Gif tv-gids week 35
Gif tv-gids week 35

De GiF tv-gids van week 35: deze week op televisie

Deze week zijn de leuke films op twee handen te tellen. Maar we hebben er toch een aantal voor je weten te selecteren. Buiten deze films zijn de seizoenfinale (gaat veel te snel…) van Game of Thrones en Linda’s Zomerweek (met o.a. Elise Schaap) aanraders op televisie.

maandag 28 augustus

20.25 NPO3 – Terug naar de Kust (2009)

Genre: thriller. Regisseur: Will Koopman. Met o.a. Linda de Mol, Huub Stapel, Daan Schuurmans, Koen De Bouw en Ariane Schluter. 

Maria Vos is zwanger. Haar relatie met Geert staat echter op springen en ze besluit de baby niet te houden. Terwijl ze met een schuldgevoel kampt, krijgt Maria bizarre anonieme bedreigingen. Het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf in veiligheid te brengen. Ze denkt haar belager te kunnen ontlopen door in te trekken bij haar zus Ans, die nog in hun ouderlijk huis aan de kust woont. Maar ook daar blijkt de vrouw niet veilig te zijn en wordt ze achtervolgd door angstaanjagende gebeurtenissen en verdrongen jeugdherinneringen. Moet Maria echt vrezen voor haar leven of is ze haar verstand aan het verliezen?

Wil je meer Daan Schuurmans zien? Lees hier: Films en series met Daan Schuurmans on demand.

20.35 NET5 – The Longest Ride (2015)

Genre: drama. Regisseur: George Tillman jr. Met o.a. Scott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda, Melissa Benoist en Jack Huston.

Luke was ooit een gevierd rodeokampioen en droomt nu van een comeback. Sophia is net afgestudeerd en droomt van een carrière in New York. Samen komen ze in contact met Ira, die net het slachtoffer van een auto-ongeval is geworden. Terwijl ze samen op hulp wachten, vertelt Ira zijn buitengewone levensverhaal.

Van de makers van The Notebook. 

Misschien ook interessant: 10x waarom The Notebook favoriet is van (bijna) alle vrouwen.

dinsdag 29 augustus

20.30 RTL8 – Kon Tiki (2012)

Genre: avontuur. Regisseurs :Joachim Rönning en Espen Sandberg. Met o.a. Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Tobias Santelmann en Gustaf Skarsgård. 

De Noorse wetenschapper en avonturier Thor Heyerdahl begint op 28 april 1947 met vijf onervaren bemanningsleden op een houten vlot aan een heroïsche tocht van Peru naar Polynesië. Heyerdahl wil bewijzen dat inwoners van Zuid-Amerika duizend jaar eerder de Grote Oceaan hebben overgestoken naar Azië, en niet omgekeerd, zoals de heersende theorie beweert. Het wordt een adembenemende reis van meer dan 8.000 km. Een gevecht tegen weer en wind, haaien en walvissen, stormen en zeestromingen, maar bovenal een verhaal van ongelooflijke moed en doorzetting.

Een Scandinavische film. Misschien ook interessant: Spannende series uit Scandinavië #kijktips.

vrijdag 1 september

22.45 NPO2 – The Lunchbox (2013)

Genre: romantisch drama. Regisseur: Ritesh Batra. Met o.a. Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Lillete Dubai en Nakul Vaid. 

Een verkeerde levering van Mumbai’s beroemde lunchbox-bezorgsysteem verbindt het leven van een jonge huisvrouw met dat van een man van middelbare leeftijd. Hij krijgt per ongeluk de lunch die zij voor haar afstandelijke echtgenoot bereid had. Beiden zijn eenzaam, maar bouwen samen een fantasiewereld op door briefjes aan elkaar te schrijven die via de lunchtrommel bezorgd worden. Geleidelijk aan dreigt deze fantasie hun werkelijkheid te overweldigen.

0.05 NPO3 – My week with Marilyn (2011)

Genre: biografie. Regisseur: Simon Curtis. Met o.a. Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Julia Ormond en Judi Dench. 

In de zomer van 1956 brengt filmicoon Marilyn Monroe voor het eerst een bezoek aan Engeland voor de opnames van The Prince and the Showgirl. Hierin deelt zij het scherm met de Britse acteur Sir Laurence Olivier, die de film tevens regisseert. Maar al snel loopt deze samenwerking uit op een reeks frustraties en teleurstellingen. Marilyn zoekt toenadering tot de net afgestudeerde jongeman Colin Clark, die als assistent op de set werkt. De jonge Brit laat zich gewillig verleiden door Marilyn. maar ziet tegelijkertijd ook de duistere kant van haar roem en schoonheid.

Misschien ook interessant: 8 films over legendarische artiesten. #kijktips.

zaterdag 2 september

20.05 NPO2 – Knielen op een bed violen (2016)

Genre: drama. Regisseur: Ben Sombogaart. Met o.a. Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema, Gaite Jansen en Willem Voogd. 

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en daarmee de herinneringen aan zijn strenggelovige opvoeding aanwakkert. Als hij vervolgens een diep religieuze ervaring beleeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

Een film naar het boek van Jan Siebelink. 

23.45 Canvas – Gratis (2016)

Genre: kortefilm. Regisseurs: Merijn Scholte-Albers en Tobias Smeets. Met o.a. Loes Schnepper en Nico de Vries. 

Hoewel Ruud en Els al jaren vastgeroest zitten in bepaalde patronen, hebben ze aan één minuut genoeg om elkaar met geheel andere ogen te bekijken. Ruud mag namelijk gratis boodschappen doen en gratis is iets waar de doorgaans wat chagrijnige Els dol op is. Net als altijd deelt zij de bevelen uit en moet Ruud het vuile werk opknappen. Maar op het moment suprème, met een cameraploeg op zijn neus en een fanfareband in zijn oor, verloopt alles anders en is Els aan zet. En dat valt nog niet mee.

zondag 3 september

20.00 NET5 – Willow (1988)

Genre: avonturenfilm. Regisseur: Ron Howard. Met o.a. Val Kilmer, Joanne Whalley, Warwick Davis, Jean Marsh en Patricia Hayes.

Op een dag vindt Willow in de buurt van zijn woning de baby Elora Danan. Zij behoort tot het volk van de Daikini en is voorbestemd om de slechte koningin Bavmorda van de troon te stoten. Maar de kwaadaardige koningin weet dit en is vastbesloten om Elora Danan te vermoorden. De baby is alleen veilig voor haar boosaardige krachten in het land van Tir Asleen. Willow moet ervoor zorgen dat Elora Danan op de bestemming geraakt. De tocht is ontzettend lang en achter elke hoek schuilt er gevaar. Bovendien worden Willow en Elora Danan achtervolgd door koningin Bavmorda, haar dochter Sorsha en de soldaten van generaal Kael.

Even terug naar de jaren ’80. 

23.50 NPO3 – Bloed Kruipt (2017)

Genre: drama. Regisseur: Laras Reinstar. Met o.a. Bente Beers, Anne van der Burg, Milou van Duijnhoven, Adam Kissequel en Janneke Luijten. 

Binnen de ring is de 23-jarige kickbokser Kim een winnaar. Ze heeft haar kracht gevonden in de sport en heeft haar leven hierop ingericht. In de trainingsperiode voor een belangrijke wedstrijd blijkt haar vechtersmentaliteit haar steeds meer in de weg te zitten. Buiten de ring wordt ze geconfronteerd met haar harde gedrag en onvermogen zich kwetsbaar op te stellen. Ze stoot liefde letterlijk af. Ze beseft dat ze moet leren haar emoties meer te tonen, haar dekking te laten zakken.

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: © Dinand van der Wal.

Lees verder