De GiF tv-gids van week 29: deze week op de televisie.

Je kan merken dat het komkommer seizoen is begonnen ook in het filmaanbod op televisie. Niet veel nieuwe A-films. Wel heel veel lekkere wegkijkers voor zomeravonden waarop je geen zin hebt om actief te zijn. We hebben de leukste weer voor je op een rijtje gezet:

Maandag 17 juli

20.30 Net5 – Pretty Woman (1990)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Garry Marshall. Met o.a. Richard Gere, Julia Roberts, Ralph Bellamy, Jason Alexander en Laura San Giacomo. 

Edward Lewis is een succesvol zakenman en een begeerde vrijgezel. Hoewel de dames om hem vechten, heeft hij zijn droomvrouw nog niet ontmoet. Wanneer hij voor zaken in Los Angeles verblijft, besluit hij een ritje te maken in de stad. Hij rijdt hopeloos verloren en vraagt de knappe prostituee Vivian Ward om hulp. Edward is zo gecharmeerd door haar dat hij haar een voorstel doet: hem een week gezelschap houden in ruil voor 3.000 dollar.

Misschien ook interessant:  Julia Roberts: ‘Ik ben nooit woest ambitieus geweest.’

Blijft genieten.

Dinsdag 18 juli

20.30 Net5 – Sweet Home Alabama (2002)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Andy Tennant. Met o.a. Reese Witherspoon, Patrick Dempsey, Josh Lucas, Candice Bergen en Mary Kay Place. 

De succesvolle modeontwerpster Melanie verlooft zich met de meest begeerde vrijgezel van New York. Ze is echter nog altijd getrouwd met haar jeugdvriendje Jake en keert terug naar Alabama om officieel te scheiden. Daar aangekomen blijkt dat Jake meer gevoelens bij haar losmaakt dan ze had verwacht.

De GiF tv-gids van week 29
Reese Witherspoon en Nathan Lee Graham in Sweet Home Alabama (2002) Foto: Peter Iovino – © 2002 – Touchstone Pictures – All Rights Reserved

 

Woensdag 19 juli

 

22.25 Veronica – Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999)

Genre: komedie. Regisseur: Jay Roach. Met o.a. Mike Myers, Heather Graham, Michael York, Robert Wagner en Rob Lowe. 

Dr. Evil reist met een tijdmachine terug naar 1969 en steelt Austin Powers’ sexappeal. De Britse geheime agent laat het hier niet bij en keert samen met CIA-agente Felicity Shagwell terug naar de swinging sixties. Ondertussen ruziet dr. Evil verder met zijn zoon en bouwt hij een goede vriendschap op met Mini Me, een kloon van zichzelf, maar dan acht keer zo klein.

Gewoon heel hard piesen in je broek van het lachen.

22.35 Canvas – Dangerous Laisons (1988)

Genre: drama. Regisseur: Stephen Frears. Met o.a. Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Keanu Reeves en Uma Thurman. 

Frankrijk, 18de eeuw. Markiezin de Merteuil roept de hulp in van haar vroegere minnaar Valmont om het huwelijk tussen haar ex-vriend en de jonge Cecile te voorkomen. Valmont vindt het verleiden van de naïeve Cécile een al te gemakkelijke opdracht en heeft voor zichzelf een andere uitdaging in gedachte: de respectabele en trouwe Madame de Tourvel. De markiezin gelooft nooit dat het Valmont zal lukken haar te verleiden en gaat een weddenschap aan. Als Valmont in zijn opzet slaagt, mag hij nog eenmaal de nacht doorbrengen met haar.

Donderdag 20 juli

20.30 NPO3 – Aanmodderfakker (2014)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Michiel ten Horn. Met o.a. Gijs Naber, Pepijn Cladder, Anis de Jong, Yannick van de Velde en Wolf de Witte van Leeuwen. 

Thijs is een tweeëndertigjarige, eeuwige student, die op een relaxed tempo door zijn leven vol bier, chicks en een incidentele dienst in een sfeerloze mediagigant sloft. Wanneer hij weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus treft hij niet haar semi-perfecte gezin, maar de oppas aan: de zestienjarige Lisa, een jongvolwassen meisje met torenhoge ambities. Lisa heeft ongewild invloed op Thijs zijn bewustzijn.

Deze film werd  bekroond met drie Gouden Kalveren in de categorieën: Beste Film, Beste Acteur en Beste Scenario.

20.30 Net5 – Cocktail (1988)

Genre: romantische komedie. Met o.a. Tom Cruise, Bryan Brown, Elisabeth Shue, Lisa Banes en Laurence Luckinbill. 

Brian Flanagan is jong en wil iets bereiken in het leven. Hij heeft net zijn legerdienst beëindigd en droomt ervan een baan te vinden die hem razendsnel rijk en populair zal maken. Het leven in New York leert hem echter al snel dat de jobs niet voor het rapen liggen en Brian aanvaardt schoorvoetend een baantje als barman. Intussen hoopt hij ook een diploma te kunnen behalen, maar zijn dubbelleven blijkt onhoudbaar. Met de deskundige hulp van de rijpere Doug, een doorgewinterde barman die alle knepen van het vak kent, begint Brian stilaan genoegen te scheppen in zijn nieuwe bezigheid. Niet alleen leert hij dat hij als barman een extra duit kan verdienen, bovendien kan hij alle meisjes krijgen. Het leven lijkt hem eindelijk toe te lachen.

Lees ook: muziek uit je favoriete films uit de jaren ’80.

Wil je nog meer Tom Cruise? Na deze film wordt ook de film Risky Business uitgezonden. 

De GiF tv-gids van week 29
Tom Cruise in Cocktail (1988)

 

Vrijdag 21 juli

22.25 Canvas – A Clockwork Orange (1971)

Genre: misdaaddrama. Regisseur: Stanley Kubrick. Met o.a. Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke en Adrienne Corri.

Enkele tieners gaan elke avond op stap en laten dan een spoor van vernieling achter. Uit verveling verkrachten ze vrouwen en bedreigen ze iedereen. Wanneer hun leider, Alex, wordt opgepakt, stemt hij toe om therapie te volgen. Hij wordt behandeld voor zijn agressieve gedrag en wordt een totaal andere persoon.

Misschien ook interessant: Tien iconische filmposters. Waaronder de poster van A Clockwork Orange.

23.15 NPO2 – Mommy (2014)

Genre: drama. Regisseur: Xavier Dolan. Met o.a. Anne Dorval, Suzanne Clément, Antoine-Olivier Pilon, Patrick Huard, Alexandre Goyette. 

Nadat haar man overleden is, wacht Diane de loodzware taak haar zoon alleen op te voeden. Zoon Steve is namelijk geen gemakkelijk kind en deinst er niet voor terug om zich compleet te misdragen en geweld te gebruiken. De hulp die ze plots krijgt uit onverwachte hoek komt haar dan ook als geroepen. Haar mysterieuze buurvrouw Kyla nestelt zich namelijk zonder te verpinken in het huishouden van de twee. En Kyla groeit al snel uit tot een onmisbare steunpilaar voor Diane.

Voor als je in Frankrijk op vakantie gaat: een franstalig drama. 

Zaterdag 22 juli

20.00 NPO3 – Alles is Familie (2012)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Joram Lürsen. Met o.a. Carice van Houten, Thijs Römer, Benja Bruijning, Jacob Derwig en Martine Bijl.

Binnen de familie De Roover is iedereen op een punt in het leven beland waar het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie een baby, wil haar man Rutmer dichter bij zijn gevoel komen, wil zijn broer Charlie vooral geen verantwoordelijkheid en wil hun zwager Dick zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. Zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil.

23.20 NPO2 – The Farewell Story (2015)

Genre: komedie. Regisseur: Sharon Maymon en Tal Granit. Met o.a. Ze’ev Revach, Levana Finkelstein, Alisa Rozen, Ilan Dar en Rafael Tabor.

Zwarte komedie over een oude man die een machine voor zelf-euthanasie bouwt en vervolgens veel aanvragen krijgt van andere bejaarden voor dat apparaat. Een groep vrienden bouwt in een bejaardentehuis een doe-het-zelf-euthanasie-machine met het doel om hun vriend, die een terminale ziekte heeft, te helpen. Wanneer anderen over de machine horen, beginnen steeds meer mensen om hun hulp te vragen, waardoor de groep vrienden voor een emotioneel dilemma komt te staan.

 

Zondag 23 juli

09.00 NPO3 – Lepel (2005)

Genre: Jeugdfilm. Regisseur: Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Joep Truijen, Neeltje de Vree en Loes Luca. 

Het 9-jarige jongetje Lepel moet bij zijn oma Koppenol wonen omdat zijn ouders al heel lang op reis zijn. Wanneer hij op een dag de kans krijgt, verstopt hij zich in een warenhuis. Daar raakt hij bevriend met het stoere meisje Pleun. Samen met Pleun en verkoper Max gaan ze op zoek naar een lieve moeder.

Een film om samen met de kids te kijken op de luie zondagochtend. 

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Richard Gere en Julia Roberts in Pretty Woman (1990)

Lees verder