GiF Filmnieuws <i>7-14 december</i>
filmnieuws 7-14 december

GiF Filmnieuws 7-14 december

We hebben zoals elke week weer een selectie voor je gemaakt met het filmnieuws van de afgelopen week. En ook weer een leuke video gevonden. Kortom: hieronder het overzicht met GiF filmnieuws van 7 tot 14 december.

Nominaties Golden Globes bekend

Niet geheel onverwacht is La La Land de grootste kanshebber met zeven nominaties. En niet onterecht want ook op onze redactie is iedereen fan. Het drama Moonlight volgt daarna met zes nominaties. Deze twee films worden al sinds de festivals afgelopen zomer als de favorieten voor het awardseizoen genoemd, samen met de nu in vier categorieën genomineerde film Manchester by the Sea. De awards worden op 8 januari uitgereikt. We wachten met spanning af.

Bron: Variety

Amazon Prime per direct in Nederland

Er is een nieuwe VOD partij op de Nederlandse markt gekomen. In het kader van bijna door de bomen het bos niet meer zien… Je kan sinds vandaag ook een abonnement voor Amazon Prime afsluiten. Amazon gaat daarmee de concurrentie aan met o.a. Netflix en Videoland. Ook Amazon produceert -natuurlijk- eigen films. Een voorbeeld daarvan is de toffe serie Mr. Robot die ook in Amerika veel geprezen werd. Net zoals Manchester by the Sea trouwens. Wij bespreken binnenkort het aanbod van Prime met je.

Bron: NU.nl

Marwan Kenzari in Hollywood Reporter’s ‘International Break Out Talents’ lijst

“In 2017, expect Kenzari to follow Matthias Schoenarts as the next big thing out of the lowlands.” Wellicht niet geheel onverwacht, aangezien Marwan al in erg veel grote internationale producties opdook dit jaar – zoals we al schreven. Naast Marwan bestaat de lijst uit nog veertien andere namen, waaronder de jonge Millie Bobby Brown die Eleven speelt in de serie Stranger Things (aanrader!).

Bron: Hollywood Reporter

Nieuw trailer record voor Fate of the Furious

Maar liefst 139 miljoen keer in 24 uur bekeken. Het pas één maand oude record van Beauty and the Beast is alweer verbroken dus. Fate of the Furious is inmiddels alweer film nummer acht uit de Fast & Furious reeks. Niet helemaal ons ding. Maar dit is hem dus:

Bron: Entertainment Weekly

Moddergevecht op kleuterschoolniveau

Tot slot willen we deze week nog eindigen met een grappig filmpje van Jennifer Lawrence en Chris Pratt die tijdens hun promo-tour voor Passengers elkaar moeten beledigen in een televisieshow. Categorie wat je wel niet moet doen ter promotie van een film (hoewel vorige week Charades in Sumopak voor Jennifer Aniston dit wel nog topt). Wees voorbereid op een moddergevecht op kinderniveau..

Foto bovenaan: Manchester by the Sea – © 2016 Amazon Studios

Lees verder