De GiF tv-gids van week 5

Deze week staat de tv-gids in het teken van Drama. Op waarheid gebaseerde verhalen zoals Alive en klassiekers als Forrest Gump vormen de basis van jouw filmweek op tv .

Maandag 30 januari

20:30 NET5 – Love Actually (2003)

Genre: Romantische Komedie. Met Hugh Grant, Keira Knightley, Emma Thompson, Colin Firth, Bill Nighy

De eerste minister wordt smoorverliefd op zijn assistente. Een schrijver gaat zijn geluk in Zuid-Frankrijk beproeven en vindt er de liefde op een meer. Een kersverse bruid ontdekt dat de beste vriend van haar man smoorverliefd op haar is. Een weduwnaar probeert een plaats te vinden in het leven van zijn verliefde zoon. Een jongeman denkt dat hij in Amerika meer kans maakt op seks en trekt naar Wisconsin. Een ambitieuze twintiger verklaart de liefde aan een van haar collega’s. En een rockster op rust werkt aan zijn comeback.

loveactually

Love Actually is een all time favorite volgens de gehele GiF-redactie. Lees hier waarom wij vrouwen zo dol zijn op dit romantische verhaal. 

Dinsdag 31 januari

23:00 RTL7 – Alive (1993)

Genre: Avonturenfilm. Met Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton, Bruce Ramsay, David Kriegel

In oktober 1972 chartert het rugbyteam van Uruguay een vliegtuig. Op het moment dat het vliegtuig over het Andesgebergte vliegt, loopt het fout. Het toestel stort neer en slechts een twintigtal passagiers overleeft de gruwelijke crash. Reddingsacties worden onmiddellijk gestart, maar alle hoop wordt al snel opgegeven vanwege de erbarmelijke weersomstandigheden. De overlevenden zijn genoodzaakt om zich over te geven aan de eerste wet van de natuur: die van de sterkste.

Woensdag 1 februari

21:30 NEt5 – Extremely Loud & Incredibly Close (2010)

Genre: Drama. Met Thomas Horn, Tom Hanks, Sandra Bullock, Viola Davis, John Goodman

De negenjarige Oskar Schell worstelt met de dood van zijn vader, die omkwam bij de aanslag op de Twin Towers. Op een dag vindt Oskar per toeval een sleutel in een vaas die van zijn vader is geweest. Oskar is nieuwsgierig naar de achtergrond van de sleutel en het briefje waarop het woord ‘Black’ geschreven staat en begint een zoektocht door New York. Tijdens deze reis ontmoet hij een bonte stoet van mensen die allemaal op hun eigen manier proberen te overleven.

EL&IC

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnen de nieuwste kijktips in je timeline.

Donderdag 2 februari

20:30 NET5 – Twelve Years A Slave  (2001)

Genre: Biografie. Met Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Paul Dano

De VS, 1841. Solomon Northup, een Afro-Amerikaanse violist en timmerman, woont als een vrij man met zijn gezin in New York. Op een dag wordt hij benaderd door twee blanke mannen om een paar weken te gaan musiceren bij een reizend circus in Washington. De goedbetaalde klus blijkt echter een valstrik. Solomon wordt ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden.

Deze winnaar van de Oscar voor Beste Film in 2014 is een must see.

12

22:00 FOX – Margin Call (2011)

Genre: Drama. Met Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Zachary Quinto, Penn Badgley

Ondanks grote risico’s en vele waarschuwingen verkoopt een grote verzekeringsbank riskante investeringspakketten. Op een late avond ontdekken twee jonge medewerkers dat de bank geen marge meer heeft om eventuele verliezen te kunnen compenseren en dat het bedrijf afstevent op een grote ramp. Omdat heel Wall Street deze foute investeringen probeert te dumpen, staat de markt op het punt van instorten.

23:15 NET5 – American History X (1998)

Genre: Drama. Met Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D’Angelo, Jennifer Lien, Avery Brooks

Derek Vinyard werpt zich op als leider van een groep neonazistische skinheads, nadat zijn vader tijdens het blussen van een brand in een door zwarten bevolkt drugspand werd vermoord. Derek pleegt een gruwelijke moord op een zwarte jongen en belandt in de gevangenis. Daar komt hij tot inkeer en nadat hij is vrijgelaten probeert hij zijn jongere broer Danny ook op het rechte pad te krijgen.

Nogal een intense film. Deze blijft voor altijd bij je. Niet kijken als je een zwakke maag hebt. 

Vrijdag 3 februari

22:55 NPO 2 – Turist (2014)

Genre: Drama. Met Johannes Kuhnke, Vincent Wettergren, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren, Kristofer Hivju

Een op het eerste gezicht perfect Zweeds gezinnetje trekt op vakantie naar de bergen. Tijdens de lunch in een restaurant worden ze overspoeld door een lawine, waardoor hun hele leven op z’n kop gezet wordt. Lichamelijk is er niemand gewond, maar de harmonie in het gezin wordt door het voorval grondig verstoord. Vooral de te wensen overlatende reactie van vader Tomas tijdens de noodlottige sneeuwramp werpt vragen op.

23:25 EÉN – Girl, Interrupted  (1999)

Genre: Drama. Met Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea DuVall, Brittany Murphy, Elisabeth Moss

Susanna is een jonge vrouw die eind jaren 60 na een zelfmoordpoging voor achttien maanden naar de psychiatrische inrichting Claymore wordt gestuurd. Volgens de dokter wijzen de verwarring en onzekerheid van Susanna op een persoonlijkheidsstoornis.

Zaterdag 4 februari

Zaterdagavond – Klassieker Avond. Forrest Gump en Silence of the Lambs zijn vanavond te zien om 21:15 op EÉN en 22:00 op VERONICA. Mocht je deze al 100 keer gezien hebben en zin hebben in wat anders, is Taxi Teheran ook een prima optie:

23:35 NPO 2 – Taxi Teheran (2014)

Genre: Documentairefilm. Met Jafar Panahi. 

Jafar Panahi rijdt als taxichauffeur door de levendige en kleurrijke straten van Teheran. Met een kleine camera op het dashboard filmt hij de openhartige passagiers terwijl hij hen interviewt. Het resultaat is een komische en aangrijpende schets van het dagelijkse leven in de Iraanse hoofdstad, waarmee de regisseur tevens de regels van censuur in zijn land aan de kaak stelt.

Zondag 5 februari

21:10 NET5 – The Help (2011)

Genre: Drama.  Met Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer, Jessica Chastain

Mississippi, de jaren 60. De blanke Eugenia ‘Skeeter’ Phelan heeft een aantal jaren in New York gestudeerd en keert nu terug naar huis. Skeeter wil schrijfster worden en neemt het controversiële besluit een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven als huishoudster bij blanke families hebben gewerkt. Haar plan zorgt voor heel wat ophef bij de bevolking van het kleine stadje. Schoorvoetend onthullen enkele vrouwen hoe ze gebukt gaan onder het racisme van hun bazinnen.

Met Emma Stone. We love Emma Stone… Lees ook het interview dat Jill met haar had.

Photo by Dale Robinette - © DreamWorks II Distribution Co., LLC. All Rights Reserved.2

Foto boven artikel: The Help (2011). Foto: Dale Robinette – © DreamWorks II Distribution Co., LLC. All Rights Reserved.4

Bron: tvgids.tv

Lees verder