GiF op de première van: The Hitman’s Bodyguard

Deze week gaat The Hitman’s Bodyguard in première, de Hollywood-film die voor een groot deel in Amsterdam werd gedraaid. GIF’s Jill bekeek ‘m alvast op de première en vroeg bekend Nederland om een reactie.

Het is misschien wel de meest spectaculaire film die ooit in Nederland, en dan met name in Amsterdam en Den Haag, werd gedraaid. The Hitman’s Bodyguard is een aaneenschakeling van supervette actiescènes die zich grotendeels afspelen op en rond de Amsterdamse grachten. Of eigenlijk doe je de film daarmee te kort, want het is méér dan actie. Juist de edgy wisselwerking tussen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson zouden van deze film zomaar eens dé onverwachte zomerhit kunnen maken.

IJzersterke chemie

Ryan Reynolds speelt de gedegradeerde top-bodyguard Michael Bryce, die zijn reputatie kan redden als hij de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson) veilig aflevert bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Hier moet hij getuigen tegen een moordlustige Oost-Europese dictator (Gary Oldman). Samen hebben ze 24 uur de tijd om er vanuit Londen levend aan te komen, terwijl de gehele onderwereld een klopjacht op Kincaid heeft geopend, en ook Bryce zelf hem liever dood dan levend ziet. Een flinterdun verhaaltje, maar daar moet deze film het helemaal niet van hebben: het zijn de ijzersterke chemie en gevatte dialogen die ‘m naar een hoger level tillen. Met als hoogtepunt de mash-up die de heren zingen als ze elkaar tot op het bot irriteren in de auto.

Samuel L. Jackson in The Hitman’s Bodyguard (2017)

Feest van herkenning

GiF kijkt The Hitmans Bodyguard
Actrice Barbara Sloesen

Ook de rol die Amsterdam en Den Haag spelen, maakt The Hitman’s Bodyguard een heerlijk feest van herkenning. “Ik heb ze vorige zomer een paar keer zien draaien als ik door Amsterdam fietste en dacht: Hier gebeurt het dus blijkbaar. Heel leuk om die scènes nu terug te zien in de film”, zegt actrice Barbara Sloesen op de première. “Natuurlijk had ik daar zelf ook wel in mee willen spelen. Ik zie mezelf wel met een speedboot over de grachten gaan; en dan wil ik Ryan Reynolds wel als mijn bodyguard”, lacht ze.

 

Ook voor zanger en acteur Tim Douwsma is meespelen in een film als deze een droom. “Ik deed auditie, maar toen zei Ryan: Dat kan niet, die gozer uit Nederland pikt mijn plek in”, grapt hij. “Nee, alle gekheid op een stokje. Ik had graag een rol gehad, maar ben niet gevraagd. Ik heb wel een keer auditie gedaan voor een andere Amerikaanse film en droom er zeker van om een keer iets in Hollywood te mogen doen.” Op de vraag wiens bodyguard hij zou willen spelen, zegt Tim: “Doutzen Kroes graag!”

Grote ster

GiF kijkt The Hitmans Bodyguard
Actrice Tine Joustra

Wie het wel echt voor elkaar kregen om een rol te bemachtigen in The Hitman’s Bodyguard, zijn Barry Atsma, Tine Joustra, Abbey Hoes en Noortje Herlaar. Bij die laatste twee moet je vooral niet met je ogen knipperen, want dan mis je ze. Maar Barry Atsma heeft meerdere scènes en Tine Joustra zelfs een hele verhaallijn. Ze was, bij afwezigheid van de heren Reynolds en Jackson, dan ook de grote ster op de première. “Heel bijzonder om hier vanavond bij te zijn, het is echt een grote happening”, zegt Tine. “Ik vind het heel leuk om de film, die ik alweer meer dan een jaar geleden heb gedraaid, terug te zien. Het is heel tof en vet geworden en leuk om te zien dat alle scènes waarin ik speel ook daadwerkelijk in de film zitten. Ik denk dat mensen The Hitman’s Bodyguard wel gaan waarderen, het is écht een spektakel en Ryan en Samuel hebben als tegenpolen een erg goede chemie.”

Like Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Stand-in

Ook voor Rodney Glunder is een rol weggelegd: hij is namelijk de stand-in van Samuel L. Jackson. “Heel leuk om de scènes terug te zien waarin ik mee heb gespeeld. Mensen zien natuurlijk mijn gezicht niet, maar ik weet precies wanneer ik het ben, bijvoorbeeld wanneer je de actiescènes op de speedboot in de Amsterdamse grachten ziet. Ik heb vijf dagen met Samuel en één dag met Ryan op de set gestaan en dat was een fantastische belevenis. Je zou denken dat zulke grote acteurs geen tijd hebben voor een leek als ik, maar ze waren heel chill en kwamen uit zichzelf naar me toe om een praatje te maken. Ik heb Samuel verteld dat ik nog maar pas in het vak zit. Hij gaf me nog advies: Doe gewoon je best, blijf volhouden en werk hard om te bereiken wat je wil!”

Check hier de trailer van The Hitman’s Bodyguard. Te zien vanaf 17 augustus.

Afbeelding boven artikel: Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds in The Hitman’s Bodyguard (2017).

Lees verder