GiF tv gids week 31
GiF tv gids week 31

De GiF tv-gids van week 31: deze week op televisie

Van de klassieker der klassiekers, een romantische komedie tot aan een film over een Nederlandse oorlogsheld. We hebben we de leukste films die deze week op televisie komen weer voor je op een rijtje gezet. Thuis op of de camping ūüėČ

Maandag 31 juli

20.30 NPO3 – Alle Tijd (2011)

Genre: drama. Regisseur: Job Gosschalk. Met o.a. Paul de Leeuw, Karina Smulders, Lineke Rijxman en Teun Luijkx. 

Maarten en zijn veel jongere zusje Molly begeven zich allebei op het hobbelige en soms rotsachtige pad van de liefde. En dat is niet altijd even gemakkelijk. De homoseksuele Maarten verliest zich in een onbereikbare man en Molly twijfelt wie de ware is van haar twee aanbidders. Zo raken Maarten en Molly steeds verder van elkaar verwijderd. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Molly ziek. Ze worden gedwongen om rigoureuze keuzes te maken. Omdat je nou eenmaal niet alle tijd hebt.

Misschien ook interessant: De favoriete films en series van Karina Smulders.

20.30 NET5 – Four Weddings And A Funeral (1994)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Mike Newell. Met o.a. Hugh Grant, Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas, Rowan Atkinson en John Hannah. 

Charles is een zelfverzekerde Britse vrijgezel die de vrouw van zijn dromen ontmoet op het huwelijk van een vriend. Hij moet zijn hoop op een langdurige en vruchtbare relatie echter snel opbergen: ze keert de dag nadien terug naar de Verenigde Staten. Ze blijven elkaar tegen het lijf lopen op de trouwfeesten van hun vrienden, maar telkens is er wel iets wat een passionele relatie in de weg staat. Terwijl al zijn vrienden in het huwelijksbootje stappen, vraagt Charles zich af of hij ooit voor het altaar zal staan.

Woensdag 2 augustus

20.25 NPO3 – Chez Nous (2013)

Genre: komedie. Regisseur: Tim Oliehoek. Met o.a. Alex Klaasen, Thomas Acda, Peter Faber, Isa Hoes en Achmed Akkabi. 

Het homovriendelijke café Chez Nous dreigt verkocht te worden aan een grote horecamagnaat. Om deze verkoop te voorkomen, plannen de vaste bezoekers van het café een kraak tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ze hebben het gemunt op een diamanten collier dat miljoenen waard is en te zien is in een museum in Amsterdam. De groep hoopt met de buit weg te komen in de drukte van de botenparade en zo hun stamkroeg en thuisbasis te kunnen redden van de ondergang. Maar of ze dat ook gaat lukken?

Misschien ook interessant:¬†Achmed Akkabi: ‘Als je alle rollen maar aanneemt, word je lui.’

Een heerlijke film met een mooi verhaal voor op je woensdagavond. 

Donderdag 3 augustus

20.30 NPO3 – Pride (2014)

Genre: komedie, drama. Regisseur: Matthew Warchus. Met o.a. Ben Schnetzer en Bill Nighy.

Het is de zomer van 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt hun steun niet te willen ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in de binnenlanden van Wales en trekken erop uit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen.

22.20 Canvas – Casablanca (1942)

Genre: romantisch drama. Regisseur: Michael Curtiz. Met o.a. Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Claude Rains, Paul Henreid en Conrad Veidt. 

Casablanca tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rick’s Cafe is de draaischijf van een lucratief handeltje in illegale visa voor Amerika. Die zijn zeer in trek bij het bonte gezelschap van Europese immigranten dat zijn toevlucht heeft gezocht in de stad. Het caf√© wordt uitgebaat door de cynische Amerikaanse expatriate Rick Blaine. Op een dag duikt ook de beruchte weerstander Victor Laszlo op in het caf√©. De grond is hem te heet onder de voeten geworden in Europa en ook hij wil nu naar Amerika. Rick krijgt van de plaatselijke politieofficier Renault de subtiele hint om Laszlo niet te laten vertrekken. Renault wordt zelf onder druk gezet door majoor Strasser van de Gestapo, maar Rick heeft zo zijn eigen reden om Laszlo in Casablanca te houden. Laslo’s echtgenote Ilsa was namelijk ooit Ricks grote liefde in Parijs.

It’s a classic!

Vrijdag 4 augustus

22.15 Canvas – Dog Day Afternoon (1975)

Genre: misdaaddrama. Regisseur: Sidney Lumet. Met o.a. Al Pacino, John Cazale, Charles Durning, James Broderick en Beulah Garrick. 

De zomer van 1972. Een bankoverval in Brooklyn loopt af op een sisser en de twee overvallers worden omsingeld door de politie. Sonny en zijn maat Sal geven zich echter niet gewonnen en gijzelen het personeel. Er ontstaat een kat-en-muisspel met de politie, waarbij Sonny zich ontpopt tot een groot manipulator van de massaal opgedoken media. De zaak krijgt nationale aandacht wanneer blijkt dat de buit bestemd was om de geslachtsoperatie van Sonny’s minnaar te kunnen bekostigen.

Een film met Al Pacino! 

Al Pacino in Dog Day Afternoon (1975)

Zaterdag 5 augustus

20.30 NPO1 – Michiel De Ruyter (2015)

Genre: biografie. Regisseur: Roel Reiné. Met o.a. Rutger Hauer, Barry Atsma, Frank Lammers, Sanne Langelaar, Charles Dance en Filip Peeters en Pip Pellens.  

Het is 1653 en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.

Een van de favorieten van Pip Pellens. Misschien ook interessant: De favoriete films en series van Pip Pellens.

20.30 EEN – Le Gendarme se marie (1968)

Genre: komedie. Regisseur: Jean Girault. Met o.a. Louis de Funès, Claude Gensac, Michel Galabru, Jean Lefebvre en Michel Modo.

De brigade van Saint-Tropez houdt snelheidscontroles. Wanneer Cruchot een Mercedes achtervolgt en daarbij enkele andere auto’s raakt, wordt hij zelf aangehouden. Bij het verlaten van het politiekantoor ziet hij diezelfde Mercedes fout geparkeerd staan. De wagen blijkt toe te behoren aan Jos√©pha, de weduwe van een rijkswachtkolonel. Cruchot doet Jos√©pha erg denken aan haar overleden echtgenoot en ze wordt verliefd op hem.

Hele foute film. Maar om alvast in de Franse sferen te komen is het prima. Zeker als je nog richting Frankrijk gaat deze zomer. 

Misschien ook interessant: Kom in Franse sferen met deze 5 kijktips #Frankrijk.

Zondag 6 augustus

22.45 NET5 – Monty Pytons The Meaning of Life (1983)

Genre: komedie. Regisseur: Terry Jones, Terry Gilliam. Met o.a. Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam en Michael Palin. 

Het doldwaze Monty Python-team biedt in korte sketches een geheel eigen kijk op de zin van het leven. Elke periode van de levenscyclus wordt belicht, van het wonder der geboorte tot de onvermijdelijke dood. De verschillende scènes zijn zonder uitzondering absurd, zoals de rugbywedstrijd tussen leerlingen en het docententeam, de walgelijk dikke man die net één chocolaatje teveel eet met desastreuze gevolgen en de leraar die de les seksuele voorlichting wel heel letterlijk neemt. Uiteraard nemen de leden van het comedyteam zelf de meeste rollen voor hun rekening.

Lachend het weekend uit! 

23.45 NPO2 – Selma (2014)

Genre: biografie. Regisseur: Ava DuVernay. Met o.a. David Oyelowo, Carmen Ejogo, Oprah Winfrey, Tom Wilkinson en André Holland. 

Dit onvergetelijke, waargebeurde verhaal is een kroniek van drie tumultueuze maanden in 1965, toen dr. Martin Luther King Jr. een gevaarlijke campagne leidde om gelijk stemrecht te krijgen voor de Afro-Amerikaanse bevolking in de staat Alabama. Hij leidde een vreedzame mars tussen de steden Selma en Montgomery, die resulteerde in president Lyndon B. Johnsons historische ondertekening van de Voting Rights.

Lees ook: 5x sterke rollen van Oprah Winfrey.

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Frank Lammers in Michiel de Ruyter (2015)

Lees verder