GiF filmnieuws 23-30 november
GiF filmnieuws 23-30 november

GiF filmnieuws 23-30 november

Het nieuws deze week was niet echt heel spannend. Wel vonden we op Amerikaanse sites twee pareltjes van video’s die absoluut de moeite waard zijn om met je te delen. In de één wisselen twee grote actrices openhartig hun ervaringen over hoe het is voor een kind om te acteren. In de ander vertelt de maker van ‘Sing’ hoe je een film met 65(!) verschillende nummers tot leven brengt.

Natalie Portman en Michelle Williams: Girls in science are so cool!

Sommige acteurs zijn al bijna hun hele leven te zien op het witte doek. Natalie Portman (speelde op haar 13e in Léon) en Michelle Williams (speelde op haar 13e in Baywatch) bespreken samen hoe het was om als kind acteur te zijn en hoe ze ooit de keuze maakten te gaan acteren. Michelle vertelt dat haar eerste agent ook part-time begrafenisondernemer was en dat het best wel lastig was voor haar om zo jong onder zoveel druk te staan. En eigenlijk niet echt normale jeugd-dingen te hebben. Michelle moedigt kinderen op de set dan ook stiekem aan om ook andere dingen te doen dan acteren. ‘Girls in science are so cool!’

Een clipje van een piepjonge Michelle in Baywatch:

Natalie vertelt hoe het was om in een familie vol academici te beslissen om actrice te worden. De vader van Natalie vond zelfs op haar 25e nog dat het nu wel tijd was om Rechten te gaan studeren. De manier waarop de dames praten is wat voorzichtig en je moet je ook wel focussen om te blijven luisteren. Maar het verhaal is echt wel interessant en inspirerend.

Een jonge Natalie in Léon:

De video van het gesprek tussen de twee actrices bekijk je op de site van Variety.

In Sing tovert Chris Meledandri geanimeerde dieren en 65 liedjes om tot een fantastische film

In deze video vertelt de oprichter van Illumination Entertainment ( bekend van oa Minions) over de totstandkoming van deze film waarin een groep dieren bij elkaar komt voor een zangcompetitie die is georganiseerd door een koala beer die Buster Moon heet. Elk karakter heeft zijn eigen karakteristieke geluid. De cast, met oa Matthew McConaughey, Reese Witherspoon heeft ook allemaal zelf gezongen. Je komt gegarandeerd neuriënd de bioscoop uit.

Tussen de 65 nummers zit ook dit heerlijke nieuwe nummer Faith van Stevie Wonder en Ariana Grande:

De video van het gesprek dat Deadline had met Chris Meldedandri zie je hier.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer filmnieuws.

De afbeelding boven het artikel is afkomstig uit Sing. Sing is vanaf 14 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

Lees verder