CMC - Gif Kijkt
CMC - Gif Kijkt

GiF kijkt mee in het CMC

Na Grey’s Anatomy en de Nederlandse Charlie, was ik persoonlijk wel weer toe aan een (dramatisch) kijkje in het ziekenhuis. Gelukkig was daar CMC. Door de aanwezigheid van enkele van mijn lievelingsacteurs en -actrices was ik al snel om. En zit ik de afgelopen weken met een wijntje (wat stiekem vaker een kopje thee is) op zondag om 21:30 uur voor RTL4. Lekker ouderwets weer iets volgen dat daadwerkelijk op televisie is. Plus, iets wat ik niet kan binge-watchen. Ook wel weer eens goed voor me.

De balans tussen cliché liefdesaffaires en ingrijpende/taboedoorbrekende medische gebeurtenissen (zoals een tiener met een depressie en een homoseksuele asielzoeker) vind ik erg interessant. Naast dit wisselende aspect, zit er daadwerkelijk ook een rode draad in. De struggle van een nieuwe CEO om een ziekenhuis te laten draaien terwijl er vanuit hogere macht wordt gewerkt aan de sluiting en sloop. Dit werkt voor mij goed. Buiten het feit dat ik elke week kan instappen in een nieuw verhaal waar ik niets van hoef te onthouden, word ik ook meegenomen in het grotere plaatje. I like.

Losbollen dragen geen witte jassen.

Laten we het ook even hebben over de acteurs. Susan Visser en Victoria Koblenko heb ik al heel lang op mijn “favorieten acteurs-lijstje” staan (ja die heb ik). Dat is dus erg fijn. Het valt me sowieso op dat de acteurs stuk voor stuk erg geloofwaardig zijn als arts/ziekenhuispersoneel. Soms is het gek om iemand die bekend is van een rol als totale losbol, opeens te zien in een witte jas. (FYI Ricky Koole (Sonny Boy) heb ik sinds CMC ook op mijn lijstje gezet.)

Waar waren we ook weer?

Complimenten voor deze serie dus. Maar ik zou incompleet zijn als ik niet ook even mijn kritische kant laat spreken. Af en toe ging het een klein beetje langs mij heen en was ik stukken kwijt. Dat zou kunnen liggen aan mijn geheugen. Maar aangezien ik nog vrij jong ben, kan ik rustig zeggen dat dit niet het geval is. Hierdoor kwamen er ook af en toe losse eindjes of lege personages/relaties. Wie hoort er bij wie? En wat is het achterliggende verhaal van iemand?

Ik loop wellicht op de zaken vooruit. CMC heeft namelijk nog maar 3 afleveringen en is (gelukkig!!) voorlopig nog niet afgelopen. Afleveringen terugkijken? Dat kan hier.

 

Lees verder