De GiF-tvgids van week 24: <i> de leukste films die je niet mag missen </i>
De GiF-tvgids van week 24

De GiF-tvgids van week 24: de leukste films die je niet mag missen

Stiekem is het niet zo erg dat het deze week ’s avonds wat kouder is. Er zijn deze week ontzettend veel klassiekers op tv.  Niet allemaal even goed, maar sommigen moet je gewoon gezien hebben. Girls in Film zet de leukste films op een rij:

Maandag 12 juni

20.30 RTL7 – The Karate Kid (1984)

Genre: actiefilm. Met o.a. Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Martin Kove, Randee Heller

Daniel verhuist samen met zijn moeder naar Los Angeles en merkt dat het moeilijk is om nieuwe vrienden te maken. Hij wordt verliefd op een meisje en wanneer zij door een lokale jeugdbende wordt bedreigd, komt Daniel voor haar op. Zo wordt hij nu het doelwit van pesterijen, uitgevoerd door de Cobra’s, een stel fanatieke karatestudenten. Om de confrontatie aan te gaan met de Cobra’s vraagt Daniel klusjesman Miyagi, die een meester is in oosterse gevechtssporten, om hem karatelessen te geven. Daniel blijkt over een ongekend talent te beschikken en schrijft zich in voor een kampioenschap waarin hij de kans krijgt zijn vijanden eindelijk uit te schakelen.

Jeugdsentiment! En als je hem niet gezien hebt, it’s a classic.

 

20.35 Net5 – Sister Act (1992)

Genre: komedie. Met o.a. Whoopi Goldberg, Harvey Keitel, Maggie Smith, Kathy Najimy, Wendy Makkena

Cabaretzangeres Deloris is er op een dag getuige van hoe haar maffiavriendje Vince LaRocca een moord pleegt. Ze slaat noodgedwongen op de vlucht en neemt haar intrek in een nonnenklooster gelegen in een gore achterbuurt van de stad. Onder het waakzame oog van moeder overste is verveling troef in het dagelijkse nonnenleven. Daar komt echter gauw verandering in wanneer Deloris – die nu als “Zuster Mary Clarence” door het leven gaat – aangesteld wordt als nieuwe dirigent van het nonnenkoor. Dankzij Deloris’ muzikale impulsen komt het koor stilaan maar zeker weer tot leven en blijft ook de buitenwereld niet onverschillig voor de nieuwe tendens binnen het klooster.

Misschien ook interessant: Spotify Playlist: ‘Hey sister, go sister, soul sister’- Sister Act Playlist

Dinsdag 13 juni

 

22.45 NET5 – Nights in Rodanthe (2008)

Genre: romantisch drama. Met o.a. Diane Lane, Richard Gere, Viola Davis, Christopher Meloni, Becky Ann Baker

Om haar leven weer op orde te krijgen, trekt Adrienne zich terug in het kustplaatsje Rodanthe, waar ze een weekend lang op een klein hotel past. Adrienne heeft rust nodig, ver weg van haar opstandige tienerdochter en haar onberekenbare echtgenoot die graag wil dat ze hem terugneemt. Met een zware storm op komst arriveert de enige hotelgast. Dokter Paul Flanner is naar Rodanthe gekomen vanwege zijn eigen persoonlijke problemen. De twee zoeken gezelschap bij elkaar en beleven een romance die de rest van hun leven zal beïnvloeden.

Lekker zwijmelen op dinsdag…

De GiF-tvgids van week 24
Diane Lane en Richard Gere in Nights in Rodanthe © 2008 Warner Bros. Pictures. All rights reserved.

Vrijdag 16 juni

21.15 Canvas – Wild Tales (2014)

Genre: komedie. Met o.a. Darío Grandinetti, María Marull, Erica Rivas, Ricardo Darín, Rita Cortese. 

Wat is er nodig om iemand te laten flippen en de meest wraakzuchtige fantasieën naar de oppervlakte te laten komen? Een overspelige echtgenoot? Een weggesleepte auto? Een geval van verkeersagressie? In deze film zien we hoe bij alledaagse mensen – kwetsbaar in een cultuur van corruptie, economische en sociale ongelijkheid en onrechtvaardigheid – langzaam alle stoppen doorslaan wanneer ze worden gedwarsboomd in hun bestaan.

Deze film was genomineerd voor de Oscar – Best Foreign Language Film of the Year in 2015. 

21.50 NPO3 – The place beyond the pines (2012)

Genre: drama. Met o.a. Ryan Gosling, Eva Mendes, Bradley Cooper, Ray Liotta.

Professioneel motorracer Luke ontdekt dat zijn ex-vriendin, met wie hij al een jaar geen contact meer heeft, bevallen is van hun zoon. Hij besluit banken te beroven om zijn kind financieel te kunnen ondersteunen. Een gewelddadige confrontatie met een jonge politieagent heeft echter verstrekkende gevolgen.

Ryan Gosling EN Bradley Cooper.. Zegt genoeg.

Lees ook: 5 Ryan Gosling films die je moet zien

Zaterdag 17 juni

21.15 EEN – Billy Elliot (2000)

Genre: drama. Met o.a. Jamie Bell, Julie Walters, Gary Lewis, Jamie Draven, Jean Heywood.

1984. De elfjarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in het noordoosten van Engeland. Zijn moeder is onlangs overleden en hij moet vaak op zijn demente oma passen. Zijn vader en oudere broer Tony zijn allebei mijnwerkers maar zitten thuis omdat ze staken. Billy krijgt iedere week wat geld voor zijn bokslessen. Hij vindt het boksen echter helemaal niet leuk en bakt er niets van. Wanneer Billy weer eens moet nablijven voor extra bokslessen, ziet hij de balletklas van mevrouw Wilkinson trainen.

Deze film is gewoon fantastisch!

22.25 Canvas – We Need To Talk About Kevin (2011)

Genre: drama. Met o.a. Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller, Alex Manette, Jasper Newell

De film vertelt het verhaal van Eva, Franklin en hun zoon Kevin, die twee dagen voor zijn zestiende verjaardag een vreselijke daad begaat. Nadien worstelt zijn moeder Eva met haar eigen verdriet en schuldgevoelens. Ze wordt geconfronteerd met het ultieme taboe: hield ze wel van haar zoon? En aan hoeveel van wat Kevin gedaan heeft, heeft zij schuld?

23.10 NPO3 – Cloud Atlas (2012)

Genre: SF-drama. Met o.a. Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving

Zes verhalen uit verschillende tijden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en laten zien hoe acties uit het verleden grote gevolgen kunnen hebben voor de toekomst. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt. Het is een episch verhaal van menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander door middel van het verleden, het heden en de toekomst.

00.35 RTL8 – Revolutionary Road (2008)

Genre: drama. Met o.a. Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Michael Shannon, Ryan Simpkins, Kathy Bates

Amerika, eind jaren 50. Frank en April Wheeler zijn een jong en veelbelovend stel. Ze wonen met hun kinderen in een fraaie buitenwijk in Connecticut maar gelukkig zijn ze niet. Ze zijn allebei teleurgesteld in hoe hun leven gelopen is. In een laatste poging om aan hun gezapige burgerbestaan te ontsnappen, plannen ze een verhuis naar Frankrijk.

Een van onze favorieten. 

Lees ook: Leonardo DiCaprio; een leven op het witte doek.

Zondag 18 juni

20.00 NET5 – The Shawshank Redemption (1994)

Genre: drama. Met o.a. Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Larry Brandenburg.

Bankier Andy Dufresne wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar wordt desondanks veroordeeld tot tweemaal levenslang. Na het vonnis verdwijnt Dufresne achter de tralies van de Shawshank-gevangenis, waar de streng religieuze gevangenisdirecteur Warden Norton de plak zwaait. Dufresne krijgt het er zwaar te verduren, maar houdt zich sterk. Daardoor komt hij in de gunst van zijn gerespecteerde medegevangene Red, die al twintig jaar vastzit. Red heeft zich neergelegd bij zijn lot, maar Dufresne gebruikt zijn kennis en kunde om de levensomstandigheden in de gevangenis te verbeteren. Zo bouwt hij de gevangenisbibliotheek uit en krijgt hij speciale privileges als hij de bewakers helpt met hun belastingaangifte. Het ziet ernaar uit dat hij de rest van zijn dagen in Shawshank zal slijten. Of toch niet?

Het weekend afsluiten met deze waanzinnig mooie film. Wel tissues bij de hand houden. Wij houden het namelijk nooit droog bij deze film. 

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Morgan Freeman en Tim Robbins in The Shawshank Redemption © 1994 Castle Rock Entertainment.

Lees verder