GiF tv gids week 36
GiF tv gids week 36

De GiF tv-gids van week 36: deze week op televisie

Het nieuwe tv-seizoen is begonnen! En dat is ook te zien aan de films die op televisie komen. We hebben weer een lijstje voor je gemaakt. Met deze week films met o.a. Soof, Publieke Werken en Daglicht. Maar heerlijk wegzwijmelen bij Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Antonio Banderas.

Dinsdag 5 september

20.35 NET5 – The Beach (2000)

Genre:thriller. Regisseur:Danny Boyle. Met o.a. Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen, Guillaume Canet, Robert Carlyle en Jeremy Swindall.

In een hotel in Bangkok maakt rugzaktoerist Richard kennis met Daffy Duck, een dertiger die getekend is door jarenlang drugsgebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Richard is meteen geïntrigeerd. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord.
Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de route naar The Beach. Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren. Het geheime ongeschonden strand is werkelijk zoals Daffy het beschreven had. Richard, Françoise en Etienne wanen zich in een droom. Maar algauw ontdekken ze dat hun droom in werkelijkheid een gruwelijke nachtmerrie is.

Een avondje genieten van Leonardo DiCaprio..

Woensdag 6 september

20.30 RTL5 – Soof (2013)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Antoinette Beumer. Met o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty, Lobke de Boer en Niek Schoemaker. 

Soof, kort voor Sophie, nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: is dit het dan?
Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt. Wanneer Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is waar Soof ooit voor viel.

Vanaf dit najaar is de serie Soof: Een Nieuw Begin te zien op Videoland. Lees hier: Wie en wat zien we in de serie Soof: Een Nieuw Begin.

20.30 RTL8 – Juno (2007)

Genre: tragikomedie. Regisseur: Jason Reitman. Met o.a. Ellen Page, Michael Cera, Allison Janney, Jason Bateman en Jennifer Garner. 

Terwijl de meeste meiden zich bezighouden met winkelen en Facebook, heeft de welbespraakte Juno MacGuff zo haar eigen problemen. Na een onschuldige vrijpartij met de sullige klasgenoot Bleeker, blijkt ze namelijk zwanger te zijn geraakt. Geen reden tot paniek. Gesteund door haar vader, haar stiefmoeder en haar vriendin Leah, gaat Juno gewoon op zoek naar geschikte adoptieouders voor haar ongeboren baby. De keuze valt op Mark en Vanessa. Als draagmoeder wil Juno eens goed kennismaken met dit welgestelde koppel. Vanessa wil dolgraag een kind, maar wat vindt Mark er eigenlijk van?

Donderdag 7 september

20.30 RTL7 – The Italian Job (2003)

Genre: actiethriller. Regisseur: F. Gary Gray. Met o.a. Mark Wahlberg, Charlize Theron, Donald Sutherland, Jason Statham en Seth Green. 

Charlie Croker heeft een team van experts om zich heen. Samen voeren ze een spectaculaire goudroof in Venetië uit. Ze zijn in staat om zonder een schot te lossen een enorme goudvoorraad weg te slepen uit een zwaarbewaakt palazzo. Maar op hun reis naar de vrijheid en de rijkdom heeft een van de bendeleden zijn eigen plannetje. Hij steelt de buit nog eens van zijn mederovers en laat hen voor dood achter. Samen met Stella, de dochter van John Bridger èn kluis-expert, gaan zij hun goud terugstelen in Los Angeles. Maar dan moeten zij door de onmogelijk drukke spits. En dan zijn Mini-Coopers wel handig…

Charlize Theron is nu te zien in Atomic Blonde. Misschien ook interessant: Kom in een eighties vibe met Atomic Blonde. #GiFkijkt.

Vrijdag 8 september

21.15 Canvas – Mud (2012)

Genre: drama. Regisseur: Jeff Nichols. Met o.a. Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Sam Shephard, Michael Shannon en Tye Sheridan. 

De veertienjarige vrienden Ellis en Neckbone doen een wonderlijke vondst op een van hun geheime, avontuurlijke ontdekkingstochten op de Mississippi: een boot die hoog in een boom hangt op een onbewoond eiland. Ze ontdekken dat de mysterieuze en charismatische Mud in ‘hun’ boot woont. Hij vertelt hen een fantastisch verhaal over hoe hij een man in Texas heeft vermoord en dat hij daarom wordt achtervolgd door wraakzuchtige premiejagers. Nu wacht hij tot de liefde van zijn leven, Juniper, naar de stad komt om samen met haar te vluchten.

21.20 NPO2 – Daglicht (2013)

Genre: thriller. Regisseur: Diederik van Rooijen. Met o.a. Angela Schijf, Monique van de Ven, Fedja van Huêt en Derek de Lint. 

De succesvolle advocate Iris ontdekt dat haar moeder een groot geheim met zich meedraagt. Iris blijkt een oudere halfbroer te hebben waarvan het bestaan noodgedwongen is verzwegen. De autistische Ray verblijft in een tbs-kliniek, omdat hij veroordeeld is voor een gruwelijke moord. Iris trekt zich het lot van haar halfbroer aan en in haar zoektocht naar de waarheid wordt ze geconfronteerd met zaken die haar leven voorgoed zullen veranderen.

Deze film is geregisseerd door Diederik van Rooijen. Onze ‘eigen’ Nadine heeft hem geïnterviewd in Los Angeles. Lees hier: Nadine vs. Diederik van Rooijen in ‘Oh My God’ land.

23.20 NPO3 – The Cabin in the Woods (2012)

Genre: horrorthriller. Regisseur: Drew Goddard. Met o.a. Chris Hemsworth, Kristen Connolly, Anna Hutchison, Jesse Williams en Fran Kranz. 

Curt gaat met een stel vrienden vakantie vieren in een afgelegen boshut. Communicatie met de buitenwereld blijkt daar zo goed als onmogelijk. In de kelder onder de hut ontdekken de vrienden een oud dagboek, waarin een klein meisje verslag doet van de gruwelijke gebeurtenissen die zich op deze plek afspeelden. Op een andere locatie houden onbekenden in een hightech controlekamer nauwgezet alles in het oog.

Om lekker te griezelen. 

Zaterdag 9 september

20.10 NPO2 – Publieke Werken (2014)

Genre: drama. Regisseur: Joram Lürsen. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen.

1888. Vioolbouwer Vedder moet het veld ruimen als zijn huisje tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef, apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg. Voor zichzelf, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft.

Het huis van vioolbouwer Vedder is nog steeds te zien in Amsterdam. Misschien ook interessant: Girls in Filmwandeling door Amsterdam.

23.45 NPO2 – Nothing Personal (2009)

Genre: drama. Regisseur: Urszula Antoniak. Met o.a. Stephen Rea, Lotte Verbeek, Tom Charlfa, Fintan Halpenny en Sean McRonnel. 

De jonge Anne wil ontsnappen aan haar verdriet door alles wat ze bezit weg te gooien en zichzelf een staat van eenzaamheid op te leggen. Ze besluit een zwerversbestaan te lijden tot ze Martin tegenkomt, een oudere, intrigerende en eenzame man. Hij is wijs en ironisch. Zij is radicaal en onverzettelijk. Wat hen verbindt is de eenzaamheid die ze beide zien als vrijheid. Hij vraagt haar voor hem te komen werken. Zij gaat akkoord, maar op één voorwaarde: geen persoonlijk contact, alleen maar werk.

Lotte Verbeek is erg succesvol in het buitenland. En zij is niet de enige. Lees hier: Succesvolle Nederlandse acteurs in internationale series.

23.45 Canvas – The Phone Call (2013)

Genre: korte film. Regisseur: Mat Kirby. Met o.a. Sally Hawkins, Jim Broadbent en Edward Hogg. 

Heather is een verlegen vrouw die bij een helpdesk werkt. Ze had nooit kunnen voorzien hoe een belletje van een mysterieuze man haar leven drastisch zal veranderen.

Zondag 10 september

20.00 SBS9 – Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Genre: drama. Regisseur: Stephen Daldry. Met o.a. Thomas Horn, Tom Hanks, Sandra Bullock, Viola Davis en John Goodman. 

De elfjarige Oskar Schell is een bijzonder kind: amateur uitvinder, Francofiel en pacifist. Na het vinden van een mysterieuze sleutel, afkomstig van zijn vader die in het World Trade Centre om het leven kwam, begint voor hem een wonderbaarlijke zoektocht door de vijf wijken van New York City. Tijdens deze reis ontmoet hij een bonte stoet van mensen die allemaal op hun eigen manier proberen te overleven. Uiteindelijk brengt de tocht hem terug naar de plek waar hij is begonnen, maar met de troost van de meest menselijke eigenschap: liefde.

23.25 NPO3 – Aimee (2017)

Genre: drama. Regisseur: Daan Groot. Met o.a. Beaudil Elzenga. 

De eenentwintigjarige studente Tessa besluit te gaan werken als high class escort. Het geheime leven dat ze er op nahoudt en de verloochening van haar werkelijke gevoelens leiden tot een steeds grotere verwijdering van zichzelf en haar omgeving. Lukt het Tessa uiteindelijk om mensen opnieuw toe te laten, of blijft zij zich emotioneel afsluiten voor haar omgeving en zichzelf?

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Fedja van Huêt, Lies Visschedijk, Lobke de Boer, Niek Schoemaker en Brent Schoemaker in Soof (2013)

Lees verder