filmnieuws van 01-07 december
filmnieuws van 01-07 december

GiF filmnieuws 1-7 december

Hier vind je weer het nieuws van de afgelopen week dat wij voor je selecteerden. Ook hebben we weer twee leuke video’s voor je gevonden. Hieronder het overzicht met GiF filmnieuws van 1 tot 7 december.

Amy Schumer als Barbie

Ja hoor, het is zo ver! Er komt een live action Barbie-film. En dan bedoel ik over de pop waar we (bijna) allemaal vroeger mee speelde, niet het type uit ‘Oh Oh Cherso’. Amy Schumer speelt Barbie die in Barbieland woont, maar ze wordt weggestuurd omdat ze niet perfect genoeg is. Vervolgens gaat ze op avontuur in de echte wereld. Op die manier kunnen we Amy als Barbie best voorstellen! Wij kunnen in elk geval niet wachten op de trailer.

Bron: Deadline 

Moonlight verkozen tot beste film

Naast La La Land komt ook de film Moonlight dit jaar voor in alle lijstjes van mogelijke Oscar-winnaars. Het door Brad Pitt geproduceerde drama, een verfilming van het toneelstuk ‘Moonlight Black Boys Look Blue’, werd afgelopen week tot beste film van het jaar door de LA filmcritici verkozen. Eentje om in de gaten te houden dus. Zie hier de trailer. Moonlight draait vanaf 26 januari in de Nederlandse bioscopen.

Bron: NU.nl

Netflix verdubbelt komend jaar het aantal Original Series

Voor alle Netflix addicts onder ons. Goed nieuws. Er komen vooral veel zogenaamde ‘unscripted’ shows bij, zoals Ultimate Beastmaster over topatleten uit verschillende landen. Maar liefst 20 van dit soort series staan er nu op de planning voor 2017! Netflix heeft de ambitie om in de toekomst 50% van alle content ‘Netflix Original’ te laten zijn. Het bedrijf geeft naar eigen zeggen komend jaar zo’n 6 biljoen uit aan content. Dan mag je dus verwachten dat er weer wat aardigs tussen zit…

Bron: Variety

Twee leuke videos deze week:

Deze wilden we jullie niet onthouden: Jeff Bridges vertelt dat hij eigenlijk muzikant wilde worden en hoe hij toch van het acteervak is gaan houden:

De politie-afdeling van Fort Worth bracht een hilarische recruitment video in Star Wars stijl uit. May the Force be with you…

Vluchtelingkomedie

Tot slot een link naar een interessant interview met Simon Verhoeven, de regisseur van de Duitse hit-komedie Wilkommen zu den Hartmanns. Lees ook ons artikel over deze bijzondere film die de vluchtelingencrisis in een wat luchtiger perspectief plaatst. Hier alvast een quote uit het interview van Hollywood Reporter:

“[The success] surprised me, it surprised the whole [German] industry,” says Simon Verhoeven, the film’s director, noting that both sides of the political spectrum were primed to hate the movie. “The left thought we were laughing at immigrants, and the right saw it as pro-asylum propaganda.”

een komedie over de vluchtelingencrisis

Volg Girls in Film op Facebook voor meer film nieuws.

Foto boven artikel: Moonlight

Lees verder