Fedja’s Film Favorieten
Fedja's Film Favorieten

Fedja’s Film Favorieten

Om welke film moest Fedja van Huêt heel hard lachen en wat kijkt hij graag met zijn dochter. Wij vroegen het de acteur uit Nieuwe Buren 2 en Soof 2. Hieronder het overzicht met Fedja’s Film Favorieten.

All time favorite

Once Upon a Time in the West, ik hou heel erg van westerns en dit vind ik gewoon een heel mooie klassieker.” (red. It’s a classic. Dit is ook de all time favoriet van Lies Visschedijk en Monic Hendrickx).

Favo romkom

“Ik ben niet zo van de romantische komedies – ik vind het leuker om ze te maken dan om naar te kijken – maar Bridget Jones’s Diary was wel goed.”

bridget
© 2000 – Alliance Atlantis and Miramax

Gehuild om

“Ik moet altijd huilen bij E.T. Maar ook The Lion King vind ik ontroerend. Laatst zag ik die film nog met mijn dochter. Op het moment dat die vader doodgaat, dacht ik: Jezus, wat is dat eigenlijk een heftige film, zit je daar met je dochter van zes naar te kijken.”

The Lion King
© Disney Enterprises, Inc

Hard gelachen om

“Ik moet altijd heel erg lachen om Jim Carrey, dat is zo’n geniale gek. In Bruce Almighty zit een scène waarin Steve Carell een nieuwslezer speelt die onder zijn macht is, dat doet hij briljant.”

Beste Nederlandse film

“Ik heb pas The Paradise Suite gezien, die dit jaar het Gouden Kalf heeft gewonnen, die vond ik erg mooi. Bride Flight, omdat mijn vrouw daarin zit en ze daarvoor alle prijzen had moeten winnen. Karakter is nog steeds een heel mooie film. En als kind was ik heel erg onder de indruk van Ciske de Rat, die vond ik zo spannend.”

Kijkt met zijn dochter

Jungle Boek en De Aristokatten, al die oude Disney-films zijn top. Al snap ik ook goed waarom mijn dochter Frozen te gek vindt.”

Favo serie

“Ik ben heel erg van de Scandinavische thrillers zoals The Killing en The Bridge. Ze hebben zulke sterke acteurs en mooie scenario’s. Ook House of Cards vind ik erg goed.”

Volg Girls in Film op Facebook voor meer filmfavorieten, columns en het laatste filmnieuws! 

Foto boven artikel: Fedja in Soof 2

partners_soof2

Lees verder