GiF kijkt 2:22
GiF kijkt 2:22

GiF kijkt: 2:22 en raakt een beetje in de war

Vanaf 6 juli is de nieuwste film met Michiel Huisman in de Nederlandse bioscopen te zien. Een thriller van Paul Currie, die o.a. bekend is geworden door Hacksaw Ridge. Het is de eerste grote hoofdrol van Michiel in een internationale film. Aan Michiels zijde staan Teresa Palmer (Hacksaw Ridge) en Sam Reid (Anonymous) . 2:22 is een thriller waarbij ik op het puntje van mijn stoel zat, ondanks vele verwarrende details.

Waar gaat de film over?

Michiel speelt in deze film de rol van luchtverkeersleider Dylan (Michiel Huisman). Na een bizar voorval op zijn werk raakt hij gevangen in een patroon van gebeurtenissen die elke dag op exact dezelfde volgorde en manier lijken plaats te vinden. Ze eindigen steeds op hetzelfde tijdstip en dezelfde plaats; het Centraal Station van New York. ’s middags om 2:22 uur. Stukje bij beetje ontdekt Dylan de betekenis van deze patronen. Om het leven van zijn grote liefde te redden, zal Dylan het lot moeten tarten en de tijd onder controle moeten krijgen. Op een avond ontmoet hij Sarah (Terese Palmer) en de twee hebben gelijk een klik. Sarah werkt in een kunstgalerij die een tentoonstelling opent van haar ex-vriendje Jonas (Sam Reid). Deze drie raken meer vervlochten met elkaar dan je in het begin zou denken.

Misschien ook interessant: Nederlandse acteurs in internationale films en series.

Waarom ga je naar 2:22?

Het antwoord hierop is heel simpel: Michiel Huisman. Als je van hem geen genoeg van kunt krijgen is deze film een aanrader. In de meeste scènes zit Michiel en het verhaal wordt ook uit zijn perspectief verteld. Ook de verhaallijn is spannend. Vanaf het begin wordt je meegesleept in een bizar verhaal. Beginnend met een bijna crash, waardoor ik mijn adem even inhield. Vanaf dat moment worden er verschillende lijntjes uitgezet. Tegen de tijd dat ik ervan overtuigd was dat Dylan helemaal gek wordt, blijkt er nog veel meer achter de patronen te zitten dan ik eerst had gedacht. En diegene waarvan ik het niet verwachtte, bleek uiteindelijk een ‘bad guy’. Kortom als je van mysteries oplossen houdt, is dit een aanrader.

Like Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Waarom niet?

Houd je niet van spannende situaties? Of van veel nadenken tijdens een film? Dan is 2:22 misschien geen aanrader. Je moet blijven opletten wat er gebeurt. Doe je dat even niet dan kan het zijn dat je sommige puzzelstukjes mist die nodig zijn om het verhaal te begrijpen. Aan het einde van de film moet er nog veel uitgelegd worden. Ieder detail wordt uitgebreid besproken en geanalyseerd, iets wat na een tijdje tegen begint te staan. Ook de geloofwaardigheid van de film komt daarmee in het nauw. Hoe kunnen toevalligheden ineens leiden tot een opgeloste puzzel? Dit is dan ook de reden dat filmrecensenten iets minder enthousiast zijn.

Ben je benieuwd geworden naar deze film? Bekijk hieronder de trailer:

Afbeelding boven artikel: Michiel Huisman in 2:22 (2017)

Lees verder