Nieuwe Buren 3
Nieuwe Buren 3

In gesprek met de cast van Nieuwe Buren 3 #video

Yes, vanaf vandaag staat het nieuwste seizoen van de serie Nieuwe Buren staat op Videoland! Hoe vergaat het onze favoriete buren in de spannendste vinexwijk van Almere? Ik vroeg het Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh, Tibor Lukács, Anneke Blok en Beppie Melissen.

Happy family?

Peter (Daan Schuurmans) en Eva (Bracha van Doesburgh) hebben heel wat te verduren gehad in de serie. Van swingen met de buren tot moorden in het bos.

Vormen ze nu dan eindelijk een happy family? “Daar lijkt het wel op, zo begint het in elk geval wel,” onthult Daan. “Maar Nieuwe Buren zou Nieuwe Buren niet zijn als er niet vrij snel weer haarscheurtjes ontstaan die langzamerhand steeds groter worden.”

“Het begint ermee dat wij gaan trouwen en de nieuwe adoptieouders van Roosje te hopen worden,” vertelt Bracha. Roosje is de dochter van de ‘nieuwe buren’ uit seizoen 2: Lex (Fedja van Huêt) en Steffi (Karina Smulders). “Dat lijkt allemaal heel goed te gaan totdat de nieuwe buren verschijnen: Tibor en Fockeline als Milo en Anouk.”

Badboy Milo op het rechte pad

Tibor zagen we al in seizoen twee, als foute badboy Milo uit het verleden van Karina, inclusief vettige staart. Is die er dit seizoen ook weer? “Nee, Milo heeft dit seizoen veel veranderingen ondergaan en zijn staart is er ook af. Dit seizoen probeert hij wat meer op het rechte pad te blijven, mede dankzij Fockeline. Als hij erachter komt dat hij nog een dochtertje heeft (Roosje, red.) verhuizen ze van Antwerpen naar Almere. En dan begint het gelazer.”

Nieuwe Buren 3

In het vader-bakje

Milo en Anouk zijn niet alleen, ook Anouk’s dochter Fay (Abbey Hoes) verhuist mee naar Almere. En dat Abbey zijn dochter speelde, was wel even confronterend voor Tibor. “Ik dacht eerst: wie is mijn vrouw? Fockeline of Abbey? Oh… Abbey is mijn dóchter en ik ben dus de váder, oh ik ben dus al zo oud…”

Gevangenis vriendinnen

Beppie Melissen is ook een nieuwe aanwinst voor de cast. Zij zit in de gevangenis waar ze Lilly (Anneke Blok) leert kennen. “Wij krijgen een vriendschap samen, die zich langzaam maar zeker ontwikkelt door het seizoen heen. Met alle gevolgen van dien, beste mensen!” De actrices draaiden hun gezamenlijke scenes alleen maar in de gevangenis. “Wat je ziet is ook echt wat het is,” vertelt Anneke. “Een koude, nare gevangenis, heel anders dan die fijne wijk in Almere.”

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuwe Buren 3

Wereldwijd succes

Onlangs is Nieuwe Buren door Amazon World gekocht. Dat betekent dat er geen Amerikaanse remake van de serie wordt gemaakt, maar wordt uitgezonden met de vaste Nederlandse cast. “En dat is iets wat nog nooit is gebeurd met een Nederlandse serie,” vertelt Daan. “Dus het slaat wereldwijd aan! Dat is wel iets om trots op te zijn.”

Maar stel dat die Amerikaanse remake er nou wél zou komen… Welke internationale acteurskoppels zouden de rollen van Peter en Eva en Milo en Anouk?

Ryan Gosling lookalike?

“Iemand die ik wel een heel goed acteur vind is Ryan Gosling,” verklapt Bracha. Dan, lachend naar Daan: “En jullie hebben natuurlijk wel wat gelijkenissen. Jij bent ooit voor hem aangesproken toch, in Amerika?” “Hij is tien jaar jonger dan dat ik ben. En tienduizend keer getalenteerder ook,” grapt Daan. “Het was in New York, net na The Notebook. Toen was hij nog niet zo bekend als dat ‘ie nu is,” legt Bracha uit. “Toen kenden we hem ook nog niet,” beaamt Daan. “Ik wist niet wie het was dus ik zei alleen maar ‘no, that’s not me.’”

Maar goed, Ryan Gosling dus. Met zijn vrouw Eva Mendes voor Bracha’s rol? “Daarin zijn dan weer wat minder gelijkenissen…” grinnikt Bracha.

Ik stel dezelfde vraag aan Tibor. “Ik zou dan gaan voor Jake Gyllenhaal en Jennifer Lawrence. Dat is niet in het echt een koppel, maar misschien zouden ze het eens moeten proberen. Komen hele leuke kinderen en hele mooie films van misschien.”

Een filmisch seizoen 3

Seizoen 1 en 2 waren allebei al superspannend. Hoe gaat dit derde seizoen de boel nou overtreffen? “Er is echt een verschil,” vindt Anneke. “Het ziet er prachtig uit, heel filmisch, heel mooi.” “We hebben van ’s ochtends half tien tot ’s middags half zes zitten kijken,” voegt Beppie daaraan toe, “en dat was geen opgave!”

Wij weten wat we dit weekend gaan doen. Nieuwe Buren 3 bingen! Vanaf vandaag exclusief op Videoland.

Lees verder