De GiF tv-gids van week 27: <i>deze week op televisie</i>

De GiF tv-gids van week 27: deze week op televisie

In deze laatste week voordat Midden Nederland vakantie krijgt, is er genoeg te zien op tv. Van drama tot aan romantische komedie. Van Nederlandse films tot films over de twee grootheden in de fashion. Je zult moeten kiezen. Wij maakten alvast een eerste selectie voor je::

Maandag 3 juli

20.30 NPO3 – Valentino (2013)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Remy van Heugten. Met o.a. Elise Schaap, Najib Amhali, Yolanthe Sneijder-Cabau, Derek De Lint, Johnny De Mol.

De 39-jarige Dino Valentino is een succesvolle Italiaanse autoverkoper en heeft een relatie met Monique, de dochter van zijn baas. Hij staat op het punt promotie te maken en met zijn grote liefde te trouwen. Maar Valentino heeft een probleem: hij is namelijk geen Italiaan. Als zijn vader een hartaanval krijgt, doet hij een emotioneel beroep op zijn zoon. Valentino stemt in, maar al snel dreigt zijn promotie tot directeur hierdoor volledig in het water te vallen. En erger nog: door alle smoezen begint Monique te twijfelen aan zijn liefde. Om de vrouw van zijn dromen te behouden, zal Valentino zijn Italiaanse masker af moeten zetten. Is er nog een weg terug voor Dino Valentino? Si? No? Aiuto!

Met een Nederlandse sterrencast. Lekker op de maandagavond. 

 

Dinsdag 4 juli

20.30 NET5 – 10 Things I Hate About You (1999)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Gil Junger. Met o.a. Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Larisa Oleynik, David Krumholtz. 

Bianca heeft een oogje op Joey, maar haar ouders verbieden haar een vriendje te hebben zolang haar oudere zus, de rebelse Kat, geen relatie heeft. Kat heeft echter een rotkarakter en heeft totaal geen interesse in jongens. Bianca en Joey besluiten Kat te koppelen aan Patrick Verona, die pas in het stadje is komen wonen. Ze hopen dat hij mysterieus genoeg is om Kat te behagen.

Misschien ook interessant: Tranen in je ogen bij I Am Heath Ledger #trailertip

Een klassieker uit de jaren 90.

Woensdag 5 juli

22.35 Canvas – One Flew Over The Cuckoo’s Nest (1975)

Genre: drama. Regisseur: Milos Forman. Met o.a. Jack Nicholson, Louise Fletcher, William Redfield, Michael Berryman, Peter Brocco. 

Omdat hij een relatie had met een vijftienjarig meisje wordt Randle Patrick McMurphy veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hij probeert te ontsnappen aan het gevangeniswerk door zich voor te doen als geesteszieke. Dat heeft echter een averechts effect, want hij wordt naar een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd. Toch voelt hij zich er vrij snel thuis. Rebels en vitaal als hij is, probeert hij het leven voor de andere pati?nten wat op te vrolijken. Zijn frisse kijk zorgt zelfs voor vooruitgang bij enkele van hen. Maar het botst met de autoritaire verpleegster Ratched, die het ziekenhuis met ijzeren hand leidt.

Een absolute klassieker die maar liefst vijf Oscars won.

Donderdag 6 juli

20.30 NPO3 – Alleen Maar Nette Mensen (2012)

Genre: komedie. Regisseur: Lodewijk Crijns. Met o.a. Geza Weisz, Imanuelle Grives, Jeroen Krabbe, Annet Malherbe, Maurits Delschot. 

David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak voor Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een geweldige ghetto queen met grote borsten en dikke billen. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen.

Lees ook: Imanuelle Grives: ‘ik vind het leuk om grenzen op te zoeken.’

 

Vrijdag 7 juli

22.25 Canvas – Me And You And Everyone We Know (2005)

Genre: tragikomedie. Regisseur: Miranda July. Met o.a. Miranda July, John Hawkes, Brandon Ratcliff, Brad William Henke, Jordan Potter. 

Christine Jesperson is een eenzame performance-kunstenares die bijverdient als taxichauffeur voor oudere mensen. Ze gebruikt haar artistieke visies om de dingen en mensen naar wie ze verlangt dichterbij te brengen. Richard Swersey, een pas gescheiden schoenenverkoper die zijn twee zoontjes probeert op te voeden, hoopt stilletjes dat er fantastische dingen gaan gebeuren. Maar wanneer Christine toenadering zoekt, raakt hij in paniek. Richards zevenjarige zoon Robby heeft ondertussen een pikante internetrelatie met een onbekende vrouw en zijn veertienjarige broer Peter laat zich als proefkonijn gebruiken door twee oversekste pubermeisjes.

23.20 NPO3 – Blue Jasmine (2013)

Genre: tragikomedie. Regisseur: Woody Allen. Met o.a. Cate Blanchett, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Sally Hawkins, Daniel Jenks. 

Jasmine is een snobistische miljonairsvrouw uit New York. Werken heeft ze nog nooit moeten doen, want haar man Hal, een succesvol zakenman, heeft haar al die tijd verschrikkelijk verwend.
Aan dit alles komt plots een eind wanneer Hal er met een veel jongere vrouw vandoor gaat. Jasmine wordt gedwongen in te trekken bij haar nuchtere, bescheiden zus Ginger in San Francisco.
Ginger doet haar best om Jasmine te helpen haar leven weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Cate Blanchett won een Oscar voor haar hoofdrol in de film. Bekijk hier de trailer. 

 

Zaterdag 8 juli

20.00 NPO3 – Toscaanse Bruiloft (2014)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Johan Nijenhuis. Met o.a. Sophie van Oers, Jan Kooijman, Simone Kleinsma, Ernst Daniel Smid, Lieke van Lexmond, Carolien Karthaus-Spoor. 

In een klassieke villa in het zonovergoten Toscane in Italië runt Sanne samen met haar vader en stiefmoeder de trouwlocatie Casa Matrimonio. Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Villa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag.

Lees ook: De filmfavorieten van Carolien Karthaus-Spoor

Mocht je naar Italië op vakantie gaan: met deze film kom je al helemaal in Italiaanse sferen. 

23.15 NPO2 – Coco avant Chanel (2009)

Genre: biografie. Regisseur: Anne Fontain. Met o.a. Audrey Tautou, Benoit Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos.

Op het platteland van Frankrijk wordt het jonge meisje Gabrielle Chanel samen met haar zus achtergelaten in een weeshuis. Jaren wachten ze daar op hun vader, die echter nooit meer terugkeert.
Wanneer ze volwassen zijn gaan ze naar Parijs, waar ze zingen in kroegen en werk vinden als kleermaaksters. Gabrielle vindt bescherming in de armen van de elitaire Etienne Balsan en verandert in ‘Coco’, zijn minnares en metgezel. Vastbesloten om een onafhankelijk leven te leiden, start Coco haar eigen kledingzaak, waarbij ze ingaat tegen alle gangbare modeconventies.

Voor de fashionista’s onder ons. Deze film was genomineerd voor 1 Oscar in de categorie: ‘Best Achievement in Costume Design’

De GiF tv-gids van week 27
Audrey Tautou in Coco avant Chanel (2009)

Zondag 9 juli

20.25 Een – Tot altijd (2012)

Genre: drama. Regisseur: Nic Balthazar. Met o.a. Koen de Graeve, Geert Van Rampelberg, Lotte Pinoy, Michel van Dousselaere, Eva van der Gucht. 

We leren vier vrienden kennen in de jaren 80 als geëngageerde jonge twintigers, tijdens de strijd tegen de kernraketten aan de luchtmachtbasis van Florennes. Thomas en Mario zijn beste maten voor het leven, ook al voelen ze zich allebei even sterk aangetrokken tot Lynn, een heerlijk zotte doos en aantrekkelijke dame.
Speck is de mascotte van het viertal. Thomas wordt dokter, Speck filosoof, Lynn verdwijnt uit het oog, en Mario blijft de strijdlustige man met een grote mond en theatrale plannen voor een beloftevolle carrière in de politiek. We zien hem trouwen, een zoon krijgen en scheiden. Enkele jaren later wordt Mario gediagnosticeerd met MS.

Een mooie film om het weekend mee af te sluiten. 

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Lieke van Lexmond, Diederik Ebbinge, Jan Kooijman, and Sophie van Oers in Toscaanse bruiloft (2014)

Lees verder