De GiF-tvgids van week 9
GiF tv-gids week 9

De GiF-tvgids van week 9

We zijn nog beetje aan het bijkomen van de Oscars. Wat een bizarre show. Wat een prachtige winnaars! Het Oscargeweld is voorbij. Dat betekent dat de Oscarwinnaars ook weer weg zijn uit de tvgids. Desondanks valt er toch genoeg leuks te zien op tv. Onze wekelijkse selectie:

Maandag 27 februari

20:30 NET5 – Unbroken (2014)

Genre: Drama. Met Jack O’Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Finn Wittrock, Jai Courtney

Op de Olympische Spelen van 1936 zet Louis Zamperini een opmerkelijke prestatie neer. Tijdens een bombardementsmissie op Japanse doelen zeven jaar later, slaagt hij er maar net in uit zijn neerstortende vliegtuig te geraken. Slechts twee van de drie opvarenden van zijn reddingsvlot overleven de 47 dagen op zee. Wanneer ze eindelijk land bereiken wacht hen daar niet de redding, maar het Japanse leger. Hun periode van ontbering blijkt verder weg dan ooit.

Deze film is geregisseerd door Angelina Jolie! #powervrouw

22:40 Veronica – Taken (2008)

Genre: Actiethriller. Met Liam Neeson, Famke Janssen

Voormalig CIA-agent Bryan Mills is gescheiden van Lenore met wie hij samen tienerdochter Kim heeft. Als na lang zeuren Kim op reis mag naar Europa staat Bryan erop dat zijn dochter hem regelmatig op de hoogte houdt. De eerste avond in Parijs belt Kim haar vader en ziet ze tijdens hun gesprek dat haar vriendin in een andere kamer ontvoerd wordt. Ook Kim moet eraan geloven en wordt gekidnapt. Bryan komt meteen in actie en schuwt geen enkel middel om zijn dochter te redden uit de klauwen van een bende Oost-Europese criminelen in de vrouwenhandel.

Film met ‘onze eigen’ Famke Janssen. 

Dinsdag 28 februari

20.30 RTL7 – De Marathon (2012)

Genre: Komedie. Met Stefan de Walle, Martin van Waardenberg, Marcel Hensema, Frank Lammers

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken al jaren samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt via collega Youssoef op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de vrienden staat er met de voorbereidingen op deze loop der lopen echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish.

Woensdag 1 maart

20:30 RTL7 – Top Gun (1986)

Genre: Actiefilm. Met Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards, Tom Skerritt

Waaghals Pete ‘Maverick’ Mitchell wordt samen met zijn vriend Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde opleiding voor toppiloten. Tijdens een avondje uit ontmoet hij de knappe Charlie Blackwood.
Al snel blijkt dat zij een van de meest gerenommeerde vlieginstructeurs van Top Gun is en een relatie met haar lijkt onmogelijk. Tijdens zijn opleiding gaat Maverick de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman. Maar wanneer zijn vriend Goose tijdens een routineoefening verongelukt, vraagt Maverick zich af of het dit allemaal wel waard is.

GiF tv-gids week 9
Tom Cruise, Val Kilmer, Anthony Edwards, and Rick Rossovich in Top Gun © 1986 – Paramount Pictures

Alltime favorite van vrouwen van rond de veertig. 

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnen de nieuwste kijktips in je timeline.

Vrijdag 3 maart

23:25 EEN – All good things (2010)

Genre: Misdaaddrama. Met Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella, Lily Rabe, Philip Baker Hall

David, de erfgenaam van een vastgoedmagnaat, valt voor de charmes van studente Katie, een meisje uit een lagere sociale klasse. Ze zijn smoorverliefd en trouwen, ondanks de bezwaren die Davids vader heeft.
De relatie komt echter abrupt tot een einde wanneer Katie plotseling verdwijnt. Een detective neemt de schijnbaar hopeloze zaak op zich, die doorklinkt tot in de hoogste politieke regionen en de ondergang van de welgestelde familie lijkt te betekenen.

Waarom wij deze film aanraden? Ryan Gosling, do we need to say more…

Zaterdag 4 maart

21:15 EEN – Untouchables (2011)

Genre: Drama. Met François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Gregoire Oestermann

Philippe, een grotendeels verlamde aristocraat van middelbare leeftijd, is op zoek naar een nieuwe verzorger. Verschillende sollicitanten zijn de revue al gepasseerd wanneer Driss binnenstormt, een arme zwarte delinquent uit de Parijse buitenwijken. Driss wil de job helemaal niet, maar heeft een handtekening nodig als bewijs dat hij gesolliciteerd heeft zodat hij een uitkering kan aanvragen. Philippe ziet echter wel wat in hem en daagt Driss uit om als verzorger bij hem te komen inwonen.

Van deze film krijg je nooit genoeg. Feel good all over.

22:50 SBS9 – No Reservations (2007)

Genre: Romantische Komedie. Met Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, Jenny Wade

Chef-kok Kate is de baas in een chic restaurant in Manhattan. Ze staat bekend als een perfectionistische, harde vrouw. Wanneer ze na de dood van haar jongere zus de zorg over haar negenjarig nichtje Zoe krijgt en Nicholas Palmer, een nieuwe flamboyante souschef, in haar keuken aan de slag gaat, begint ze langzaam te ontdooien.

Hou je ook zo van films over eten?  Lees hier een lijst van de lekkerste films over eten. 

Zondag 5 maart

22:05 SBS9 – Calendar Girls (2003)

Genre: Tragikomedie. Met Helen Mirren, John Alderton, Julie Walters, Linda Bassett, Annette Crosbie

In een vredig dorpje in de Yorkshire Dales zijn vriendinnen Chris en Annie lid van het Women’s Institute, een vereniging voor religieuze, creatieve en ijverige huisvrouwen. Op hun wekelijkse bijeenkomst houden de dames van middelbare leeftijd zich bezig met het maken van jam, bloemen drogen, bakken en breien.
Wanneer Annies echtgenoot overlijdt aan leukemie, stelt Chris voor om een inzamelactie te houden voor het lokale ziekenhuis. De dames besluiten iets aparts te maken van hun jaarlijkse kalender.
In plaats van de traditionele foto’s van bloemen en landschappen, zal elke maand een van de vrouwen te zien zijn, en – achter de gebakjes, de bloemstukken en de jampotten – bovendien ook nog poedelnaakt.

22:10 NET5 – Goodfellas (1990)

Genre: Misdaadfilm. Met Robert De Niro, Joe Pesci, Ray Liotta, Lorraine Bracco, Paul Sorvino

De half-Ierse, half-Italiaanse Henry Hill groeit op in een verarmde buurt van Brooklyn en kijkt erg op naar de plaatselijke maffiosi en wint al snel de sympathie van bendeleider Paulie Cicero. Die gaat hem geleidelijk aan zelfs als zijn eigen zoon beschouwen en zo wordt Henry geïntroduceerd in de wereld van de misdaad.

GiF tv-gids week 9
Ray Liotta and Lorraine Bracco in Goodfellas © 1990 Warner Bros. Entertainment Inc.

It’s a classic…

Afbeelding boven artikel: Kirsten Dunst en Ryan Gosling in All Good Things © 2010 – Magnolia Pictures

Lees verder