GiF tv-gids van week 28: deze week op televisie

Het zomerse weer wordt afgewisseld met tropische regenbuien. En tijdens die regenbuien zijn er genoeg leuke films op televisie. Girls in Film zet, zoals elke week, de leukste op een rij:

Maandag 10 juli

20.30 NPO3- De Surprise (2015)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Mike van Diem. Met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, Jan Decleir, Henry Goodman, Ankur Bahl. 

De excentrieke multimiljonair Jacob de With heeft alles in zijn leven , maar ziet na het overlijden van zijn beide ouders geen uitweg meer. Jacob heeft een overeenkomst gesloten bij Elysium, een bedrijf dat hem naar de andere wereld kan helpen. Tijdens zijn bezoek ontmoet hij Anne die ook net een contract heeft ondertekend met dezelfde wens. Als de twee verliefd worden op elkaar, willen ze onder de deal uit en raken ze in grote problemen.

Georgina Verbaan won voor haar rol in De Surprise een Gouden Kalf. 

20.30 Net5 – Dirty Dancing (1987)

Genre: romantisch drama. Regisseur: Emile Ardolino. Met o.a. Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes en Jack Weston. 

Zomer 1963. De familie Houseman heeft een bungalow gehuurd in een chique vakantieclub in de bergen. Voor vader, een arts, is het de eerste vakantie in lange tijd en dus de ideale gelegenheid om te relaxen met zijn vrouw en dochters Lisa en Baby.

De brave en naïeve Baby ontdekt al snel dat er in de late uurtjes, na de georganiseerde activiteiten, flink plezier wordt gemaakt door de animatoren van de club. Ze is gefascineerd door de zeer aparte en vooral sensuele dansstijl van al die jonge mensen en kijkt met grote ogen naar Johnny en Penny, de onbetwiste sterren van het gezelschap. Wanneer Baby verneemt dat Penny zwanger is en dat de vader van het kind zijn verantwoordelijkheid weigert te nemen, grijpt ze in. Haar tussenkomst is welkom voor alle partijen. Ook voor Baby zelf, die zich sterk tot de stoere en elegante Johnny aangetrokken voelt.

Genieten van nog meer muziek uit dansfilms van de jaren ’80? Beluister hier de playlist.

Niet te evenaren film met één van onze favoriete dansscènes ever.

Dinsdag 11 juli

20.30 Net5 – Cry Baby (1990)

Genre: komedie. Regisseur: John Waters. Met o.a. Johnny Depp, Amy Locane, Susan Tyrrell, Polly Bergen, Iggy Pop.

Wade “Cry Baby” Walker is lid van de beruchte groep Drapes, een groep criminelen, volgens de Squares (de brave versie van de Drapes) tenminste. Op een dag wordt Wade Walker verliefd op Allison Vernon-Williams en ook Allison valt voor de charmes van Cry-Baby.

Dit zorgt uiteraard voor veel problemen: het oude liefje van Allison, een Square, kan het niet verkroppen dat zijn ex met de Drape omgaat. Na een grote rel op een feest van de Drapes wordt Cry-Baby opgesloten tot zijn 21ste. Allison krijgt valse geruchten over Cry-Baby te horen en wilt niets met hem meer te maken hebben. Maar daar laat Cry-Baby het niet bij.

Een jonge Johnny Depp…

20.30 RTL8 – The Tourist (2010)

Genre: actie. Regisseur: Florian Henckel von Donnersmarck. Met o.a. Angelina Jolie, Johnny Depp, Bruno Wolkowitch, Timothy Dalton, Raoul Bova. 

Frank Tupelo, een Amerikaanse professor wiskunde, maakt een reis door Europa, in de hoop de pijnlijke breuk met zijn vriendin te verwerken. Op de trein van Parijs naar Venetië? ontmoet hij de sensuele Elise Ward.
De twee voelen zich tot elkaar aangetrokken en ze beleven een passionele nacht in Veneti?. De volgende ochtend is Elise echter spoorloos verdwenen. Frank beseft niet dat zowel Scotland Yard als de Russische maffia Elise op de hielen zit en dat zijn leven nu in gevaar is.

Misschien ook het interview dat Jill had met Angelina: Angelina Jolie: moeder, actrice, regisseur en bovenal vrouw.

…als je liever een ‘oudere’ Johnny Depp wil zien kan je ook voor deze film kiezen vanavond.

Woensdag 12 juli

20.30 RTL8 – The Devil wears Prada (2006)

Genre: komedie. Regisseur: David Frankel. Met o.a. Meryl Streep, Anne Hathaway, Simon Baker, Stanley Tucci, Tracie Thoms.

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carrières.
Ze wil van het blad de modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze haaienwereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

Misschien ook interessant: Meryl Streep: ‘Heerlijk als ik geen glamourpoes hoef te zijn.’

Een film om nooit genoeg van te krijgen.

Donderdag 13 juli

20.30 Veronica – The Blues Brothers (1980)

Genre: komedie. Regisseur: John Landis. Met o.a. Dan Akroyd, John Belushi, Cab Calloway, John Candy, Aretha Franklin. 

Kort nadat hij uit de gevangenis is ontslagen, gaat Jake Blues samen met zijn broer Elwood op bezoek in het katholieke weeshuis waar ze samen zijn opgegroeid. Ze vernemen dat de instelling spoedig de deuren zal moeten sluiten door gebrek aan geld en steun. Daar willen de broers iets aan doen. Ze besluiten hun vroegere bluesband weer samen te brengen om zo aan geld te raken om de schulden van het weeshuis af te betalen. Het wordt een muzikaal avontuur met heel wat hindernissen, tegenslagen en memorabele ontmoetingen met allerlei bizarre figuren, wraakzuchtige militante groepen, kwade countryzangers en hysterische ex-lieven.

‘Everybody needs somebody to love!’

22.35 Canvas – Fight Club (1999)

Genre: Actie. Regisseur: David Fincher. Met o.a. Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Jared Leto.

Verzekeringsinspecteur Jack lijdt aan chronische slapeloosheid en is een trouw bezoeker van praatgroepen. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen en de ontmoeting met Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie, komt als geroepen. Samen richten zij een vechtclub op waarin mannen die genoeg hebben van de huidige maatschappij hun woede en angsten kwijtraken door met elkaar op de (blote) vuist te gaan. Het bevrijdend effect daarvan op de mannen doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan, dat al snel gevaarlijke vormen aanneemt.

Een absolute must-see! 

Vrijdag 14 juli

22.25 Canvas – Babel (2006)

Genre: drama. Regisseur: Alejandro González Iñárritu. Met o.a. Brad Pitt, Gael Garcia Bernal, Peter Wight, Cate Blanchett, Mohamed Akhzam. 

Het Amerikaanse koppel Richard en Susan is op vakantie in Marokko, waar ze hun relatieproblemen hopen op te lossen. Onderweg wordt hun bus beschoten. Susan raakt zwaargewond aan de schouder.
Het incident wordt in de media tot een terroristische aanslag opgeblazen.

Ondertussen is Amelia, het kindermeisje van Richard en Susan, met de kinderen van het koppel onderweg in Mexico, waar ze het huwelijk van haar zoon wil bijwonen. Maar op de terugweg raakt ze in de problemen aan de grens. En ver weg, in Japan, probeert de originele eigenaar van het geweer in het reine te komen met de dood van zijn vrouw en de gespannen relatie met zijn dove tienerdochter.

23.15 NPO2 –  A late quartet (2012)

Genre: drama. Regisseur: Yaron Zilberman. Met o.a. Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Christopher Walken, Mark Ivanir. 

De cellist van een wereldberoemd strijkkwartet kondigt aan dat hij ziek is en met pensioen gaat. Dat verandert ook de levens van de andere musici. Ondertussen verbergt de dochter van twee muzikanten geheime verlangens voor een van haar collega’s.

Zaterdag 15 juli

23.15 NPO2 – Nebraska (2013)

Genre: tragikomedie. Regisseur: Alexander Payne. Met o.a. Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Angela McEwan, Stacy Keach. 

Na ontvangst van een brief van een neploterij, denkt de knorrige vader Woody Grant dat hij in één klap rijk is geworden. De ‘prijs’ van één miljoen dollar kan hij ophalen in Lincoln, Nebraska, ruim duizend kilometer van zijn woonplaats. Hij is vastbesloten om zijn fortuin te incasseren – zelfs als dat betekent dat hij de afstand te voet moet afleggen. Zijn zoon David voelt zich gedwongen hem te vergezellen. Onderweg stoppen ze in het geboortedorp van Woody, waar familie en oude bekenden al snel hoogte krijgen van hun missie en Woody het gesprek van de dag wordt.

Deze film had maar liefst zes Oscarnominaties.

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Jennifer Grey en Patrick Swayze in Dirty Dancing (1987)

Lees verder