Films en series met Daan Schuurmans on demand
films en series met Daan Schuurmans

Films en series met Daan Schuurmans on demand

Daan Schuurmans heeft al aardig wat films en series op zijn naam staan en is momenteel te zien in Nieuwe Buren 2. We maakten een lijstje onze favoriete films en series die je op je eigen moment kan bekijken via VOD (video on demand). Van Volle Maan uit 2002 tot De Held en de serie Nieuwe Buren uit 2016. Videoland, Netflix én Pathé-Thuis, Daan is overal. Avondje alleen? Avondje met Daan. Hieronder ons lijstje met favoriete films en series met Daan Schuurmans.

Daan op Netflix

1. Het Diner (2013)

Genre: Drama Thriller

Daan speelt de rol van Serge, broer van Paul. Samen gaan ze met hun vrouwen Babette en Claire uit eten. Tijdens het eten vermijden ze het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten, wat hun toekomst kan verwoesten. Voorzichtig tasten ze bij elkaar af wie wat weet en hoe ver het andere echtpaar wil gaan om hun kinderen in bescherming te nemen.

Deze film is te zien via Netflix en Pathé Thuis.

2. Mannenharten (2013)

Genre: Romantische Komedie

Zes mannen zijn op zoek naar de ware liefde. Hun paden kruisen elkaar in de sportschool, waar ze wekelijks trainen om in vorm te blijven. Tijdens hun zoektocht krijgen ze te maken met prille liefde, kinderwensen, bindingsangst en oude liefde die nooit vergaat. Daan is één van deze mannen. Hij is verloofd met zijn eerste vriendinnetje. Als hij kennis maakt met de yoga lerares op zijn sportschool worden de spieren ontspannen en de knieën week.

Deze film is o.a te zien via Netflix en Pathé Thuis.

daan3

3. Terug naar de Kust (2009)

Genre: Psychologische Thriller

Maria Vos (Linda de Mol) denkt dat ze ontsnapt is aan een mysterieuze achtervolger, maar haar ware nachtmerrie moet nog beginnen. Maria verdenkt haar ex-vriend Geert (Daan Schuurmans) van de vreselijke gebeurtenissen die haar overkomen. Maar is hij wel de schuldige?

Deze film is te zien via Netflix, KPN on Demand en Pathé Thuis.

4. Volle Maan (2002)

Genre: Romantische Komedie

Nu Hans (Cas Jansen) en zijn vrienden zijn afgestudeerd, varen ze naar Spanje voor een geheim feest. Dit zal het verloop van hun leven drastisch veranderen. Tijdens deze trip probeert Hans zijn broer Ties (Daan) over te halen terug te gaan naar huis om voor het familiebedrijf te komen werken. Ties heeft andere plannen. Ties wil zanger worden.

De film is te zien via o.a Netflix, Videoland en KPN on Demand.

Videoland (D)aanbod

5. Nieuwe Buren seizoen 1 en 2 (2015 en 2016)

Genre: Thriller

Nieuwe Buren staat voor drama, intrige, spanning, romantiek. Peter (Daan) en Eva (Bracha van Doesburgh), zwanger van hun eerste kind, kopen een huis in een VINEX-wijk. Terwijl ze verhuizen, slaat het noodlot toe wordt. De baby komt vroegtijdig ter wereld en overlijdt. Samen vinden ze steun bij hun nieuwe buren Rebecca (Katja Schuurman) en Steef (Thijs Römer). Er ontstaat een vriendschap die Peter en Eva helpt om hun leven weer op te pakken. Eva blijft echter hunkeren naar een baby. Wanneer Rebecca aan Eva vertelt dat Steef en zij swingers zijn, smeden ze een plan. Hun plan is simpel. De uitvoering ook. Maar de gevolgen van één avond partnerruil blijken  niet te overzien.

In het tweede seizoen ziet alles er nog hetzelfde uit in de Zonnewijk, maar de levens van de bewoners zijn behoorlijk overhoop gehaald. Eva ontmoet haar nieuwe buren Steffi (Karina Smulders), Lex (Fedja van Huêt) en hun kinderen; de 11-jarige Max en baby Roos. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, gebruikt ze dat voor een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.

Nieuwe Buren 2 is elke maandagavond te zien om 21.30 op RTL4. Allebei de seizoen kan je bekijken via o.a Videoland. 

6. Floris (2004)

Genre: Kinderfilm

Film draait om de kleinzoon van de befaamde ridder Floris uit de legendarische tv-serie uit 1969. Floris jr. (Michiel Huisman) wil zijn vader bewijzen dat ook hij een held kan zijn door ervoor te zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Daan speelt Van Rossum jr. en is één van de bad guys die Floris probeert te kidnappen.

Deze film is te zien via o.a Videoland. 

7. De Bende van Oss (2011)

Genre: Misdaad Drama

In de tijd waarin de film zich afspeelt is er sprake van een heuse misdaadgolf. De bende van Oss is een bloedlustige bende die veel moorden pleegt. In de periode dat de film zich afspeelt heeft de bende inmiddels meer dan 20 moorden gepleegd. De vraag is natuurlijk of deze bende gestopt kan worden. Henk Roelofse (Daan Schuurmans) is wachtmeester van de marechaussee, 35 jaar. Ambitieus, rechtlijnig, gezagsgetrouw. Wanneer blijkt dat macht sterker is dan ethiek maakt hij een rigoureuze keuze.

Deze film is te bekijken via o.a Videoland. 

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Daan (op Pathé) Thuis

8. Mannenharten 2 (2015)

Genre: Romantische Komedie 

Ondanks dat er veel veranderd is in hun levens gaat het liefdesleven van de mannen Wouter (Jeroen Spitzenberger), Tim (Daan Schuurmans) en Dennis (Barry Atsma) nog steeds op en neer. Hun zoektocht naar liefde gaat in alle hevigheid verder.

Deze film is te zien via o.a Pathé Thuis en Ziggo on Demand.

9. Bellicher (2012)

Genre: Misdaad Thriller

Michael (Daan S.) is ’s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Hij is onschuldig, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden.

Te zien via o.a Pathé Thuis. 

10. De Reünie (2015)

Genre: Thriller

De aankondiging van een middelbare schoolreünie brengt bij Sabine herinneringen aan haar verdwenen hartsvriendin naar boven. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning. Ze ontmoet haar vroegere kennis Olaf  (Daan Schuurmans) en hij nodigt haar uit voor een schoolreünie. Olaf duikt herhaaldelijk op in Sabines Bloemendaalse herinneringen. Terwijl ze voor zijn charmes valt, begint ze te vermoeden dat hij iets met Isabels vermissing te maken heeft.

Deze film is o.a te zien via Pathé Thuis, Ziggo on Demand en KPN on Demand.

daan

11. De Held (2016)

Genre: Misdaad Thriller

Sara (Monic Hendricx) keert met man en kinderen terug uit Los Angeles. Vlak daarna wordt het gezin slachtoffer van een gewelddadige inbraak. Al snel volgen er meer bedreigingen. Het lijkt allemaal verband te houden met het verleden van haar juist overleden vader. Daan speelt Anton Raaijmakers, de schurk in dit verhaal. Hij heeft het gevoel te worden getergd en doet alles om de familie in gevaar te brengen. Meer over De Held lees je hier.

Deze film is te zien via o.a Videoland en Pathé Thuis.

12. Alles is Liefde (2007)

Genre: Romantische Komedie

Liefde is als Sinterklaas, je moet erin geloven, anders wordt het niks. Terwijl 5 december nadert komen alle liefdeslijnen bij elkaar via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan en lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen. Daan speelt de homoseksuele Kees en is verloofd met badmeester Victor (Paul de Leeuw). Kees twijfelt en laat zijn verloofde staan bij het altaar..

Deze film is te zien via o.a Pathé Thuis en Ziggo on Demand.

daan4

Mocht je nog geen genoeg hebben van Daan, klik dan hier voor zijn filmfavorieten. Bingewatch die ook nog even, mocht je de tijd hebben!

Foto boven artikel Daan met Sylvia Hoeks in De Bende van Oss

Lees verder