Zin in een avondje tv? De GiF-Gids van week 49

De kerstsfeer-wegkwijl-achtige films verschijnen langzaam op de buis. Maar wij komen nog bij van het Sinterklaas-geweld en hebben daar nog even geen zin in. Films als Family Man ontbreken dan ook nog even in onze tips. Beginnen we volgende week mee. De volgende films zijn er een paar waar we wél zin in hebben staan in de GiF-gids van week 49.

Maandag 5 december

20:30 RTL 8In a World (2013)

Met Lake Bell, Rob Corddry, Ken Marino, Demetri Martin, Fred Melamed

“In a world…” zijn drie woorden die vaak voorkomen in de opening van filmtrailers. Reden voor debuterend regisseur en actrice Lake Bell om dit gegeven te gebruiken, voor een komedie over het produceren van filmtrailers. Haar eerste speelfilm werd goed ontvangen tijdens het prestigieuze Sundance filmfestival. Bell won daar de prijs voor Beste Scenario.

Gaat over trailers. Iets waar wij sowieso van houden. En van een film over trailers des te meer. Oh, hier trouwens de trailer:

Dinsdag 6 december

20:30 RTL8What Women Want (2000)

Met Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Ashley Johnson, Mark Feuerstein

Nick Marshall is een ambitieuze macho die in de reclamewereld werkt. Hij heeft zijn zinnen gezet op de functie van creative director, maar ziet de promotie aan zijn neus voorbijgaan. Zijn baas weet immers dat Nick als de beste vrouwen in bed kan praten, maar geen flauw benul heeft van wat er in hen omgaat en welke reclamecampagnes hen aanspreken. Korte tijd later krijgt Nick echter een stroomstoot, en die heeft grote gevolgen. Nick hoort vanaf dan immers alles wat vrouwen denken.

Natuurlijk geen hoogstaande film. Maar Mel Gibson in een panty al nagellakkend blijft toch amusant.

Donderdag 7 december

Op Net 5 is het de avond van de vijftig plussers die zich in een nieuwe of hernieuwde (sex)-relatie storten:

complsome

 

 

 

 

 

 

 

 

20:30 It’s Complicated (2009)

Met Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin, John Krasinski, Lake Bell

Jane is een gescheiden moeder met drie kinderen. Haar ex-man Jake is hertrouwd met de veel jongere Agness. Wanneer Jane en Jake elkaar toevallig tegen het lijf lopen, blijken ze nog gevoelens voor elkaar te koesteren en beginnen ze onverwacht een affaire.

22:50
Something’s Gotta Give (2003)

Met Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves, Amanda Peet, Frances McDormand

De wereld ligt aan de voeten van rokkenjager Harry Sanborn. Hij is een bekende muziekproducent en heeft veel succes bij het andere geslacht. Wanneer hij Erica, de moeder van zijn nieuwste jonge verovering, leert kennen, valt hij meteen voor haar charmes. Hij is echter niet de enige die een oogje op haar heeft.

Vrijdag 8 december

22:10 CANVAS Notes on a scandal (2006)

Met Judi Dench, Cate Blanchett, Michael Maloney, Bill Nighy, Tom Georgeson

Barbara Covett, een oude cynische lerares, raakt bevriend met haar jonge collega Sheba Hart. Ze wordt opgenomen door Sheba en haar gezin, maar het duurt niet lang voor Barbara, Sheba’s familieleden als concurrenten gaat zien. Als Barbara ontdekt dat Sheba vreemdgaat met een student, ziet ze dit als haar kans om macht over de jonge vrouw te krijgen. Vanaf dat moment neemt hun vriendschap een dramatische wending.

Wij hartje Cate Blanchett. Sowieso.

22:55 NPO 2 – Le Havre (2011)

Met André Wilms, Kati Outinen, Blondin Miguel, Jean-Pierre Darroussin, Elina Salo

Marcel Marx heeft zijn oude zwerversleven vaarwel gezegd en probeert een huiselijk bestaan op te bouwen in Le Havre. Als schoenpoetser is het leven geen vetpot, maar zijn vrouw Arletty zorgt goed voor hem. Marcel is tevreden met het leven tot het lot hem in contact brengt met een minderjarige Afrikaanse vluchteling. Marcel ontfermt zich over de jongen. Hij moet zijn optimistische levensvisie inzetten om de muur van menselijke onverschilligheid omver te werpen.

Past wel onder het kopje “Actueel”, dachten wij zo.

havre

00:45 RTL 8Mystic Pizza (1988)

Met Annabeth Gish, Julia Roberts, Lili Taylor, Vincent D’Onofrio, William R. Moses

De zusjes Kat en Daisy werken samen met hun vriendin Jojo in een pizzeria in het plaatsje Mystic. Kat, die binnenkort gaat studeren aan de universiteit van Yale, voelt zich aangetrokken tot een architect voor wie ze als babysitter werkt. Haar zus gaat uit met een rijke man en Jojo verlaat haar verloofde op de dag van hun huwelijk omdat ze bang is om zich te binden.

Een oudje met Julia Roberts voor het nodige jeugdsentiment (als je veertiger bent tenminste).

Zaterdag 9 december

20:00 RTL 5 Madagascar 2 (2008)

Met Ben Stiller (stem), Chris Rock (stem), David Schwimmer (stem), Jada Pinkett Smith (stem), Sacha Baron Cohen (stem)

Alex de leeuw, Marty de zebra, Gloria het nijlpaard en Melman de giraf zijn per ongeluk op het eiland Madagaskar terechtgekomen. Ze proberen met een vliegtuig dat ooit op het eiland is neergestort terug te keren naar hun dierentuin, de Central Park Zoo in New York.

Laat de kids wat langer opblijven en misschien val je halverwege in slaap.

Zin in nog meer up-tempo animatie goodness? Check de playlist hier.

22:40 NPO 3 – Pride (2014)

Met Ben Schnetzer, Abram Rooney, Jim McManus, George MacKay, Monica Dolan

Het is de zomer van 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen besluit een groep homoseksuele activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen, maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd om hun steun te ontvangen.

23:25 NPO2 Les Géants (2011)

Met Zacharie Chasseriaud, Martin Nissen, Paul Bartel, Karim Leklou, Didier Toupy

De tienerbroers Zak en Seth brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, in het huis van hun pas overleden grootvader. Hun moeder heeft beloofd om hen te komen halen, maar laat lang op zich wachten. Het gevolg is dat de broers zich stierlijk vervelen en hun dagen vullen met allerlei kattenkwaad. Wanneer ze ontdekken dat opa’s oude wagen nog werkt, trekken ze erop uit.

Volg Girls in Film ook op Facebook en Instagram en ontkom zo nooit aan je dagelijkse portie movies!

Foto boven artikel: It’s Complicated.

 

Lees verder