My Crazy Ex-Girlfriend
My Crazy Ex-Girlfriend

We Tapped that Ass in My Crazy Ex-Girlfriend

Sinds kort ben ik ook verslaafd aan Netflix. Films en series worden door mij geconsumeerd als snoepjes. Veel heb ik al gezien, maar toevallig stuitte ik laatst op een serie waar ik nog nooit van had gehoord. My Crazy Ex-Girlfriend is een originele Netflix serie en na de eerste aflevering was ik verkocht. Het gaat over de intelligente Rebecca die als advocaat werkt in New York. Op een dag komt zij haar ex (jeugdliefde) Josh toevallig tegen op straat. Hij woont al een tijdje in New York, maar is niet gelukkig. Hij vertelt haar dat hij teruggaat naar zijn  geboortestad West Covina, want daar zijn de mensen gelukkig en relaxed. Na dit gesprek komt Rebecca tot de conclusie dat zij ook niet tevreden is met haar leven in New York. Impulsief besluit zij om Josh achterna te gaan. Dit heeft helemaal niets te maken met Josh (en haar liefde voor hem) zoals zij zelf volhoudt. Nee, zij wil ook ‘happy’ zijn.

© 2015 The CW Network, LLC.
© 2015 The CW Network, LLC.

Zingen, waarom niet?

Zingen in series komt wel vaker vaker. Toch was ik lichtelijk verbaasd toen Rebecca vol overgave uitbarstte in een lied. ‘Oh’, dacht ik bij mijzelf, ‘is het zo’n serie.’ Ondanks mijn kleine weerstand (zelf ben ik niet echt fan van musicals) bleef ik verder kijken. Het viel mij op hoe snel ik hier overheen was en volop genoot van de rest van de aflevering. Aan het einde van seizoen één kon ik alleen maar genieten van de liedjes. In elke aflevering zitten twee tot drie nummers. Bijna alle personages zingen. Dit zorgt voor veel variatie en dat kijkt prettig. Als je van sarcasme en humor houdt, dan zit je goed. De nummers gaan voornamelijk over onzin dingen. Eén van de liedjes gaat over het klaarmaken voor seks en zo zijn er nog veel meer van dit soort grappige songs. Als je gaat letten op de teksten dan schiet je geheid in de lach.

Crazy in love

Rebecca is niet helemaal in orde. Maar ik had ook niet anders verwacht kijkend naar de titel van de serie. Haar vader heeft haar in de steek gelaten, ze liegt continu, manipuleert en zo heeft zij nog veel meer negatieve trekjes. Naar mijn mening is dit typisch een gevalletje Borderline. Dit wordt niet letterlijk gezegd en het maakt ook eigenlijk niet zoveel uit. Iedereen heeft wel wat. In het begin is zij erg in ontkenning en staat zij niet stil bij haar eigen gedrag. Maar later krijgt zij zelfreflectie. Deze ontwikkeling vond ik mooi om te zien. Alles wat Rebecca doet is vanwege haar liefde voor Josh. Is zij dan crazy of crazy in love? Ze gaat soms ver en af en toe volg je haar niet, maar puntje bij paaltje houd je toch van haar. Dat sprak mij erg aan.

© 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.
© 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Vrienden

Bij een nieuw leven horen ook nieuwe vrienden. De mensen die Rebecca in West Covina leert kennen zijn allemaal uniek Zo hebben we naast Josh: Greg, de andere hottie, Paula, de nieuwe BFF, Darryl, de biseksuele baas en Valencia, de afschuwelijke vriendin van Josh. Elk personage krijgt zijn eigen tijd en wordt goed uitgediept. Je leert ze stuk voor stuk kennen. Aan het einde van het seizoen heb je ze allemaal in je hart gesloten.

Waarom je niet moet kijken

Ik kan haast niets bedenken waarom je de serie niet moet zien. Toch twee puntjes. De wanhoop van Rebecca’s liefde voor Josh kan soms wat te veel worden. En haar eeuwige ontkenning dat ze voor Josh naar West Covina is gekomen wordt op den duur vervelend. Maar voor de rest heb ik niets te klagen. Helaas zijn er op Netflix  maar drie afleveringen van het tweede seizoen van My Crazy Ex-Girlfriend, maar van het eerste seizoen kun je alvast volop genieten. Als je een poging gaat wagen en gaat kijken dan zeg ik: “laat je verleiden en stel jezelf open voor een “gezonde” dosis craziness.”

Hieronder de trailer voor seizoen 1:

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Lees verder