favoriete films en series van Carolien Karthaus Spoor
favoriete films en series van Carolien Karthaus Spoor

De favoriete films en series van Carolien Karthaus-Spoor

Haar series Zwarte Tulp en Brussel vanaf begin dit jaar te zien waren , zijn er twee om te bingewatchen. Girls in Film vroeg actrice Carolien Karthaus-Spoor aan welke films en series ze zélf verslaafd is. Hieronder het lijstje met haar favoriete films en series:

Beste film:

“Ik heb net La La Land gezien en die vond ik ontzettend goed. Niet alleen het acteerwerk, maar ook de hele compositie – het is echt een verademing om naar te kijken.”

Misschien ook interessant: GiF kijkt La La Land en loved it!

La La Land is o.a. te bekijken via Videoland, Pathé Thuis, Ziggo on Demand en KPN on Demand. 

Hard gelachen om:

Homies, de film van mijn eigen man Jon (Karthaus). Hij is helemaal geschreven met de humor die ik leuk vind. Ik heb in tijden niet zo gelachen als toen ik die film zag.”

Homies is o.a. te bekijken via KPN on Demand, Pathé Thuis, Videoland en Ziggo on Demand. 

Favo romkom:

Silver Linings Playbook. Ik vond dat zo’n goede film: er wordt fantastisch in gespeeld en het is ook heel humoristisch.”

Deze film met Jennifer Lawrence en Bradley Cooper tipten wij ook al eerder als film om te kijken als je een avondje alleen thuis bent. Dat artikel lees je hier.

Silver Linings Playbook is o.a. te bestellen via Bol.com

© 2012 - The Weinstein Company
© 2012 – The Weinstein Company

Beste Nederlandse film:

“Ik vond Matterhorn heel erg goed. Het spel, de cinematografie en vooral de precisie waarmee het decor, kostuums en locaties zijn gekozen waren zeer indrukwekkend!”

Matterhorn is te bestellen via o.a. Bol.com

Volg Girls in Film op Facebook voor meer filmfavorieten.

Favo film uit jeugd:

Mean Girls, die heb ik zo vaak gezien dat ik de hele film kan meepraten. Dit is niet zomaar een chick-flick, het is door Tina Fey geschreven en zit heel erg goed in elkaar met witty grappen.”

Mean Girls is o.a. te bekijken via KPN on Demand. 

Favo serie

“Ik ben nu Peaky Blinders aan het kijken, waar Gaite Jansen in meespeelt, en vind dat fantastisch. Het is een bepaald tijdsbeeld en heel vet gedraaid; ik krijg meteen zin om ook in zoiets te mogen spelen. Breaking Bad vond ik ook te gek, en Jon en ik hebben net The Night Of gekeken, daar zijn we ook lyrisch over.”

Peaky Blinders vind je ook ons lijstje met vijf series om te bingewatchen. 

Peaky Blinders is te zien via o.a. Netflix en Videoland. Breaking bad is te zien via o.a. Netflix. En The Night Of is o.a. te bekijken via Ziggo on Demand. 

Photo by Peaky Blinders - © Peaky Blinders

Het tweede seizoen van Zwarte Tulp  is nu te zien op Videoland. Brussel is te zien bij KPN Presenteert. Alle favorieten, van o.a. Sanne Vogel, Chantal Janzen en Dan Karaty, vind je hier.

Foto boven artikel: Brussel (2017) – copyright-Johan-Voets

Lees verder