<i>Game of Thrones</i>: als je eenmaal begint, ben je ‘hooked’

Game of Thrones: als je eenmaal begint, ben je ‘hooked’

Net zoals half (of meer dan de helft?) van alle Nederlanders staat er op 17 juli een groot kruis in mijn agenda. Tijd voor seizoen zeven van Game of Thrones! Tot minder dan een jaar geleden snapte ik al die ophef over de serie niet. Draken en gevechten? Carice van Houten als een tovenares die ‘iets’ baart wat zeker geen baby is? Totaal niet mijn genre.

Toen ik ontdekte dat ik de serie ‘gratis’ binnen mijn Ziggo pakket kon kijken, zijn we dat toch maar gaan doen. Ernest en ik. Sowieso omdat het al niet zo vaak voorkomt dat we samen een serie kijken. Tot aan halverwege seizoen twee vond ik het best pittig. En er was een moment dat de hoeveelheid bloed en seks er bijna voor zorgde dat ik afhaakte. Bijna… En eigenlijk geldt dit voor ons allemaal zoals je in dit artikel kunt lezen. Als je eenmaal begint, ben je ‘hooked’.

Jill – kijkt uit naar verrassende slachtpartijen

“Ik heb een gruwelijke hekel aan alle films en series met fantasy en veldslagen, daarom was ik heel lang huiverig om aan Game of Thrones te beginnen. Maar toen ik het toch probeerde, was ik vanaf aflevering 1 verslaafd. De kracht van de serie zit voor mij in de intriges en relaties tussen de families. En ik hou ervan hoe hoofdpersonages worden gekilled op momenten dat je het totaal niet ziet aankomen. Ik tel de dagen af tot het laatste seizoen en hoop dat er nog wat verrassende slachtpartijen gaan plaatsvinden. Zolang Daenerys maar op de troon eindigt, want dat is toch wel de ware queen.”

Misschien ook interessant: Rosie Mac. Lichaam van Daenerys in Game of Thrones

Carlien (vrouwen die van series houden) – ‘White Walkers boeien niet zo’

Game of Thrones is een van mijn favoriete series. Je weet nooit wat je kunt verwachten. Belangrijke personages overleven het vaak niet en regelmatig valt mijn mond open. Die onvoorspelbaarheid maakt de serie zo spannend. De verschillende verhaallijnen zorgen ervoor dat er altijd wel wat gebeurt. De karakters worden ontzettend goed neergezet, want Game of Thrones beschikt over een top cast.

Ik ben erg benieuwd wat Jon Snow, Khaleesi en Arya dit seizoen gaan doen. Arya heeft al een paar mensen van haar lijstje kunnen afstrepen; zullen er nog meer volgen? En wat is het lot voor Nederlands trots Carice van Houten en Michiel Huisman? Beide personages zijn aan hun lot overgelaten aan het eind van seizoen zes, dus who knows. De enige verhaallijn die ik niet zo interessant vind is de verhaallijn rondom de White Walkers. Helaas is Winter here; dus denk ik dat ik me wel voor moet bereiden op veel gevechten met White Walkers. Gelukkig zijn er legio andere verhaallijnen waar ik me op kan verheugen. Ik zit er weer klaar voor.”

Samya – ‘niet kijken is alsof je een feestdag mist’

“Ik vind Game of Thrones echt wel een van de beste TV series aller tijden. Het verhaal is ijzersterk terwijl je er tegelijkertijd soms vrij duizelig van wordt. Het regiewerk en de visuele effecten zijn ongehoord voor tv en elke acteur is steengoed. Het is niets voor niets de meest illegaal gedownloade serie op de wereld. Als je het niet kijkt, heb je het gevoel dat je een belangrijke feestdag hebt gemist ofzo. Iedereen praat erover! Doe jezelf een plezier en kijk het. Al zijn het maar de korte samenvattingen op YouTube.”

Laura – “WTF? This did not just happen…”

Game of Thrones behoort al een tijdje tot mijn absolute favorieten. Wat een geweldige serie. Ik heb sowieso een zwak voor verhalen die je in een andere realiteit weten te brengen, eentje waarin je accepteert dat Draken en White Walkers tot de orde van de dag behoren. Maar wat ik vooral bijzonder vind aan GoT zijn de plot en personage ontwikkelingen, waardoor het me blijft boeien. Heerlijk hoe die je kunnen verassen ook. Ik weet nog hoe ik de laatste aflevering van seizoen 1 echt dacht: “WTF? This did not just happen…” Gebeurt eigenlijk zelden dat ik dat bij een serie denk.”

Lees ook: Zes GoT fantheorieën over seizoen zeven.

Lisanne – “er is altijd spanning”

Na een tijdje moest ik eraan geloven. Ik moest de hit van de afgelopen jaren gaan bekijken. In een maand tijd keek ik alle vier de seizoenen die op dat moment waren uitgezonden. Het eerste seizoen moest ik echt door heen worstelen, maar vanaf het tweede seizoen wilde ik gewoon telkens verder kijken. Het is erg mooi gemaakt, van kostuums tot aan decors. Het unieke aan deze serie vindt ik persoonlijk dat er altijd spanning is. Als ik net denk dat het een beetje rustig wordt gebeurt er iets wat je totaal niet verwacht. Deze onverwachtse gebeurtenissen (vooral spelers die dood gaan..) maakt het interessant om te blijven kijken.

Het zevende seizoen verwacht ik weer elke maandagavond een uur lang naar  de televisie te staren. En na elke aflevering te balen dat ik een week moet wachten tot de volgende aflevering. Tussen het zevende seizoen en achtste (en laatste) seizoen zit twee jaar. Veel te lang als je het mij vraagt, maar ik ga die twee jaar maar gebruiken om alle zeven seizoenen nog een keer te bekijken. Of twee keer.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Kortom, Girls in Film is klaar voor seizoen zeven!

Foto boven: Kit Harington en Rose Leslie als Jon Snow en Ygritte

Lees verder