The Girl on the Train; de anti-held als held? #trailertip

The Girl on the Train; de anti-held als held? #trailertip

Wie het boek heeft gelezen, hoef ik deze tip waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Sinds de verfilming van de gelijknamige, spannende bestseller aangekondigd werd, heb ik halsreikend naar de release uitgekeken. Samen met de rest van de wereld, want de film was op ongeveer alle can’t-wait-to-see lijstjes van dit jaar te vinden. De trailer stelt in ieder geval alvast niet teleur!

Gluren tijdens dagelijkse treinreis

Emily Blunt is te zien in de hoofrol als Rachel Watson. Rachel is gescheiden en verdrinkt haar verdriet. Dat doen we allemaal wel eens, maar de meesten van ons trekken niet ’s ochtends vroeg al een fles Chardonnay open. Rachel wel dus. Iedere dag rijdt ze met de trein langs haar oude huis, nu bewoond door haar ex en zijn nieuwe gezin. Maar iedere rit gaat haar aandacht naar het huis iets verderop uit. Het stel dat hier woont is voor Rachel het voorbeeld van de perfecte relatie en naast wat ze iedere dag van ze waarneemt, fantaseert ze de rest erbij. Tot de dag dat ze de vrouw, Megan, in de krant herkent. Megan wordt vermist. En Rachel raakt al snel betrokken bij de zaak.

Ongebruikelijk hoofdrol

Het boeiende aan het boek vond ik zelf het personage Rachel, een anti-held(in) met een alcoholprobleem. Dit ongewone personage was blijkbaar ook een reden voor Emily om de rol aan te nemen. Zo vertelde ze aan Entertainment Weekly “I was completely sucked into it and thrilled by the idea that your protagonist was a blackout drunk. That’s very unusual. Especially in cinema, to have a woman who’s just so messed up at the forefront of the film.”

Ik ben inderdaad heel benieuwd hoe dit op het grote scherm gaat worden. The Girl on the Train is vanaf 6 oktober te zien in de bioscoop. Heb jij het boek gelezen?

 

Lees verder