Hallo Hollywood aflevering 13
Hallo Hollywood aflevering 13

Gevalletje mediatraining; Hallo Hollywood afl. 13

De grootste nachtmerrie van ons journalisten zijn Hollywood-sterren die net een mediatraining achter de rug hebben. Meestal zijn het jonge actrices die zo gebrainwasht zijn door hun pr-team dat ze veranderd zijn in robotten die alleen nog maar voorgeprogrammeerde antwoorden kunnen opdreunen.

Such an inspiration

Vraag je hen naar hun set-ervaringen, dan was iedereen ‘really lovely, so supportive and very talentful’. Wil je weten waarom ze een bepaalde rol hebben aangenomen, dan was het personage of de regisseur ‘such an inspiration’. En informeer je een actrice die bekend staat als diva naar fitties op set, dan krijg je te horen ‘no, we all get along very well, they’re like my sisters’. Ik kan de antwoorden inmiddels dromen en weet dat ik zonder verhaal thuiskom als ik weer eens zo’n gevalletje mediatraining tegenover me heb.

Arme schaap

Katie Holmes was ook best een drama toen ik haar sprak kort na haar scheiding van Tom Cruise.

Katie Holmes met Adam Sandler in Jack and Jill. Tracy Bennett - © 2011 CTMG.
Katie Holmes met Adam Sandler in Jack and Jill. Tracy Bennett – © 2011 CTMG.

Hoewel ze in de komedie Jack & Jill speelde, kreeg ze zelf geen grappig of zelfs ook maar een beetje spontaan antwoord over haar lippen. Stiekem had ik wel een beetje medelijden, want ze was immers net gescheiden en aan Scientology ontsnapt. Een collega die als publicist werkt, verklapte me dat Katie voorafgaand aan het interview een lijstje met vijf antwoorden had gekregen die op alle soorten vragen toepasbaar waren. Handig, totdat haar antwoorden op waren…

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnt de nieuwe #HalloHollywood in je timeline.

Waar is Cannes?

Ik had het geluk om Jennifer Lawrence en Emma Stone te spreken toen ze nog vrij onbekend waren. Ze floepten er in die tijd nog alles uit wat in hun hoofd opkwam. Later werden ze een stuk terughoudender in hun uitspraken. Waarschijnlijk door schade en schande wijs geworden én flink onder handen genomen door en mediatrainer, want een domme of ongenuanceerde quote kan je nog jaren achtervolgen in Hollywood. Denk aan Christina Aguilera die ooit tijdens een persevent vroeg: Waar wordt het filmfestival van Cannes dit jaar gehouden?

Onzeker

Ook interessant

Underdressed naast Emma Watson; dat nooit. Hallo Hollywood afl.12

Vaak zijn het ook kinderen of tieners die onzeker zijn en nog niet zo goed weten wat ze over zichzelf moeten vertellen en dus vooraf ingefluisterd krijgen wat ze het beste kunnen antwoorden. De tienersterren die me vertelden ‘that nobody is perfect, you have to accept yourself’ en: ‘I like to hang out with friends, I’m a just a normal teenager’ zijn allang niet meer op twee handen te tellen. O ja, ze hebben ook allemaal een familie die ‘very supportive’ is. Gááááp!

Unieke persoonlijkheid

Als ik mediatrainer zou zijn, zou ik mijn acteurs uitdagen om spontaan en eigen te zijn, want alleen op die manier werk je aan je unieke persoonlijkheid. Heel eerlijk, ik weet niet meer het verschil tussen de interviews die ik had met Emma Roberts, Selena Gomez, Lea Michelle en Lily Collins, maar ik weet wel dat ze alle vier ‘really lovely’ en ‘very talented’ zijn…

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen. Alle afleveringen vind je hier.

Foto boven artikel: Unspalsh Kane Reinholdtsen

Lees verder