Gappies
Gappies

Gappies van Joosje Duk: minimaatschappij in een supermarkt #kijktip

Als er één plek is waar alle lagen van de samenleving samenkomen, dan is dat de supermarkt. Hierop geïnspireerd bedacht Joosje Duk de online serie Gappies. Hierin komen actuele onderwerpen als burn out, het nemen van een tussenjaar en verandering vs. traditie op een luchtige manier aan bod. De pilot van Gappies zie je vanaf 30 november online op 3Lab.

Over Gappies

De webserie gaat over vijf werknemers (de Gappies) in de lokale GAPPO-buurtsuper. Wanneer de nieuwe manager Jan-Joris (Bram Suijker) – die graag op z’n Engels JJ genoemd wordt – de GAPPO wil veramerikaniseren, moderniseren en ‘diversifyen’ om een overname door een supermarktketen te voorkomen, komt de oer-Hollandse Greet (Loes Schnepper) in opstand tegen hem.

Joosje over het idee achter de serie : “Het idee voor GAPPIES is ontstaan toen ik samen met producent Suzan de Swaan van Millstreet Films een serie wilde ontwikkelen op een plek waar alle soorten Nederlanders samenkomen. De supermarkt leek ons de perfecte arena om op een humoristische manier maatschappelijke problemen te bespreken die in ons mooie land aan de orde van de dag zijn.”

“Het idee is dan ook dat als we de hele serie mogen maken (fingers crossed!), we in elke aflevering een nieuw thema onder de loep nemen. In de pilot is dat het conflict tussen verandering en traditie, en in andere afleveringen willen we inzoomen op thema’s als homoseksualiteit en discriminatie op de werkvloer. Maar wel steeds met de nodige dosis humor!”

Acteurs

Naast Gouden Kalf winnares Loes Schnepper (Pappadag, Rundfunk) en Bram Suijker (Zuidas, Volgens Jacqueline) zijn ook Tobias Kersloot (Nieuwe Buren, Klem) Roos Dickmann (Soof, Hoe overleef ik) en Nizar El Manouzi (Catacombe) te zien in de pilot van de webserie GAPPIES.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Joosje Duk

Joosje op de set van Gappies

Gappies is onderdeel van een door 3LAB/NPO3 georganiseerde competitie, waarin vijf webserie pilots meedingen naar de kans om de hele serie te maken. De pilot is geschreven en geregisseerd door Joosje Duk en geproduceerd door Millstreet Films in co-productie met de VPRO. Joosje maakte eerder dit jaar de korte film Glad IJs die te zijn was tijdens het Nederlands Film Festival. Daarvoor maakte zij de film Night waarvoor zij de Huffington Post Arts Impact Award won in november 2017.

Kijk Night van Joosje Duk hier. Of lees meer over Joosje in dit interview.

De pilot van Gappies kijk je hieronder of op de website van 3Lab. Daar zie je ook de andere vier pilots uit de 3LAB Serie Contest. Alle pilots zijn gemaakt door jonge makers van eigen bodem. Op vrijdag 14 december wordt bekendgemaakt van welke pilot een volledige dramaserie zal worden gemaakt.

Lees verder