Despicable Me 3
Despicable Me 3

GiF kijkt: Terug naar de jaren ’80 in Despicable Me 3

Vanaf vandaag is de derde film van Despicable Me (of Verschrikkelijke Ikke) te zien in de Nederlandse bioscopen. Een animatiefilm met een dikke knipoog naar de jaren ’80. Een leuke bonus voor alle ouders die met hun kroost mee moeten naar de bioscoop. Maar vinden we na vier films de Minions nog wel leuk?

Waar gaat de film over?

Balthazar Bratt, een kindster uit de jaren tachtig, heeft een plan om de wereld te veroveren. Aan Gru om hem tegen te houden. Wanneer dit niet lukt wordt hij ontslagen bij de Anti-Villain League samen met zijn vrouw Lucy. Ondertussen komt Gru erachter dat hij eigenlijk een broer heeft wat zijn moeder voor hem al die tijd verborgen heeft. De reünie met zijn tweelingbroer verloopt in het begin stroef, maar al snel zijn de twee dikke maatjes. Ze besluiten samen achter Bratt aan te gaan en de diamant terug te stelen. Maar gaat Gru dit wel lukken met zijn broer die totaal geen ervaring heeft met criminele activiteiten?

GiF kijkt Despicable Me 3
Despicable Me 3 (2017) © 2016 – Universal Pictures

Waarom ga je naar Despicable Me 3?

Despicable Me 3 is, net als de voorgaande twee, een lekkere wegkijker met een paar hilarische momenten. De knipoog naar de jaren ’80 is heel erg leuk. Je hoort het niet alleen met muziek, maar je ziet het ook aan de kleuren, de schoudervullingen en het (hilarische) kapsel van Balthazar Bratt. Voor ouders een leuke kanttekening om even terug te gaan naar hun jeugd. En ook de Minions veroveren weer je hart met hun grappen en grollen.

Like Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Waarom ga je niet naar Despicable Me 3?

De verhaallijnen van de Minions en Gru met de meiden staan op zichzelf. In de tweede helft van de film komen de Minions en Gru elkaar pas tegen. Er worden nieuwe karakters geïntroduceerd zoals de broer van Gru. Maar of ze echt een toegevoegde waarde hebben is een tweede. Al met al zorgt dat voor een beetje een rommelig geheel.

Love the music!

De film zit zoals gezegd boordevol lekkere meezingers. Vooral uit de eighties. Maar ook de nieuwe soundtrack van Pharrell Williams mag er zijn.

Lees ook: Word happy van de lekkerste nummers uit animatiefilms.

Overall vond ik Despicable Me 3 gewoon een leuk film. De trailer van de film bekijk je in dit artikelDespicable Me 3 is vanaf 28 juni 2017 te zien in de bioscoop.

 

Lees verder