Pim
Pim

Feel Good Sloerie – Pim aflevering 4

Een keertje niet drinken doet de mens goed, jammer maar waar. Ontwaken bleek plotseling best een leuke activiteit en de energie beloofde vanmorgen één lange feelgood movie. Ook wel eens lekker. Deze moeder kreeg de kinderen een keer op tijd op school, zonder opgedroogde tand- en chocopasta bij de mondhoeken. Ze zag er zelf, inclusief lippenstift, fantastisch uit en dat vond de vader van Jasper ook. Go Pim, you sexy thing. En… Ik dacht gewoon keihard aan de gymspullen.

Met een normale hartslag en een portie geduld. Robert moest onder mijn rokje kijken om te checken of ik het wel was. Zijn vrouw: Eerder uit bed dan hij, voor zevenen. Zonder rothumeur, aangekleed en op hakken. Zelfs in de weer met kusjes in de broodtrommels. Vertwijfeld stapte hij de auto in en vroeg me of hij zich zorgen moest maken. “Geen zorgen, schat. Ik kan vandaag gewoon de hele wereld aan. Ook Pokémons.

Het is nu 12:15, de boodschappen zijn gedaan, ik heb gestofzuigd, koffie gezet en dertien mailtjes verzonden. Netwerken met een goed geblufte CV-update. Gewoon zeggen dat je alles kan.

Do it now.

Want voor je het weet gaat er een glas limo over tafel of kotst de kat weer in je pumps en ben je het kwijt. Dit is een zeldzame vorm van positiviteit, dat mag ik niet negeren. Facebook, eindelijk ook eens een stralende selfie. Uiteraard compleet met spelt-koffie en een quinoa-wafeltje. Anders geloven de vrienden het niet. Gewoon omdat het kan. Ik lijk wel gelukkig. Klik. En door: langs mama in het verzorgingstehuis. Zelfs de urinelucht en bedorven bloemenwater krijgen me niet omver. Mama’s haren gekamd en haar wang gekust. En door: naar school. Daar komen ze, drie heerlijkheden met rugtasjes en plakwangen.

Ook interessant

Pim aflevering 3

Fakkaf – Pim aflevering 3

Intussen knellen de hakken als de hel, maar ik houd voet bij stuk. En door: een supergezond nieuw soort van maaltijd. “Gedver mama, ik lust dit niet! Het smaakt naar poep!” Gewoon negeren. Zingend breng ik ze naar bed. “Vanavond geen I-pad, jongens. Maar gewoon een Dikkie-Dik-original.” Moos tegen Nina: “Waar is onze mama?” Instoppen en door: opruimen, douchen en de boel gladscheren.

Boven flink graven in de onderbroekenmand: jawel, één jarretel. Nu die andere nog. Hebbes. O ja kak, nu nog dat stukje kant, waar je die dingen aan vast moet zien te krijgen. Hoppa. Man, ik lijk verdorie Pretty Vivian Woman wel! Hoerig, maar gewoon enorm lekker. In kimono op zoek naar waxinelichtjes, Spotify op seksmuziek en mezelf elegant draperen op de sofa. (lees: Ikea-bank met ligavlekken).

Man, ik lijk verdorie Pretty Vivian Woman wel!

Pim

Ik hoor de auto, de sleutel in het slot en daar staat hij. Volledig uitgeput na een lange draaidag. Robert begint te glimmen door al zijn vermoeidheid heen en zegt dat niet drinken me heel goed staat. En dat het ook een beetje eng is, deze Pinot Blanc-loze versie van mij.

Erotische gymnastiek met Robert

Ik zeg: “Schat, wat kan het je schelen, grijp je kans. Grrr.” Hij doet het. Na drieëntwintig minuten erotische gymnastiek staat Robert op, als nieuw. Ik blijf liggen, weer helemaal de oude. Pessimistisch en uitgeput. Ik ben een leuke voor de wetenschap, denk ik terwijl ik een jarretel uit mijn haar vis. Vanuit de keuken vraagt Tarzan of ik Tonic wil. Hij is niet goed. “Nee schat, natuurlijk niet. Ik wil wijn.” We proosten op seks en alcohol. Heerlijk. Zo hoort een feel good movie te eindigen.

Pim - handtekening

Naast acteren, drie kinderen, een man en een therapie, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. In een wekelijkse column laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze week aflevering 4.

Like Girls in Film op Facebook om  nooit een aflevering te missen.

 

 

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]