De GiF-tvgids van week 23: <i> wat je deze week niet mag missen.</i>

De GiF-tvgids van week 23: wat je deze week niet mag missen.

Deze week zijn er veel goede films op televisie. Van een musical tot aan thrillers, voor ieder wat wils. Dus mochten er avonden zijn dat het te koud is om op het terras of in de tuin te zitten, dan heb je deze week keuze uit de volgende films:

Maandag 5 juni

20.30 NET5 – Mama Mia (2008)

Genre: Musical. Met o.a. Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Julie Walters, Rachel McDowall

Donna is een zelfstandige vrouw die in haar eentje een hotel runt op het Griekse eiland Kalokairi. Daar bereidt ze het huwelijksfeest van haar dochter Sophie voor. Donna heeft haar dochter nooit veel verteld over haar vader, maar Sophie wil door hem worden weggegeven op haar trouwdag. Wanneer ze stiekem in het dagboek van haar moeder leest, ontdekt Sophie dat ze drie mogelijke vaders heeft. Ze is er van overtuigd dat ze haar vader zal herkennen als ze hem ziet en dus nodigt ze de drie mannen uit voor haar trouwfeest. Haar moeder en haar verloofde Sky laat ze in het ongewisse.

Lees ook: Meryl Streep: ‘Heerlijk als ik geen glamourpoes hoef te zijn.’

De week beginnen met deze heerlijke feel good film. 

20.30 RTL 8 – Shutter Island (2010)

Genre: thriller. Met o.a. Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow, Michelle Williams

U.S. Marshal Teddy Daniels moet in 1954 samen met zijn partner Chuck Aule de mysterieuze verdwijning van een gevangene uit een instelling voor geesteszieke criminelen onderzoeken. De moordenares is ontsnapt uit het psychiatrisch instituut op Shutter Island en men vermoedt dat zij zich nog ergens op het eiland schuilhoudt. Tijdens zijn zoektocht stuit Teddy op een sinister web van misleiding en intriges. Hij bijt zich in de zaak vast en ontrafelt zo steeds meer geheimen over het eiland, zijn partner en zichzelf. Niets is meer wat het lijkt.

Misschien ook interessant: Tentoonstelling Martin Scorsese in EYE filmmuseum

Een klassieker van Martin Scorsese. En Leonardo DiCaprio..

Dinsdag 6 juni

20.30 Veronica – Robin Hood (2010)

Genre: Avonturenfilm. Met o.a. Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong.

De ervaren boogschutter Robin Longstride treedt in dienst bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen.
Daar valt hij voor de weduwe Lady Marion, die de identiteit en de motieven van de kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Marion te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om gerechtigheid te doen zegevieren.

De GiF-tv-gids van week 22
Russell Crowe en Cate Blanchett in Robin Hood (2010) Photo by Photo Credit: David Appleby – © 2010 Universal Studios

Woensdag 7 juni

20.30 SBS 9 – The Invasion (2007)

Genre: SF-thriller. Met o.a. Nicole Kidman, Daniel Craig, Veronica Cartwright, Susan Floyd, Jeffrey Wright

Een mysterieuze crash van een Space Shuttle leidt tot de uitbraak van een gevaarlijk buitenaards virus. Alle personen die ermee in contact komen, veranderen op onverklaarbare wijze in gevoelloze wezens.
Psychiater Carol Bennell en haar collega Ben Driscoll komen achter de schokkende waarheid van de groeiende buitenaardse epidemie: de slachtoffers worden in hun slaap overvallen. Carols enige hoop is dat ze lang genoeg wakker kan blijven om haar zoon te vinden, want die bezit mogelijk de sleutel voor het stoppen van de invasie.

23.10 Veronica – Sleepy Hollow (1999)

Genre: horror. Met o.a. Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon, Casper Van Dien

New England, 1799. In het stadje Sleepy Hollow wordt een aantal onthoofde lijken gevonden. De inwoners zijn ervan overtuigd dat een ‘ruiter zonder hoofd’, die door de bossen van Sleepy Hollow zou spoken, de moorden op zijn geweten heeft. Agent Ichabod Crane uit New York, die zweert bij een wetenschappelijke benadering van het politiewerk, wordt naar het plaatsje gestuurd om de zaak op te lossen.

Vrijdag 9 juni

20.35 SBS9 – Dolores Claiborne (1995)

Genre: thriller. Met o.a. Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh, Judy Parfitt, Christopher Plummer, David Strathairn

Huishoudster Dolores wordt beschuldigd van de moord op haar vervelende en veeleisende werkgeefster, bij wie ze jarenlang in dienst was. Door deze gebeurtenis wordt ook de dood van haar man, twintig jaar geleden, weer opgerakeld en rechercheur John Macky is vastbesloten Dolores dit keer wel voor moord achter slot en grendel te krijgen. Haar dochter Selena, een succesvolle journaliste in New York, keert voor de zaak terug naar haar geboorteplaats in het kille Maine, waar ze opnieuw met haar eigen jeugd geconfronteerd wordt.

21.15 Canvas – Dead man walking (1995)

Genre: Misdaaddrama. Met o.a. Sean Penn, Susan Sarandon, Robert Prosky, Raymond J. Barry, Celia Weston

Zuster Helen Prejean bekommert zich om het lot van de ter dood veroordeelde Matthew Poncelet. Zes jaar geleden is hij samen met zijn vriend veroordeeld voor de moord en verkrachting van twee tieners. De zuster schrijft brieven naar de gevangene om hem een hart onder de riem te steken, maar op uitdrukkelijke vraag van Poncelet besluit ze hem ook te ontmoeten. Het eerste contact verloopt erg moeizaam.

Zaterdag 10 juni

15.35 NPO3 – Pietje Bell: De bende van de Zwarte Hand.  (2002)

Genre: Familiefilm. Met o.a. Quinten Schram, Angela Groothuizen, Felix Strategier, Rick Engelkes, Frensch de Groot

Pietje Bell zet met zijn dwaze avonturen steeds weer de stad op stelten. Sommige spreken er schande van, anderen vinden hem een echte held. Pietje vindt een baan als krantenjongen en zet zelf een circusvoorstelling op poten. Per toeval komt hij een echte dievenbende op het spoor.

21.15 Een – Cast Away (2000)

Genre: avonturenfilm. Met o.a. Tom Hanks, Helen Hunt, Leonid Citer, David Allen Brooks, Peter von Berg

Chuck Noland werkt als manager bij koeriersbedrijf FedEx. Zijn hectische leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij na een vliegtuigcrash aanspoelt op een onbewoond eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat Chuck dood is, bedenkt hij manieren om te overleven. Na enkele jaren op het eiland vast te hebben gezeten, besluit Chuck een vlot te bouwen en de oversteek naar huis te wagen.

Zondag 11 juni

20.00 Net 5 – Gran Torino (2008)

Genre: misdaaddrama. Met o.a. Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Vang, Ahney Her, Brian Haley

Walt Kowalski is een verbitterde veteraan van de Koreaanse oorlog, die vasthoudt aan zijn ouderwetse, racistische principes. Sinds de dood van zijn vrouw is zijn enige liefde zijn oude Ford Gran Torino. Wanneer zijn Aziatische buurjongen de wagen probeert te stelen onder druk van een lokale bende, besluit Walt hem opnieuw op het rechte pad te helpen.

Clint Eastwood is ook de regisseur van deze film. 

22.15 Net 5 – Mystic River (2003)

Genre: misdaaddrama. Met o.a. Kevin Bacon, Sean Penn, Tim Robbins, Laura Linney, Laurence Fishburne

Jeugdvrienden Jimmy, Dave en Sean groeiden samen op in een ruige buurt van de stad Boston. Hun vriendschap werd echter bruut verstoord toen Dave op een kwade dag werd gekidnapt. Deze gebeurtenis dreef de drie uit elkaar. Wanneer vele jaren later de dochter van Jimmy wordt vermoord, brengt dit de mannen opnieuw bij elkaar. Sean is inmiddels rechercheur en wordt op de zaak gezet. Ex-gevangene Jimmy zint op wraak, maar de hoofdverdachte blijkt niemand minder te zijn dan Dave.

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Meryl Streep en Amanda Seyfried in Mamma Mia! © 2008 – Universal Pictures

Lees verder