GiF-gids van week 52

De laatste week van het jaar is net als de afgelopen weken gevuld met klassiekers. De hele week kun je je lol op met films van Pipi Langkous en Harry Potter is dagelijks vanaf donderdag te zien.

Hieronder de GiF-gids van week 52 met kijktips voor dinsdag t/m zondag.

Dinsdag 27 december

9:00 NPO3 – Pietje Bell: De bende van de Zwarte Hand (2002)

pietje-bell

Met Quinten Schram, Angela Groothuizen, Felix Strategier, Rick Engelkes, Frensch de Groot

Pietje Bell zet met zijn dwaze avonturen steeds weer de stad op stelten. Sommige spreken er schande van, anderen vinden hem een echte held. Pietje vindt een baan als krantenjongen en zet zelf een circusvoorstelling op poten. Per toeval komt hij een echte dievenbende op het spoor.

De kids voor de tv en jij kan lekker uitslapen na de drukke kerstdagen. 

20:30 VERONICA – E.T. (1982)

Met Henry Thomas, Dee Wallace-Stone, Robert MacNaughton, Drew Barrymore, Peter Coyote

De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezen. Ze schrikken zich te pletter, maar voelen meteen vriendschap voor elkaar. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt al snel vertrouwd met het aardse leven, maar toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer ook zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.

It’s a classic. 

1982-2002-universal-studios

22:04  RTL4 – Best Exotic Marigold Hotel (2011)

Met Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Tom Wilkinson, Ronald Pickup

Zeven gepensioneerde Britten laten zich verleiden om hun oude dag te slijten in het luxueus gerenoveerde Marigold Hotel in het Indiase Jaipur. Aangekomen op hun exotische bestemming blijkt dat hun nieuwe onderkomen toch niet aan de verwachtingen voldoet. De restauratie van het hotel is immers stilgevallen, omdat de onstuimige manager Sonny Kapoor in conflict ligt met de aannemer. Luxe vinden de gepensioneerden dus niet in India, maar wel verrassende levenslessen, rust en liefde.

Hele fijne feel good film in een omgeving om jaloers op te worden.

Woensdag 28 december

15:30 NPO3 – Niko en de Vliegende Brigade (2008)

Met Felix Peeters (stem), Urbanus (stem) , Herbert Flack (stem), Francesca Vanthielen (stem), Els De Schepper (stem)

Het rendierjong Niko wordt opgevoed door zijn moeder en zijn ‘stiefvader’, een eekhoorn. Niko’s moeder vertelt de jongen dat zijn vader bij de brigade van de kerstman zit, de vliegende rendieren die zijn slee trekken. Door dit eervolle werk heeft hij geen tijd om bij zijn gezin te zijn. Niko wil ook leren vliegen. Wanneer hij door een stommiteit de hele groep rendieren in gevaar heeft gebracht, besluit hij hen te verlaten en gaat hij op zoek naar zijn vader.

niko

20:30 NPO3 De Surprise (2015)

Met Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, Jan Decleir, Henry Goodman, Ankur Bahl

Multimiljonair Jacob van Zuylen de With heeft een overeenkomst gesloten om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Maar dan wordt hij verliefd op Anne, een jonge vrouw die hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit proberen te komen, raken ze in grote problemen.

Donderdag 29 december

Avondje Hollandse film met spannende De Eetclub en ontroerende In Oranje.

20:30 SBS9 – De Eetclub (2010)

Met Angela Schijf, Thom Hoffman, Mark van Eeuwen, Bracha van Doesburgh, Halina Reijn

deeet

Dertigers Karen en Michel verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk, waar Karen al snel een hechte vriendschapsband opbouwt met de vrouwen van een eetclub en hun echtgenoten. Wanneer de ogenschijnlijke zelfmoord van een van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in de eetclub geheimen heeft voor haar, maar ook voor elkaar. Ze ontdekt dat vooral Simon, de leider van de vriendenclub met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van de eetclub. Karen besluit zelf de waarheid te achterhalen.

22:00 RTL4 – In Oranje (2004)

Met Yannick van de Velde, Thomas Acda, Wendy van Dijk, Peter Blok

De 12-jarige Remco is een getalenteerde voetballer. Het is zijn grote droom ooit te mogen spelen in het Nederlandse elftal. Wanneer zijn vader Erik, tevens zijn coach en grootste supporter, plotseling overlijdt, stort Remco’s wereld in. Voetbalvriend Winston besluit hem mee te nemen naar zijn oma die geesten kan oproepen en Remco in contact kan brengen met zijn vader.

inoranje

En in het Love Actually genre, maar net effe iets minder: New Years Eve.

20:30 NET 5 – New Years Eve (2011)

Met Robert De Niro, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker, Zac Efron

Op oudejaarsavond proberen verschillende New Yorkers elk op hun eigen manier de weg naar de romantiek te vinden. Onder hen een verbitterde man die op sterven ligt, een gefrustreerde directiesecretaresse die eindelijk haar onvervulde dromen probeert waar te maken, een vrouwelijke producer van de befaamde oudejaarsavondshow op Times Square en een jongeman die een hekel heeft aan oudejaarsavond.

Vrijdag 30 december

20:30 NPO3 – Boyhood (2014)

Met Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke, Lorelei Linklater

De zesjarige Mason woont met zijn zus Samantha bij zijn moeder Olivia sinds zijn ouders zijn gescheiden. Vader werkt in Alaska en wanneer hij op bezoek komt probeert hij de verloren tijd in te halen met cadeaus. Moeder Olivia gaat weer studeren om een baan als lerares te kunnen krijgen. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen.

22:40 NPO2 – De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (2013)

Met Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wberg, Mia Skäringer, Jens Hultén

Naar aanleiding van Allans honderdste verjaardag wordt er een groot feest georganiseerd in het bejaardentehuis. Nog voor het feest losbarst, krijgt de jarige het echter op zijn heupen. Hij klimt uit het raam en verdwijnt. Allan begint aan een roadtrip waarbij hij van het ene in het andere avontuur terechtkomt. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven en die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue.

 

Zaterdag 31 december

9:00 NPO3 –  Wickie en de sterke mannen (2009)

Met Jonas Hämmerle, Waldemar Kobus, Nic Romm, Patrick Reichel

Wickie is een zeer slimme en vriendelijke Vikingjongen met roodblond haar. Hij woont met zijn moeder Ylva en zijn vader Halvar in het Noorse Vikingdorp Flake, waar Halvar bekend staat als de koppigste Vikingleider aller tijden. Op een dag wordt het dorp overvallen door een bende piraten.

20:00 RTL8Annie (1982)

Met Albert Finney, Carol Burnett, Aileen Quinn, Tim Curry, Bernadette Peters

De kleine, roodharige Annie droomt van een leven buiten het smoezelige weeshuis waarin zij opgroeit. Ze doet verschillende pogingen om aan haar uitzichtloze bestaan te kunnen ontsnappen maar wordt altijd gesnapt door Miss Hannigan, de directrice van het weeshuis. Op een dag wordt Annie uitverkoren om een week door te brengen bij de beroemde miljonair Daddy Warbucks. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en Annie blijft daarom langer dan gepland.

Om alvast in de stemming te komen: 

Zondag 1 januari

Als je aan het bijkomen bent van de champagne en zin hebt om niets te doen dan kun je de hele namiddag en avond Shrek kijken. Om 16:25 begint de Shrek-marathon op RTL 5. 

Geen zin in een hele avond op de bank? Dan is er altijd nog The Muppets:

16:10 SBS6 – The Muppets (2011)

Met Amy Adams, Jason Segel, Chris Cooper

De pop Walter is de grootste Muppets fan ter wereld. Het is zijn grootste droom om ooit eens een keertje zijn bekende soortgenoten te ontmoeten. Wanneer hij samen met zijn beste vrienden Gary en Mary op vakantie in Los Angeles is, ontedekt hij het slechte plan van de rijke oliemagnaat Tex Richman om het Muppet theater te sluiten en er een olieplatform van te maken. Walter, Mary en Gary willen Kermit helpen om de Muppets weer bij elkaar te brengen om een geweldige show op poten te zetten.

Volg Girls in Film ook op Facebook en Instagram en ontkom zo nooit aan je dagelijkse portie movies!

Foto boven artikel: The Muppets © Disney Enterprises Inc

Bron: tvgids.tv & filmvandaag.nl 

Lees verder