De GiF-tvgids van week 21: Wat je niet mag missen

Deze week worden we heel erg verwend. Veel zon en heerlijk zomers weer, maar ook een lijst aan mooie en okay films die op televisie te zien zijn. Hieronder onze selectie van deze week:

Maandag 22 mei

20.30 Veronica – Hobbit: An unexpected journey (2012)

Genre: Avonturenfilm. Met o.a Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, James Nesbitt, Ken Scott

Samen met tovenaar Gandalf en dertien dwergen, geleid door Thorin Oakenshield, begint Bilbo Baggins aan een epische missie naar de Lonely Mountain. Ze moeten het goud van het verloren dwergkoninkrijk Erebor terugwinnen van de draak Smaug. De tocht voert hen door woeste landschappen en verraderlijke gebieden vol kwaadaardige wezens. Onderweg ontdekt de schuchtere Bilbo dat hij slimmer en moediger is dan hij ooit had vermoed. Hij ontmoet Gollem, een personage dat zijn leven voor altijd zal veranderen en komt in het bezit van een magische ring die het lot van Midden-Aarde zal bepalen.

Woensdag 24 mei

20.30 Veronica – Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. (2003)

Genre: Avonturenfilm. Met o.a Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport

Jack Sparrow, een beruchte piraat, werd verraden door zijn eerste stuurman Barbossa, die ervandoor is met zijn schip The Black Pearl. Barbossa wil een oude vloek die op hem en zijn bemanning rust, verbreken met het bloed van gouverneursdochter Elizabeth. Hij valt de stad Port Royal aan en ontvoert het meisje. Will Turner, die verliefd is op Elizabeth, vraagt Jack hem te helpen om haar te bevrijden.

Je dag afsluiten met Johnny en Orlando. Het kan erger! En dan kun je meteen door om deel 5 te zien. Die draait vanaf 25 mei in de bioscoop.

 

Donderdag 25 mei

06.55 RTL 4 – The Hours (2002)

Genre: Drama. Met o.a Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Stephen Dillane, Miranda Richardson

Het leven van drie vrouwen, op drie plaatsen en in drie verschillende periodes, is nauw met elkaar verbonden door één boek: Mrs. Dalloway.
Engeland, 1923. Virginia Woolf worstelt met haar gezondheid, haar geaardheid en haar nieuwe roman, Mrs. Dalloway.
Los Angeles, 1951. De hoogzwangere Laura Brown wil een feestje voorbereiden voor de verjaardag van haar echtgenoot, maar kan zich niet losmaken van haar lectuur van Mrs. Dalloway en van haar twijfels over de zin van haar leven.
New York, 2001. Clarissa Vaughn zorgt voor een vriend van haar, een schrijver die aan aids lijdt.

Voor de vroege vogels onder ons… Maar wel een absolute aanrader. Nicole Kidman won een Oscar voor haar rol in deze film.

Vrijdag 26 mei

22.15 Canvas – De rouille et d’os (2012)

Genre: drama. Met o.a Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure, Céline Sallette

De 25-jarige Ali woont in Noord-Frankrijk en heeft geen geld, maar wel een vijfjarig zoontje waar hij voor moet zorgen. Hij trekt in bij zijn zus in Antibes en neemt enkele kleine jobs aan als nachtbewaker of buitenwipper. In een nachtclub ontmoet hij de bloedmooie Stéphanie. Ze heeft een ongelooflijk beroep: orka-trainster in het plaatselijke waterpark. Nadat een show met orka’s op een drama uitdraait, brengt een nachtelijk telefoontje haar en Ali bij elkaar. Er ontstaat een speciale relatie tussen hen, sensueel en met bijzondere spelregels.

22.55 NPO 2 – Inside Llewyn Davis (2013)

Genre: drama. Met o. a Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, Garrett Hedlund, John Goodman

New York, begin jaren 60. Folkmuzikant Llewyn Davis staat op een kruispunt in zijn leven. Hij wil het maken als muzikant, maar de weg naar de roem ligt bezaaid met obstakels, waarvan een aantal van eigen makelij. Hij overleeft met de hulp van vrienden en vreemden en neemt links en rechts tijdelijke jobs aan. Llewyn droomt van een auditie bij de legendarische Bud Grossman. Met zijn gitaar in de hand reist hij hartje winter naar Chicago in een ultieme poging om Grossmans aandacht te trekken.

Zaterdag 27 mei

22.35 Canvas – Detachment (2011)

Genre: Drama. Met o.a Adrien Brody, Christina Hendricks, Marcia Harden, James Caan, Lucy Liu

In de korte tijd die hij met zijn leerlingen heeft, probeert Henry Barthes hen iets bij te brengen. Zo ook op de probleemschool in een buitenwijk van New York waar hij een tijdelijke positie aangeboden heeft gekregen. Hoewel hij zijn collega’s en scholieren steeds op afstand heeft weten te houden, wordt zijn geïsoleerde leven dit keer volledig overhoop gehaald.

21.25 Een – A good year (2006)

Genre: Romantische komedie. Met o.a Marion Cotillard, Russell Crowe, Freddie Highmore, Albert Finney, Archie Panjabi

De geslepen bankier Max Skinner uit Londen erft van zijn oom Henry een kasteel en een wijngaard in de Provence. In zijn jeugd bracht hij er heel wat zomers door, maar Henry had hij in geen jaren gehoord of gezien. Max wil het landgoed verkopen, maar wanneer in Londen zijn financiële cowboypraktijken onder vuur komen te liggen, besluit hij een tijdje in Zuid-Frankrijk te blijven. Terwijl hij terugblikt op de zomers die hij er als kind doorbracht, krijgt hij bezoek van de zelfzekere twintiger Christie Roberts.

De GiF-tvgids van week 21
Russell Crowe en Marion Cotillard in A Good Year (2006)

Zondag 28 mei

09.00 NPO 3 – Code M (2015)

Genre: Familiefilm. Met o.a Nina Wyss, Joes Brauers, Senna Borsato, Hannah van Lunteren

Als de opa van Isabel na een ongeluk in het ziekenhuis belandt, ontdekt ze in zijn auto een eeuwenoude brief. Deze lijkt te leiden naar het zwaard van de beroemde musketier D’Artagnan. Samen met haar neefje Rik en nieuwe vriend Jules moet Isabel een code ontrafelen om het zwaard te vinden. Maar zij blijkt niet de enige te zijn die het kostbare object in handen wil krijgen.

20.00 SBS9 – Flipped (2010)

Genre: Romantische drama. Met o.a Madeline Carroll, Callan McAuliffe, Rebecca De Mornay, Anthony Edwards, Aidan Quinn

1957. Bryce Loski is net met zijn familie in een nieuwe buurt gaan wonen. Hij wordt meteen aangesproken door zijn zevenjarig buurmeisje Juli Baker. Zij is meteen weg van zijn blauwe ogen. Bryce vindt Juli maar een vreemd meisje en is niet echt geïnteresseerd in haar. De crush van Juli blijft duren tot de middelbare school. Wanneer Juli niet langer interesse toont, blijkt Bryce opeens wel geïnteresseerd te zijn.

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Julianne Moore in The Hours (2002) © 2002 – Paramount Pictures – All Rights Reserved

Lees verder