De GiF tv-gids van week 25: <i>Wat je niet mag missen deze week </i>
De GiF tv-gids van week 25

De GiF tv-gids van week 25: Wat je niet mag missen deze week

Het wordt een zomers weekje, als we de voorspellingen op dit moment moeten geloven. Maar een avondje op de bank is nooit verkeerd. Deze week zijn er een aantal Nederlandse klassiekers op de televisie. Niet allemaal even goed, maar sommigen moet je gewoon gezien hebben. Girls in Film zet de leukste films op een rij:

Maandag 19 juni

20.30 RTL8 – Life of Pi (2012)

Genre: drama, fantasie. Met o.a. Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Gerard Depardieu. 

Pi Patel is een 16-jarige Indiase jongen wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Het schip vergaat echter en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetan en een Bengaalse tijger. Voor Pi begint een epische en avontuurlijke reis.

Deze film won 4 (!) Oscars in 2013. Een aanrader om de week mee te beginnen. 

Dinsdag 20 juni

20.30 NET5 – The Lucky One (2012)

Genre: romantisch drama. Met o.a. Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner, Riley Thomas Stewart, Jay R. Ferguson.

Na zijn derde missie in Irak keert marinier Logan Thibault terug naar North Carolina. Hij is ervan overtuigd dat een foto van een vrouw die hij nog nooit heeft ontmoet hem tijdens de oorlog het nodige geluk heeft gebracht. Logan zoekt de vrouw op, maar durft haar zijn ware verhaal niet te vertellen. Hij solliciteert daarom bij haar familiebedrijf, een hondenasiel, waar hij uiteindelijk aan de slag gaat. Hoewel Beth hem in eerste instantie wantrouwt en zelf nogal wat privéproblemen heeft, ontstaat er een romance tussen de twee.

De GiF tv-gids van week 25
Zac Efron in The Lucky One (2012). Photo by Patti Perret – © 2011 Warner Bros. Entertainment Inc. — U.S., Canada, Bahamas & Bermuda2011 Village Roadshow Films (BVI) Limited — All O

Woensdag 21 juni

20.30 Veronica – Troy (2004)

Genre: Actiefilm. Met o.a. Brad Pitt, Orlando Bloom, Julian Glover, Diane Kruger, Eric Bana.

Historische actiefilm, gebaseerd op de Ilias van Homeros: 1193 voor Christus. De Trojaanse prins Paris heeft Helena, de echtgenote van de Griekse koning Menelaos, verleid en meegelokt. Menelaos kan een dergelijke vernedering moeilijk verteren en hij vraagt zijn broer Agamemnon, de machtige koning van Mycene, hem te helpen zijn vrouw terug te halen. Agamemnon verzamelt alle Griekse legers om Helena te bevrijden, maar hij droomt ervan om Troje meteen aan zijn rijk toe te voegen…

Brad Pitt, Orlando Bloom EN Eric Bana. Al drie redenen om deze film te bekijken. 

Donderdag 22 juni

20.30 RTL7 – Flodder (1986)

Genre: komedie. Met o.a. Huub Stapel, Nelly Frijda, Tatjana Simic, René van ’t Hof, Horace Cohen. 

De marginale familie Flodder woont al jaren op een gifbelt, maar kan dankzij de tussenkomst van sociaal werker Sjakie verhuizen naar een leegstaande villa in een residentiële wijk. De drie zonen hebben heel wat op hun kerfstok en dochter Kees neemt het niet zo nauw met de goede zeden. Het zal ma Flodder worst wezen, zolang ze maar illegaal jenever kan stoken in haar kelder. Kees brengt het hoofd van de buurman op hol, terwijl Johnny een verhouding begint met een buurtbewoonster.

Vrijdag 23 juni

21.50 NPO3 – The Graduate (1967)

Genre: drama. Met o.a. Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross, Elizabeth Wilson, Murray Hamilton.

De pas afgestudeerde Ben keert terug naar het rijkeluiswereldje van zijn ouders. Een tijdlang laat hij het inhoudsloze leventje van feestjes en rondzwemmen in het luxueuze zwembad over zich heen gaan, in afwachting van een mooie toekomst ergens in het bedrijfsleven.Maar eigenlijk wil hij wat anders in het leven. Dat vindt de maagdelijke Ben wanneer Mrs. Robinson, een vriendin van zijn ouders, hem verleidt. Hun relatie, die louter seksueel is, verloopt volledig in het geheim.Het wordt er allemaal niet gemakkelijker op wanneer Ben smoorverliefd wordt op de mooie dochter van Mrs. Robinson.

Een klassieker uit de jaren ’60. 

21.50 NPO3 – Her (2013)

Genre: drama. Met o.a. Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Scarlett Johansson (stem), Chris Pratt. 

Los Angeles anno 2025. De introverte Theodore Twombly verdient zijn brood met het schrijven van persoonlijke brieven voor andere mensen in opdracht van het bedrijf BeautifulHandwrittenLetters.com. Ondertussen probeert hij over de breuk met zijn vrouw Catherine heen te komen. Op een dag raakt Theodore geïntrigeerd door een geavanceerd computersysteem, dat een eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Zo ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Tot grote verbazing van Theodore ontspint zich een romantische relatie tussen hem en het besturingssysteem.

Een film met vijf Oscarnominaties hoort gewoon in de tv-gids. 

22.30 RTL7 – Amsterdamned (1988)

Genre: actiefilm. Met o.a. Huub Stapel, Monique van de Ven, Serge-Henri Valcke, Tanneke Hartzuicker, Wim Zomer.

Een psychopatische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene slachtoffer na het andere. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar. Het onderzoek schiet echter niet op, tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf.

Na Flodder, de tweede Dick Maas film deze week. Een van de Nederlandse klassiekers. 

Zaterdag 24 juni

07.10 RTL 4 – The Hours (2002)

Genre: drama. Met o.a. Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Stephen Dillane, Miranda Richardson.

Het leven van drie vrouwen, op drie plaatsen en in drie verschillende periodes, is nauw met elkaar verbonden door één boek: Mrs. Dalloway.
Engeland, 1923. Virginia Woolf worstelt met haar gezondheid, haar geaardheid en haar nieuwe roman, Mrs. Dalloway.
Los Angeles, 1951. De hoogzwangere Laura Brown wil een feestje voorbereiden voor de verjaardag van haar echtgenoot, maar kan zich niet losmaken van haar lectuur van Mrs. Dalloway en van haar twijfels over de zin van haar leven.
New York, 2001. Clarissa Vaughn zorgt voor een vriend van haar, een schrijver die aan aids lijdt.

Voor de vroege vogels onder ons. 

De GiF tv-gids van week 25
Julianne Moore in The Hours (2002) © 2002 – Paramount Pictures – All Rights Reserved

23.50 NPO3 – Priscilla, Queen of the Dessert (1994)

Genre: tragikomedie. Met o.a. Terence Stamp, Hugo Weaving, Guy Pearce, Bill Hunter, June Marie Bennett.

Felicia, Mitzi en Bernadette zijn drie cabaretmeisjes uit Sydney die voor enkele optredens worden uitgenodigd in een hotel in Alice Springs, een stad in het hart van de Australische woestijn. Als vervoermiddel kiezen ze voor een in roze geschilderde bus, die ze Priscilla dopen. Omdat Priscilla het onderweg regelmatig laat afweten, worden de drie reizigers verplicht om hun tijd te doden in stoffige dorpjes en provincienesten waar hun aanwezigheid niet onopgemerkt blijft. Want deze drie passanten zijn geen gewone meisjes: Felicia en Mitzi zijn travestieten en Bernadette is een transseksueel.

Zondag 25 juni

09.00 NPO3 – Dunya & Desie in Marokko (2008)

Genre: avonturenfilm. Met o.a. Maryam Hassouni, Eva van de Wijdeven, Theo Maassen, Christine van Stralen. 

Op haar achttiende verjaardag krijgt Dunya tot haar grote schrik te horen dat ze uitgehuwelijkt wordt aan een Marokkaanse neef. Tegelijkertijd raakt Desie zwanger van haar rijschoolleraar. Ze weet niet of ze het kindje moet houden en besluit samen met Dunya op zoek te gaan naar haar biologische vader. Wanneer deze in Marokko blijkt te wonen, lijkt dit een uitweg voor hen allebei.

Misschien ook interessant: De favoriete films en series van Eva van de Wijdeven.

20.00 NET5 – The Bucketlist (2007)

Genre: tragikomedie. Met o.a. Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Beverly Todd, Rob Morrow. 

Miljonair Edward en automonteur Carter zijn beiden terminale patiënten die in het ziekenhuis op dezelfde kamer komen te liggen. Allebei willen ze nog een aantal zaken ondernemen voor ze sterven. Ze besluiten het ziekenhuis te verlaten en samen een onvergetelijke reis te maken.

22.00 NET5 – 50/50 (2011)

Genre: drama. Met o.a. Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard, Serge Houde. 

De 27-jarige Adam Lerner heeft alles om gelukkig te zijn. Op een dag krijgt hij echter te horen dat hij een zeldzame en mogelijk fatale vorm van kanker heeft. Van de ene op de andere dag verandert zijn zorgeloze leventje in een gevecht om te overleven. Gelukkig kan hij rekenen op zijn beste vriend Kyle, die Adam op zijn eigen ietwat onhandige manier bijstaat.

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Morgan Freeman en Jack Nicholson in The Bucket List (2007) Photo by Sidney Baldwin – © 2007 Warner Bros. Entertainment Inc.

Lees verder