De GiF tv-gids van week 4
GiF tv-gids

De GiF tv-gids van week 4

Bij temperaturen rond het vriespunt bivakkeren wij toch het liefst op de bank. Met een lekkere kop thee of glas wijn heerlijk verstand op nul en een fijne film kijken. Ook deze week hebben we het ‘niet on demand’ aanbod voor je op een rijtje gezet. Met twee van onze favoriete films; Bridesmaids en Moulin Rouge.

Maandag 23 januari

20:30 SBS9 – Bridesmaids (2011)

Genre: Romantische Komedie. Met Kristen Wiig, Rose Byrne, Jon Hamm, Maya Rudolph, Chris O’Dowd. 

Annie is eerste getuige op de bruiloft van haar beste vriendin Lillian, met wie ze jarenlang lief en leed deelde. Het valt niet mee om zelf ook plezier te beleven aan alle prehuwelijkse festiviteiten wanneer ze te maken krijgt met de andere vriendin van Lilian, de snobistische Whitney wier leven perfect lijkt te zijn.

Grappigste film ever volgens redacteur Sifra!

Dinsdag 24 januari

20:30 RTL7 – Bro’s Before Ho’s (2013)

Genre: Komedie. Met Tim Haars, Daniel Arends, Sylvia Hoeks, Henry Van Loon.

Blowen, zuipen en zoveel mogelijk chicks regelen. Dat is het leven van de 29-jarige videotheekmedewerker Max en zijn geadopteerde broer Jules, die tevens zijn beste vriend is. Samen hebben ze een pact: ze willen nooit een relatie want dat is te veel gezeik. Max en Jules leven het leven waar elke man van droomt, totdat ze allebei verliefd worden op hetzelfde meisje.

Carolien Spoor tipte deze film al als grappige film! Met Sylvia Hoeks die is uitgeroepen door Variety als één van de tien ‘Europeans to Watch’ voor het aankomende filmfestival van Berlijn.

Donderdag 26 januari

22:00 FOX – Serpico (1973)

Genre: Misdaaddrama. Met Al Pacino, John Randolph, Jack Kehoe. 

Eind jaren 60. De jonge agent Serpico weigert steekpenningen en wordt daardoor het doelwit van zijn machtige, samenspannende collega’s bij de NYPD. Zijn gevecht om dit wangedrag aan het licht te brengen en om zijn werk op integere wijze te doen, begint een rampzalige invloed te krijgen op zijn privéleven en brengt zijn eigen veiligheid in gevaar.

It’s a classic!

22:30 RTL7 – Donnie Brasco (1997)

Genre: Misdaadfilm. Met Al Pacino, Johnny Depp, Michael Madsen, Bruno Kirby, James Russo

Om te infiltreren in de New Yorkse maffia neemt FBI undercover-agent Joe Pistone de identiteit aan van gangster Donnie Brasco. Om sneller in de hechte maffiastructuur door te dringen sluit hij vriendschap met Lefty Ruggiero. Als Lefty’s beschermeling stijgt Donnie steeds hoger in de hiërarchie van de maffia. Donnie begint in te zien dat hij niet alleen de lijn tussen FBI-agent en crimineel overschrijdt, maar ook dat hij bijna zeker Lefty’s doodvonnis tekent wanneer hij als FBI-agent in actie zal komen.

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnen de nieuwste kijktips in je timeline.

Vrijdag 26 januari

22:15 NPO 3 – Moulin Rouge (2001)

Genre: Musical. Met Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh. 

Parijs, 1900. De Londense aspirant-schrijver Christian trekt naar de Parijse wijk Montmartre om er het leven te gaan leiden van een bohemien, ondanks de sterke tegenkanting van zijn conservatieve vader. Hij raakt er bevriend met Henri Toulouse-Lautrec, die hem overhaalt om het theaterstuk ‘Spectacular Spectacular’ te schrijven voor de immens populaire nachtclub Moulin Rouge.

MV5BMTg0MTczNzUwN15BMl5BanBnXkFtZTcwMjc0MTUxNQ@@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_

Eén van onze alltime favorieten. Staat ook in dit lijstje met beste dansfilms uit de 00’s.

22:55 NPO 2 – The Dark Horse (2014)

Genre: Drama. Met Cliff Curtis, James Rolleston, Kirk Torrance, Miriama McDowell, Barry Te Hira. 

Het briljante maar weinig bekende schaakgenie Genesis maakt zich, ondanks zijn bipolaire stoornis, sterk voor de toekomst van achtergestelde kinderen. In een samenleving waarin het voor veel jongeren moeilijk is de verleidingen van het verkeerde pad te weerstaan, probeert hij door middel van het schaakspel hun leven weer op de rails te krijgen en ze te inspireren.

Zaterdag 27 januari

20:20 SBS 6 – Ratatouille (2007)

Genre: Animatiefilm. Met Ewout Genemans (stem), Gijs de Lange (stem), Michiel Huisman (stem), Tom Jansen (stem), Marcel Jonker (stem).

De rat Remy droomt ervan om een wereldberoemde chef-kok te worden. Hij kijkt niet op naar zijn familie, die in de riolen van Parijs op zoek gaat naar voedsel, maar wel naar de bekroonde chef-kok Gusteau. Op een nacht kan Remy zich niet meer beheersen en dringt hij binnen in de keuken van het prestigieuze restaurant. Terwijl hij op wonderlijke wijze een gerecht in elkaar flanst, wordt hij betrapt door de kluns Linguini. De rat kan Linguini overtuigen van zijn kunnen en groeit samen met de jongeman uit tot een ongezien culinair duo.

MV5BMTU3ODA3MTQ3NV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzA5MzMzMw@@._V1_SX1777_CR0,0,1777,737_AL_

Voor als de kids langer op mogen blijven en jij ook wat wilt zien wat nog enigszins te doen is.

22:20 Veronica – The Red Dragon (2002)

Genre: Thriller. Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson.

Jaren nadat hij ternauwernood aan de dood ontsnapte tijdens de arrestatie van de levensgevaarlijke Hannibal Lecter verleent FBI-agent Will Graham zijn medewerking aan een onderzoek naar een reeks akelige moorden. Spoedig komt Graham tot het besef dat hij de seriemoordenaar pas kan vatten wanneer hij diens denkwereld kan doorgronden. Daarom besluit hij de briljante psychopaat Lecter te ondervragen.

Prima film om samen met je partner te kijken.

Foto boven artikel: Bridesmaids, Suzanne Hanover – © 2011 Universal Studios.

Bron: tvgids.tv

Lees verder