GiF filmnieuws 16-23 november

Dagelijks worden onze timelines overspoeld met berichten. En als je dat eens goed gaat lezen dan is het nog verdomd lastig om daar echt interessant nieuws uit te filteren…. Laura heeft flink moeten graven om met een interessant lijstje te komen. Bij deze het Girls in Film filmnieuws van 16 tot 23 november 2o16.

1. Just keep swimming

De kans is klein dat je deze gemist hebt: Ellen DeGeneres ontving dinsdag de Presidentiële Medaille van Vrijheid. Ellen kennen we natuurlijk van haar eigen TV-show in Amerika (met zeer populair online kanaal EllenTube) en als stem van Dory in Finding Nemo. Deze prestigieuze award wordt uitgereikt aan individuen die hebben bijgedragen aan verandering en vooruitgang in de VS. Het Witte Huis prees Ellen voor inzet voor gelijke behandeling voor de LGBT gemeenschap met de woorden “Again and again, Ellen DeGeneres has shown us that a single individual can make the world a more fun, more open, more loving place. As long as we just keep swimming.” Een geweldige referentie naar haar personage Dory in Finding Nemo. Bekijk hier het mooie, emotionele moment voor Ellen.

Bron: Variety

Ellen kwam twintig jaar geleden uit voor haar homoseksualiteit in haar sitcom Ellen. Dat veroorzaakte nogal een tsunami in die tijd. Ze deed dat toen voor vrouwen en mannen in dezelfde situatie als zij. Deze video (ook al weer vijftien jaar oud) geeft goed weer hoe Ellen de wereld veranderd heeft voor de LGTB gemeenschap. Go Ellen!

2. Girl Power Roundtable

Over Girl Power gesproken, Hollywood Reporter heeft een leuk gesprek met zeven bekende actrices waaronder Amy Adams, Annette Bening, Naomie Harris en Natalie Portman over hun meest recente filmprojecten. Op de site vind je o.a. korte video’s van Emma Stone over haar rol in La La Land en Natalie Portman die vertelt over haar rol in Jackie. Zo vertelt Natalie bijvoorbeeld hoe het is om zo een iconisch personage te vertolken en wat haar verbaasde tijdens haar research.

Erg grappig vonden wij dat drie van de vier actrices The Sound of Music noemden als hun favoriete film:

NAOMIE HARRIS I am obsessed with The Sound of Music. That is my favorite movie.

ANNETTE BENING Me too!

AMY ADAMS Can I use that answer? You and I will go do a sing-along afterward.

BENING I went to the sing-along at the Hollywood Bowl with my children.

ADAMS It handles a really important time in history about what was happening on the precipice of that war.

Toch in schril contrast met die Oostenrijkers die de film vaak niet eens kennen en precies die beeldvorming die niet klopt, zie ons artikel.

Lees het complete interview hier.

Nathalie Portman in Jackie
Natalie Portman in Jackie

3. Vraag naar A-sterren voor tv-series is overspannen

Toen Kevin Spacey voor het eerst te zien was in House of Cards en Matthew McConaughey en Woody Harrelson in True Detective was het niet gebruikelijk om grote filmsterren in een televisieserie te zien. Deze trend is zich verder aan het ontwikkelen, zeker sinds ook Netflix en Amazon veel geld stoppen in eigen producties. De vraag naar A-sterren is groot en de markt is aan het overkoken. Er wordt geschat dat Meryl Streep voor The Nix $ 825.000 per afleveringen ontvangt. Robert de Niro krijgt naar verluidt voor zijn nieuwe serie van David O. Russell (Silver Linings Playbook) $ 700.000 voor elk van de twintig afleveringen. Overigens is dit nog niet zoveel als de televisiesterren van gevestigde hitseries verdienen. De hoofdrolspelers van Game of Thrones en Big Bang Theory verdienen minstens 1 miljoen per aflevering. Over big money gesproken…

Bron: Hollywood Reporter

4. Tot slot alvast een ‘honest’ kerstliedje 

Om alvast in de kerstsfeer te komen, heeft Screen Junkies een nieuwe ‘Honest Trailer’ vrijgegeven voor Rudolph the Red-Nosed Reindeer. Vooral de nieuwe versie van het bekende liedje is de moeite waard, enoy!

Volg Girls in Film op Facebook voor meer filmnieuws en -tips.

Foto boven artikel: Finding Dory © 2016 – Disney/Pixar. Onder andere te zien bij Ziggo on Demand

Lees verder