filmnieuws 9-16 november
filmnieuws 9-16 november

GiF filmnieuws 9-16 november 2016

Er gebeurt in film- en televisieland dagelijks heel veel en dat volgen wij natuurlijk op de voet. Eén keer in de week delen we hier een kort overzicht met wat wij de interessantje nieuwtjes vonden van de afgelopen week. Tijdens de lunch op woensdag. Deze week het filmnieuws van 9 t/m 16 november 2016.

1. Trailer Beauty and the Beast breekt record

Maar liefst 128 miljoen keer werd de trailer in één dag bekeken. Daarmee is het de best bekeken trailer in 24 uur ooit. De Disneyfilm verbreekt daarmee het record van 114 miljoen views dat op naam stond van Fifty Shades Darker, die in februari 2017 in de bioscoop verschijnt. Wij vinden persoonlijk toch Beauty and the Beast een leukere recordhouder.

Lees ook onze trailer tip voor Beauty and the Beast (vanaf eind maart in de bioscoop te zien).

Bron: Nu.nl

2. Hoofdrol voor Hannah Hoekstra in Duitse film

De Gouden Kalf-winnares speelt de vrouwelijke hoofdrol naast de Oostenrijkse acteur Josef Hader in de zwarte komedie Arthur & Claire. De film is een Duitse (Tivoli Film), Oostenrijkse (Mona Film) en Nederlandse (Topkapi) coproductie en de opnames starten deze maand in Amsterdam. Volgens Laura is Josef Hader een hele bekende acteur in Oostenrijk met veel zwarte komedies op zijn naam.  Zij is dan ook heel erg benieuwd naar deze film.

Bron: Topkapifilms.nl

3. HBO Series West World en Divorce krijgen tweede seizoen

Ook interessant

Sarah Jessica Parker is getting divorced.

Goed nieuws voor de fans van Sarah Jessica Parker dus! Naast West World en Divorce is er ook een nieuw seizoen voor de komedieserie Insecure bevestigd. Voor alle drie de series zijn tien afleveringen in het volgende seizoen gepland. West World fans moeten wel nog even geduld hebben want er wordt verwacht dat het tweede seizoen pas in 2018 verschijnt.

Bron: Entertainment Weekly 

4. Brendan Dassey van Making A Murderer komt vrij

De zeer succevolle documentaireserie van Netflix heeft de zaak vorig jaar enorm onder de aandacht gebracht. Dassey, de neef van Avery, werd medeplichtig bevonden en veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf maar komt nu toch vrij na een uitspraak van de federale rechter. In de serie werden vraagtekens bij hun schuld gezet. Er wordt momenteel gewerkt aan een tweede deel van de serie. In ieder geval is de invloed van seizoen één een feit.

Bron: de Volkskrant

5. IDFA van start

Van 16 t/m 27 november staat de documentairefilm weer centraal in Amsterdam. De openingsfilm van het festival is de Nederlandse docu Stranger in Paradise over de vluchtelingencrisis. Het complete programma en meer informatie vind je op de website van de IDFA.

Foto boven artikel: The Beauty and the Beast

Lees verder