#GiFkijkt: Breathe en is ontroerd

Liefde overwint alles, die zin heb je vast wel eens gehoord. De allernieuwste debuutfilm Breathe van acteur en nu regisseur Andy Serkis (War for the Planet of the Apes) bewijst dit dubbel en dwars. Een verfilming van een waargebeurd verhaal, wat bijna te bijzonder is om te geloven.

Drempels overkomen

Breathe vertelt het waargebeurde verhaal van de 28 jarige Robin Cavendisch (Andrew Garfield) en zijn lieftallige vrouw Diana (Claire Foy). Robin Cavendish heeft de mooie Diana weten te veroveren en samen zijn ze een mooi leven met elkaar begonnen. De toekomst ziet er goed uit, totdat Robin verlamd raakt door polio. Op het moment dat Robin instort zijn hij en zijn vrouw in Afrika. Robin Cavendisch zal snel sterven aan polio en de tijd nog leeft doorbrengen in het ziekenhuis. Zijn vrouw is het hier niet mee eens en neemt haar man mee naar huis. Samen overkomen ze enorme drempels en weten ze elkaar met humor op te wekken. Liefde overwint alles.

Wat deze film bijzonder maakt is niet alleen het waargebeurde verhaal wat bijna moeilijk te geloven is, maar ook het feit dat Jonathan Cavendish, de zoon van het koppel, de film heeft geproduceerd.

Vanaf 14 december 2017 te zien in de bioscoop.

Recensies

Met een score van 66% op Rotten Tomatoes valt de film in de middenmoot. De Audience Score is wel beter met een score van 75%, net zoals de imdb score: 7. Je kan deze wisselende reacties op de film ook zien bij de recensies.

“Als de persoon waar deze film over gaat de film zou zien, zou hij dan de subtiele aanpak van zijn zoon bij het maken waarderen? Of zou hij geïrriteerd zijn voor de minieme attentie die hij gegeven heeft aan wat de persoon zelf dacht?”, aldus The Washington Post. 

Honger naar het leven

Ik ben het eens met de imdb score. Een inspirerend verhaal over liefde en honger naar het leven. Je kan goed voorspellen wat er gaat gebeuren, maar toch blijft het een ontroerend verhaal. Dit komt door de enorme band en groeiende liefde tussen het koppel en het feit dat ze zich door zelfs de moeilijkste obstakels niet zomaar laten stoppen. Ook het einde zie je eigenlijk al van mijlenver aankomen, maar toch is het erg ontroerend en moet je even slikken. Ik had verwacht dat het ook best lastig zou zijn om de welbekende ‘Spiderman’ (Andrew Garfield) in zo’n serieuze rol te zien, maar dit bleek makkelijker te zijn dan gedacht door het goede acteerwerk. Dit is ook te zeggen over Claire Foy die we natuurlijk wel kennen van The Crown. Wat ik uiteindelijk kan zeggen van deze film is dat het een mooie, maar voorspelbare film was.

Bron afbeelding boven artikel: Bleecker Street 

Lees verder