demand

In het tweede seizoen van Nieuwe Buren schitterde Fedja van Huêt als de ruige Lex. Wil je nog meer van deze veelzijdige acteur zien? Wij maakten een selectie van de beste films met Fedja die je on demand kunt zien.

Fedja op Netflix

1) Daglicht – 2013

Genre: Thriller, mystery     

In Daglicht zien we Iris als een jonge advocate en alleenstaande moeder, die worstelt met het combineren van haar werk en de zorg voor haar probleemkind Aron. Gelukkig heeft zij haar moeder Ageeth die vaak als oppas fungeert. Als Aron wegens onhandelbaar gedrag een week van school gestuurd is en haar moeder niet kan inspringen omdat zij op vakantie is, belanden Iris en haar zoon in haar ouderlijke huis. Tijdens dit verblijf stuit Iris op een duister familiegeheim. Ze blijkt een broer (Fedja) te hebben die verblijft in een TBS-kliniek vanwege het vermoorden van zijn buurvrouw en haar dochtertje. Haar broer Ray is autistisch en Iris trekt het lot van haar broer sterk aan, mede omdat zij als moeder op zoek is naar antwoorden op het gedrag wat haar zoontje ook vertoont. Iris is vastbesloten hem vrij te pleiten en komt tijdens haar onderzoek achter meer familiegeheimen.

Deze film is o.a te zien op Netflix, Videoland en Pathé Thuis. 

2) De Boskampi’s – 2015

Genre: Komedie, Familiefilm

Eigenlijk had Rik Boskamp liever een andere vader gehad. Eentje die niet zo’n verstrooide sukkel was. In de maffiafilms gaat het er heel anders aan toe! Rik wil ook wel bij de maffia horen: je kunt alles doen zonder er straf voor te krijgen en iedereen vindt je cool. Als hij en zijn vader gaan verhuizen, besluit Rik dat hij voortaan als Rikki Boskampi door het leven gaat. De hele buurt gelooft Riks verhalen over zijn maffia-vader. Iedereen wordt doodsbang voor ‘de Boskampi’s’, en dat zorgt voor spannende én hilarische situaties! Maar hoe houdt hij het verhaal tot in lengte van dagen in stand? Fedja speelt ‘de echte’ maffiabaas Marco senior.

Deze film is o.a te zien via Netflix, Pathé Thuis, Ziggo on Demand en KPN on Demand. 

Fedja op Videoland

3) Soof  – 2013

Soof is getrouwd met Kasper (Fedja), maar hun droomhuwelijk is nogal in een sleur geraakt. Als moeder van een puberdochter en een hyperactieve tweeling komt ze nauwelijks aan haar bedrijf toe, ook al kookt ze de sterren van de hemel. Wanneer Kasper zijn megadrukke baan vaarwel zegt, is Soof aan de beurt om te stralen. Wanneer Soof de bekende choreograaf Jim ontmoet, die als een blok voor haar en haar kookkunsten valt, komt alles ineens in een stroomversnelling. Weg sleur, maar of dat nu zo goed is voor Soofs huwelijk is nog maar de vraag.

Deze film is te bekijken via o.a Videoland, Netflix en Pathé Thuis.

4) Soof 2 – 2016

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper (Fedja) echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?

Deze film is o.a te bekijken via Videoland, Pathé Thuis en KPN on Demand. 

5) Nieuwe Buren 2 – 2016

Nadat Eva ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies terug naar huis. Peter is voor onbepaalde tijd opgenomen in een TBS-kliniek en ook Steef  keert voorlopig niet terug naar huis. Hij zit in de gevangenis, maar is niet van plan om zijn straf rustig uit te zitten. Ondertussen zijn er weer nieuwe buren in de straat komen wonen. Eva ontmoet ze en komt erachter dat dit stel (Fedja en Karina Smulders), met twee kinderen, een geheim met zich meedraagt. Dit geheim gebruikt ze in haar voordeel om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deze serie is in zijn geheel te zien via o.a Videoland.

Lees ook: Nieuwe Buren krijgt een derde seizoen.

Fedja op Pathé Thuis:

6) Pak van mijn Hart – 2014

Genre: Romantiek, komedie

De broers Tom en Niek (Fedja) runnen een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan…

Deze film is o.a te bekijken via Videoland, Ziggo on Demand en Pathé Thuis.

7) Lucia de B. – 2014

Genre: Drama.

De ambitieuze parketsecretaris Judith probeert koste wat kost de seriemoordenares Lucia de B. achter slot en grendel krijgen. Als dit is gelukt, krijgt Judith aanwijzingen waaruit blijkt dat Lucia onschuldig is. Lukt het haar om het tij te keren en Lucia vrij te krijgen? Fedja speelt in deze film de rol van Quirijn Herzberg, de tweede advocaat van Lucia.

Deze film is o.a te bekijken via Netflix, Videoland en Pathé Thuis.

Afbeelding boven artikel: Fedja van Huêt in De Boskampi’s (2015)

Lees verder