#GiFkijkt: A Ghost Story en is in de war

Bij miljoenen mensen ‘spookt’ deze vraag door het hoofd: “Wat gebeurt er als we dood gaan? Ben ik helemaal weg of blijft mijn ziel nog bestaan?” Het antwoord daarop kan ik je niet geven, maar ik kan je wel vertellen over de film A Ghost Story. Een film die één van de mogelijkheden laat zien.

Het verhaal

Genre: Drama, Romantiek. | Regie: David Lowery | Cast: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr. e.a.

A Ghost Story is een overpeinzing van nalatenschap, verlies en de essentiële menselijke behoefte aan genegenheid en een betekenisvol leven. In de film zien we twee geliefden wonend in een huis waar ze samen een verleden in hebben opgebouwd. Wanneer de man (Casey Affleck) plotseling overlijdt en terugkomt als spook gekleed in een wit laken met geknipte ooggaten, ziet hij zijn vrouw (Rooney Mara) rouwen om zijn dood. Toch gaat het leven verder en verstrijkt de tijd. De man blijft altijd afwachtend in het huis ronddwalen, maar waarop wacht hij eigenlijk?

Puzzelstukjes vallen op zijn plaats

De recensies zijn in over het algemeen goed. Het einde van de film weet de trage start goed te maken en deze film bewijst ook weer dat muziek erg belangrijk is bij films.

“A Ghost Story is geschikt voor de geoefende filmkijker, iemand die geduld heeft en verder kijkt. En iemand die een goede soundtrack – ook buiten de bioscoopzaal – kan waarderen.”, aldus De Filmrecensent.

The Hollywood Reporter: “De film neemt je in de laatste scenes mee naar het koppel in het begin, wanneer ze leefden en gelukkig waren. Dit zorgt ervoor dat de puzzelstukjes op zijn plaats vallen en dat je op hetzelfde moment wegdrijft van de traditionele beelden van de geestenwereld. Dit is tegelijkertijd eng, maar ook geruststellend.”

Bron: A24

Wil jij op de hoogte blijven van #GiFkijkt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Toverbal

Deze film was voor mij echt bikkelen. Ik heb het eerste uur stiekem best verveeld naar het scherm zitten kijken. Vooral door erg lange scene waar je een kwartier zit te kijken naar de vrouw die een taart zit te eten. Normaal gesproken had ik de film nu al lang uitgezet. Maar tot mijn verassing veranderde de film in het laatste halfuur van een saaie, langdradige drama naar een inhoudelijke film.

Het einde van de film vond ik met de boodschap die hij met zich meedroeg erg mooi, maar ook wel apart. Net zoals de soundtrack. Hoewel dat ook persoonlijk is want op Youtube staan enorm veel enthousiaste reacties. Maar daarom blijft deze film een beetje een raadsel voor mij.

Ik weet nog niet zeker of de hele film goed is gemaakt door de laatste scenes, maar ik kan de film ook zeker niet slecht noemen. Als een echte toverbal heeft de film me in elk geval verrast. En is het alleen aan jou om te kijken of je het langdradig of fantastisch vindt.

Vanaf 16 november te zien in de bioscoop. De trailer bekijk je hier.

Bron afbeelding boven artikel: Universal Pictures

Lees verder